IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Dragostea- un sentiment demodat?!?, De ce avem nevoie de dragoste?
angeldust
post May 25 2006, 12:28 PM
Post #31

Musafir

Apropo de ce zice kary... credeti ca se poate sa te ghidezi dupa teoria aia cu "you owe me nothing in return"? Adica stiti voi...sa dai totul fara sa astepti nimic in schimb, credeti ca asta e dragostea adevarata? Cat de sanatoasa vi se pare o astfel de abordare?
Go to the top of the page

+Quote Post
Dore
post May 25 2006, 03:46 PM
Post #32

Explorator

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 78

Imi pare foarte sanatoasa abordarea amintita de tine, Angelino.
Se spune ca, in cele din urma, te alegi doar cu dragostea pe care o oferi.

Cat despre omul care este autorul moral al acestei dezbateri ... pacat de fiecare zi care ii trece inutil.

+Quote Post
Marbella
post Jul 5 2006, 12:44 PM
Post #33

Incurabil

Group: Membru de Onoare
Member No.: 235

Revin asupra subiectului -dragostea un sentiment demodat? pentru ca exista exemple clare ca unii iubesc cu adevarat.Mama unei prietene este internata la un spital de recuperare din Cluj si imi povestea ca in salon cu dansa este o tanara femeie care de 7 luni de zile este tot prin spitale (operata la coloana).Sotul ei o iubeste atat de mult ca doarme in masina numai pentru a fi alaturi de ea.Nu stiu de ce, dar din ceea ce observ in jurul meu sunt din ce in ce mai putini barbati capabili de sentimente reale de dragoste si ceea ce-ti promiti unul altuia" si la bine si la rau" parca sunt replici doar din filmele de dragoste.

+Quote Post
ham
post Jul 5 2006, 01:08 PM
Post #34

Cavaler eLady.ro

Group: Obsedat
From: Jalea Vaii
Member No.: 398

partzial ma repet: iubirea este o notziune ce tzine de educatzie, societate, religie, deci este o utopie in care reusim sa credem pt. mai mult sau mai putzin timp (vezi atatea societatzii care privesc diferit sexualitatea si au notziuni diferite despre relatzia barbat-femeie- eskimosii, musulmanii, japonezii, tuaregii, etc)
oamenii, prin natura lor sunt poligami (multzi dintre voi au descoperii ca potzi iubi, in acelasi timp, parteneri diferitzi, in mod diferit), monogamia vine din necesitatea de stabilitate, de apartenentza, din frica de a nu creste progeniturile altuia,...
place sau nu, la un moment dat , intr-un cuplu veki, flacarile se sting; abilitatea sta in a stii ce si cate compromisuri sa faci, si, in acelasi timp, a reusi sa inlocuiesti ceea ce s-a stins cu un alt fel de atasament, in final, tot iubire; totul se rezuma la compatibilitate si abilitatea comunicarii si convietzuirii.
asta nu inseamna ca nu-mi place dragostea inflacarata, cu suferintza ce ti-o aduce garantat (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
ham
post Aug 5 2006, 12:17 AM
Post #35

Cavaler eLady.ro

Toata lumea stie ca si omul este in esenta un animal, nu mai exista nici un mister in aceasta privinta. Dar asta nu l-a impiedicat sa spere ca este diferit de restul animalelor si ca inteligenta sa superioara il plaseaza mai sus, iar acest lucru se aplica mai ales cand vine vorba de dragoste.

Desi considerat misogin de catre contemporanii sai, filozoful german Arthur Schopenhauer a formulat in secolul 19 o serie de idei in privinta dragostei si a rolului femeii in societate ce par sa fie confirmate de ultimele studii in domeniul sexualitatii sireproducerii.

In esenta, filozoful spune ca dragostea este doar un tertip folosit de natura pentru a pacali indivizii speciei umane sa se inmulteasca si sa contribuie la propagarea speciei.

"Scopul unic, adevarat, scopul real al oricarei uniri din dragoste este procreatia, nasterea unui copil, cu toate ca indragostitii nici nu viseaza cat de tradatoare este natura ei, aruncand peste actul propriu-zis cel mai stralucitor val".

