![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#381
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Doamne-fereste!
|
|
|
![]()
Post
#382
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/limecake01.jpg)
Prajitura cu lime (lamii verzi) Pentru blat avem nevoie de: - 7 oua - 120 grame faina - 80 g admidon - 80 ml lapte gras - o lingurita cu praf de copt - 200 de grame de zahar pudra vanilat - 300 g alune de padure macinate - 5 linguri ulei - 1 fiola esenta de lamiie - un praf de sare Dam drumul la cuptor sa se infierbinte. Batem albusurile spuma ca pentru bezele, sa stea lingura drept in ele si le lasam deoparte. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul. Punem apoi laptele, faina, uleiul, praful de copt, (batem in continuare) si la urma punem alunele. Incorporam incet albusurile, amestecand cu o lingura de lemn de data aceasta, usor, de jos in sus, se rasturnam aluatrul in tava mare de la cuptor, pe care o tapetatam inainte cu hartie de copt si dam blatul pentru cca 20 de minute in cuptorul incins. Punem tava in partea superioara si focul la mediu-vesel. Dupa ce ce gata, dezlipim usor blatul de pe hirtia de copt si il taiem in doua. Crema - o cutie de 500 ml frisca meggle - 2 plicuri de zahar pudra vanilat (sau 160 grame) - 4 lime (lamii mici si verzi, foarte parfumate) - 1 cutie de mascarpone - 1 praf de sare Batem frisca in mod normal pina capata o oarecare consistenta. Radem limele pe razatoarea mica si apoi le stoarcem. Punem zeama de la 3 lime, incet incet, picurind, in timp c ebatem frisca cu mixerul. Nu o turnati pe toata deodata! Punem un praf de sare si adaugam incet, incet, mascarponele, de data aceasta amestecind cu o lingura de lemn. Crema trebuie sa fie dulce-acrisoara, mai mult spre acrisoara, pufoasa si usoara. Amestecam la urma si coaja de la cele 4 lime si mai batem putin crema. Montam prajitura cu blat la fund, crema la mijloc si a doua bucata de blat la urma, pastrind citeva linguri bune de crema pentru ornat. Eu am folosit ciocolata alba cind am facut-o ieri si poit sa spun ca a doua oara voi opta pentru crema, ciocolata iese din discutie, desi e foarte buna, parca este prea mult. Acoperim prajitura cu crema ramasa, radem inca o lima pe deasupra si ornam cu feliute de lime taiate foarte, foarte subtire. Dam la frigider si taiem dupa minim 12 ore. |
|
|
![]()
Post
#383
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
|
|
|
![]()
Post
#384
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 12 Joined: 29-May 10 Member No.: 8,625 ![]() |
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/05prajitura01.jpg) Prajitura cu crema delicata cu Bailey`s Moama ce bine arata. (IMG:style_emoticons/default/cookies28.gif) Alea-s batonase cu Fineti? Triunghiurile ce sunt? Frunzilitele? Prajitura Earthquake a la Diana (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/Fagita/prajitura01.jpg) Ingrediente - 1 pachet foi de tori dobos din comert (o sa ma uit la marca si completez exact) N-ai completat. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Chiar ma gandeam ca e bine sa se spuna si de unde sunt anumite produse, ca nu cu orice iese calumea. O reteta probata de sarailie imi dai si mie? |
|
|
![]()
Post
#385
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,641 Joined: 8-April 10 Member No.: 8,322 ![]() |
Vai, mancarurile ca mancarurile, dar dulciurile. Sunt nebuna dupa ele. (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif)
|
|
|
![]()
Post
#386
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Iaca foile de 4 lei jumate (la Kaufland, in alta parte nu am vazut). Le cheama Foi de tort dobos Maira.
(IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/1-26.jpg) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/2-22.jpg) Reteta de sarailie proprie nu am, insa am fotografiat reteta din cartea de bucate a Sandei Marin. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Trebuie sa citesti intii baclavaua si dupa sarailia. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:http://i648.photobucket.com/albums/uu207/fides2009/retetadesarailie.jpg) |
|
|
![]()
Post
#387
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
PAPANAŞI Fierţi (aşa-zis munteneşti)
2 ouă 3 linguri gris 1 linguriţă făină 2 linguri unt pesmet destul sare 300 g brânză de vaci (scursă bine de zer) Cum se fac papanasii fierti Se pune apă sărată la fiert Se amestecă bine brânza de vaci, făina, ouăle, grisul şi sarea Se fac găluşte turtite, se găuresc cu degetul, se pun în apa clocotind uşor Se prăjeşte pesmetul. Când papanaşii se ridică la suprafaţă se mai lasă să fiarbă molcom (altfel se sfărâmă) încă 1 sfert de oră Se pune untul la cald • Se scurg, se ung cu unt, se tăvălesc în pesmet, se oferă cu zahăr şi smântână PAPANAŞI Prăjiţi (aşa-zis moldoveneşti): 2 linguri gris 2 linguri făină 2 ouă sare untură pentru prăjit 400 g brânză de vaci (scursă bine de zer) Cum se fac papanasii prajiti Se separă gălbenuşurile de albuşuri Se bat albuşurile spumă Se freacă bine brânza cu gălbenuşurile, făină, gris, sare La sfârşit se adaugă albuşurile Se încinge untura Se fac găluştişoare turtite de papanaşi, se găuresc cu degetul, se pun la prăjit, pe ambele părţi, până se rumenesc Se oferă cu zahăr şi smântână. |
|
|
![]()
Post
#388
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
BRÂNZOAICE
Aluat: 250 g făină 75 g zahăr 70 g unt 2 ouă 125 ml lapte 1 linguriţă rom 10 g drojdie 1 vârf cuţit 100 g zahăr pudră — pentru tuşa finală Umplutura: 150 g brânză vacă 150 g telemea 2 ouă 50 g zahăr coaja rasă de portocală şi lămâie vanilie Aluat: Se moaie drojdia cu puţin lapte călduţ şi 1 linguriţă zahăr Se opăresc 2 linguri de făină cu lapte fierbinte, amestecând până la omogenizare Când s-a răcit, se amestecă cu drojdia şi se bate până face băşici (asta-i plămădeala) Se lasă să crească Se freacă gălbenuşurile întâi cu sare, apoi cu zahărul până se face o cremă spumoasă Se toarnă plămădeala bine crescută peste făina rămasă şi se amestecă şi gălbenuşurile, ceva lapte cald şi albuşul făcut spumă Se frământă aluatul, adăugind untul topit şi restul de lapte Umplutura: Se frământă toate cele, brânzeturi şi miroase Se întinde aluatul la 2 cm grosime Se taie în pătrate Se umplu şi se împăturesc Se ung cu ou Se dau la cuptor, la foc potrivit până se rumenesc Se oferă presărate cu zahăr pudră |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 10:34 PM |
|