"Placerea, voluptatea posedarii reciproce, nu este decat o cursa. Natura umple golurile cu indivizi noi. Examinati doua fiinte care cauta sa-si satisfaca acest instinct imperios numit dragoste. In privirile lor, incarcate de dorinti, se vede cuprinzandu-se viata unei fiinte noi; in impreunarea sexuala, dupa care tanjesc, este contopirea a doua fiinte intr-una singura."

Schopenhauer concluzioneaza: "Dragostea nu este asadar, decat vointa de supravietuire a speciei, necesitatea de perpetuare in dauna iluziilor si bucuriilor efemere pe care omul le simte".

Prima oara cand am dat de ideile lui Schopenhauer, mi-am spus: "Poate exista ceva adevar in ceea ce spune, dar in nici un caz nu are cum sa fie tot adevarat, pana la urma, pana si luminatii mai spun tampenii". Si am pus cartea deoparte.

Din pacate pentru noi, pentru toti dintre noi care pretuiesc dragostea, nici cercetatorii nu par sa il contrazica. Din contra, se pare ca acest sentiment nobil, cantat de poeti si scriitori, este pur si simplu un efect chimic al moleculei NGF (nerve growth factor), a carei cantitate este variabila. Cand barbatul si femeia sunt indragostiti, cantitatea de NGF este mare, aceasta scazand progresiv cu trecerea timpului.

Astfel, dupa aproximativ un an, dragostea pasionala dispare si face loc obisnuintei si monotoniei. Din acest motiv, cei doi indivizi ar trebui sa aiba mai mult in comun decat o relatie sexuala, altfel se avanta cu toata puterea intr-un zid al despartirii.

Un alt studiu vine si spune ca folosirea pilulelor anticonceptionale scade libidoul femeilor pe perioade lungi, de pana la un an. Este ca si cum natura ar spune: "Ok, vrei sa-ti bati joc de mine si sa ma pacalesti cu noile inventii care impiedica fecundarea, nici o problema, atunci la ce bun actul sexual daca nu rezulta nimic, nu apare nici un individ? Ce-ar fi daca nu ai mai simti nimic? Poate te razgandesti cu pastilele alea".

Si asta nu e tot. Este bine stiut faptul ca asa cum barbatii apreciaza in subconstient femeile cu solduri late, care pot sa le poarte copiii, asa si femeile judeca un potential partener dupa trasaturile pe care le-ar putea transmite mai departe.

"Femeia nu este atrasa de chipul barbatului, ci de forta si curajul sau. Aceste calitati par a asigura copilului o protectie viguroasa. Femeile iubesc vigoarea muschilor, umerii lati. Nu le pasa daca barbatul e grosolan, e de ajuns sa fie puternic. […] Darurile spirituale nu influenteaza atractia sexuala, pentru ca acestea nu se transmit copilului. De aceeea, barbatii prosti, dar bine facuti, au adesea mai multa trecere decat cei spirituali. S-au vazut uniri din dragoste intre barbati grosolani, stupizi, dar robusti si fete blande, instruite si cu gust", scrie Arthur Schopenhauer.

Ma indoiesc ca nu ati obervat si dumneavoastra astfel de cazuri, si mai mult ca sigur v-ati pus cel putin o data intrebarea: "Cum de sta X, care e asa de finuta si blanda, cu badaranul ala?”. E adevarat ca exista si cateva exceptii, dar pe acelea le putem numi erori, perturbari ale sistemului.

Daca inca nu sunteti convinsi de argumentele prezentate mai sus si vi se pare ca aberez inutil, un ultim studiu vine sa puna capac si sa confirme teoriile lui Schopenhauer.

La ovulatie, atunci cand femeile sunt in perioada de maxima fertilitate, au fantezii sexuale cu alti barbati si au tendinta sa-si insele partenerul, iar acest lucru este in general valabil doar in cazul acelor barbati mai putin atragatori din punct de vedere sexual.
Asta nu inseamna ca toate femeile isi inseala partenerul la ovulatie, pentru ca acest lucru ar intra in conflict cu normele sociale, ci doar ca majoritatea isi reprima un instinct pe care natura l-a conceput pentru a asigura nasterea de indivizi puternici si sanatosi.

Asa cum scrie si filozoful: "Ceea ce natura are in vedere in timpul imperecherii nu este o intretinere mai mult sau mai putin spirituala, ci procrearea de copii robusti."

Nu stiu cum as putea sa inchei acest articol astfel incat sa-i dau o nota optimista, care sa va impiedice sa deveniti sihastrii sau sa nu va implicati niciodata intr-o relatie de lunga durata. Si nici nu am o solutie pentru aceasta problema.

Tot ce pot sa fac este sa-l citez pe Macici din "Cel mai iubit dintre pamanteni”, care ii spune lui Victor Petrini: "Viata asta e un mare cacat".

+Quote Post
angeldust
post Aug 5 2006, 12:56 AM
Post #36

Musafir

In mare parte eu sunt deacord cu misoginul de Schopenhauer (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif) cu o mica exceptie....eu cred ca teoria lui sta in picioare doar in ceea ce priveste atractia fizica dintre o femeie si un barbat, pasiunea, dorinta. Ei bine, DRAGOSTEA in teoria mea e cu totul alta mancare de peste. Cred ca .... daca nu ati trait atunci macar ati auzit povesti despre dragostea dintre doi prieteni de acelasi sex spre exemplu care de multe ori depaseste imaginatia noastra....sau dragostea pentru copil, pentru parinti....chiar dragostea pt D-zeu la unii. Deci sa nu vina Schopenhauer sa imi spuna mie ca dragostea de care vorbesc e o incercare prin care natura ne pacaleste sa pereptuam specia. No way Jose! Dragostea EXISTA, de asta sunt sigura.......dar in ceea ce priveste dorinta si atractia sexuala, tot ce se poate ca teoriile filozofului sa fie adevarate.

+Quote Post
ham
post Aug 5 2006, 06:19 AM
Post #37

Cavaler eLady.ro

pai compari, cred eu, merele cu perele; dragostea fatza de copil, parinte, prieten, ..., nu este un sentiment perisabil in tiimp, evolueaza dar nu se degradeaza, pe cand cea intre parteneri de (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/sex.gif) ..., singura sansa, k ea sa dureze, este s-o transformi in prietenie (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)

+Quote Post
angeldust
post Aug 5 2006, 08:23 AM
Post #38

Musafir

Pai nu prea e adevarat....daca dragostea ta fata de partener se bazeaza pe atractia fizica atunci da, clar ea dispare in timp si intra in capitolul descris de Schopenhauer. Dar sa stii ca am vazut cazuri, foooarte rare ce-i drept in care cei 2 ajung sa se perceapa ca facand parte unul din celalalt si dragostea lor nu se diminueaza ci chiar se intareste in timp. Deh....oameni norocosi (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif)

+Quote Post
ham
post Aug 5 2006, 09:44 AM
Post #39

Cavaler eLady.ro

QUOTE(angeldust @ Aug 5 2006, 12:23 PM) *
Pai nu prea e adevarat....daca dragostea ta fata de partener se bazeaza pe atractia fizica atunci da, clar ea dispare in timp si intra in capitolul descris de Schopenhauer. ...

pai nu despre astfel de dragoste vorbim?
am si eu cunostintze, barbatzi si femei, care au parteneri cu care fac partida perfecta, dau frumos in societate, ce mai, relatzie de vis, care dureaza de zeci de ani, DAR nu se bazeaza pe atractzia fizica- aia se rezolva in alte partzi, finutz si subtil...
eu vreau sa aflu daca dintre cei care au avut o relatzie d-aia adevarata, cu scantei, de nu-tzi vine sa te dai jos din pat, de, atunci cand te gandesti la iubit, itzi sare inima din piept, ...intzelegetzi voi la ce fel de relatzie ma refer, revin, sa-mi zica si mie cineva daca a reusit sa duca o asa relatzie mai mult de 3 ani, fara sa o transforme in parteneriatul/camaraderia/contractul economic, care, in general, salveaza relatziile de iubire (alea care se pot salva).

+Quote Post
Izabelle
post Sep 7 2006, 08:12 PM
Post #40

Contaminat
*

Group: Membru
Member No.: 530

Un singur lucru vreau sa intreb si eu.Amicul respectiv (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/angry.gif) facea referire la "cea mai tare femeie". Iar in acest caz ceea ce el ar cumpara ar fi orice alt obiect inafara de cea mai tare femeie (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/magindesc.gif) , nu?
Cine l-ar invidia, oare?

+Quote Post

7 Pages V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 13th May 2025 - 12:03 AM