![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
--- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,601 Joined: 8-December 05 Member No.: 28 ![]() |
La ce "vinovati" te referi Crisanda? Acum, cu institutiile, e vorba de scoli si licee? Nu stiu daca se face consiliere prin institutiile de invatamant sau daca la orele, nu stiu, de dirigentie, li se prezinta pericolele la care sunt supusi consumatorii de droguri. Am impresia ca este inca un subiect tabu in scoli, ca profesorii evita sa vorbeasca despre asta, sau am ramas eu pe vremea cand eram la scoala.
Am observat ca de abia de cateva saptmani sau zile, a aparut o reclama si pe la teve despre consumul de droguri. Cum zicea si ross mijloacele sunt, le poti gasi probabil destul de usor, dar iti trebuie si mijloace financiare ca sa le poti achizitiona. |
|
|
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
Dintre turistii aflati la plaja in Costinesti, Mangalia, 2 Mai si Vama Veche, 50 de tineri fac zilnic campanie impotriva drogurilor. Nici unul dintre militanti nu are mai mult de 25 de ani, dar sunt insistenti si convingatori cand prezinta efectele dramatice ale consumului de stupefiante. Planul tinerilor e sa discute pana la sfarsitul lunii august cu cel putin 20.000 de turisti si sa-i convinga sa stea departe de halucinogene. Ca sa fie si placut, organizatia "Salvati copiii" a planificat zilnic concursuri sportive pe plaja. Campania de pe Litoral - "Marea, singura noastra dependenta" a fost determinata de cresterea consumului de droguri, care afecteaza mai ales pe tineri si pe adolescenti. Din ultimele studii rezulta ca 22% din tineri au recunoscut ca in vacanta de la mare au incercat pentru prima oara drogurile, iar unii au devenit chiar dependenti. De asemenea, 1% din consumatorii de stupefiante au varste intre 11 si 14 ani, iar 3,3% au varste intre 15 si 18 ani. Cel mai "popular" drog printre pusti este cocaina.
Sursa:Libertatea |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 139 Joined: 19-April 06 From: Sharjah, UAE Member No.: 307 ![]() |
O actiune foarte frumoasa.... felicitari lor.
Pe site-ul organizatiei "Salvati Copiii" se poate gasi si un "Manual pentru painti" in care eu zic ca este destul de bine explicat ce ar putea face parintii in astfel de cazuri, atat preventiv cat si pentru situatia in care copilul a luat contact cu "drogul". Din pacate cred ca cele mai multe cazuri apar in familiile unde parintii nu au chef si timp sa citeasca astfel de manuale. Iata ce scrie in manual despre sondajul in sine: "Multi dintre tinerii dependenti de droguri au specificat faptul ca in familiile lor exista o atmosfera conflictuala si o lipsa de comunicare. Altii au mentionat gradul ridicat de autoritate al parintilor. O treime dintre tineri a recunoscut ca nu prea au ocazia sa-si vada p'rintii, acestia fiind prea ocupati." |
|
|
![]()
|
|
--- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,601 Joined: 8-December 05 Member No.: 28 ![]() |
Multi parinti sunt in negare, cred ca odraslelor lor nu li se poate intampla asta atat timp cat le ofera tot ce vor, material. Si tocmai aici este greseala.
Sa previi este intr-adevar mai usor decat sa vindeci, dar cat de bine functioneaza? Cata lume stie de manualele astea, cum se distribuie? |
|
|
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
Bautura cu canabis, pe piata din Romania
Incepand de astazi, in hoteluri si restaurante se va comercializa ceaiul X, o bautura care contine, pe langa ingredientele clasice ale ceaiului cu gheata sirop de flori de canepa (5%) si THC (0,0015%) - substanta activa din canabis.Bautura nu creeaza dependenta pentru ca proprietatile narcotice ale canabisului au fost eliminate. X este distribuit in momentul de fata in 37 de tari, iar in Romania se comercializeaza prin X'.Desi importatorul sustine si prezinta acte ca noua bautura racoritoare nu prezinta nici un pericol pentru sanatatea consumatorilor, Agentia Nationala Antidrog a anuntat ca va declansa o ancheta."Drogurile sunt ilegale in Romania, indiferent de concentratie", sustin conducatorii institutiei citate.(Evenimentul Zilei) Oare din toate plantele care se gasasesc nu puteau ei gasi decat canabisul despre care se stie clar ca face parte din categoria substantelor halucinogene (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/nusepoate.gif) ...........lumea asta nu stie ce sa mai scoata pe piata (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/wacko.gif) |
|
|
claudia_s |
![]()
|
Musafir ![]() |
apropos de ceai si de proprietatile narcotice eliminate....fiu-meu a venit intr-o zi si mi-a spus: am fost la un club de pe la Romana (parca) si am fumat narghilea...
va dati seama ce socata am fost, mai ales ca el este total antifumat...zice ca iti pune niste carbuni speciali cu arome de fructe si tragi prin narghileaua aia fumul aromat, nu are nicotina, deci nu da dependenta...dar ma intreb, ce nevoie au adolescentii sa incerce si asa ceva...oare e mai bine? adica daca nu le place narghileaua, nu or sa se apuce de fumat? in mod oficial va anunt ca deja sunt excedata de multitudinea de variante prin care un om se poate autodistruge si de posibilitatile reduse prin care se poate apara... sunt tare ingrijorata |
|
|
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
Bautura cu canabis, pe piata din Romania Incepand de astazi, in hoteluri si restaurante se va comercializa ceaiul X, o bautura care contine, pe langa ingredientele clasice ale ceaiului cu gheata sirop de flori de canepa (5%) si THC (0,0015%) - substanta activa din canabis.Bautura nu creeaza dependenta pentru ca proprietatile narcotice ale canabisului au fost eliminate. X este distribuit in momentul de fata in 37 de tari, iar in Romania se comercializeaza prin X'.Desi importatorul sustine si prezinta acte ca noua bautura racoritoare nu prezinta nici un pericol pentru sanatatea consumatorilor, Agentia Nationala Antidrog a anuntat ca va declansa o ancheta."Drogurile sunt ilegale in Romania, indiferent de concentratie", sustin conducatorii institutiei citate.(Evenimentul Zilei) Oare din toate plantele care se gasasesc nu puteau ei gasi decat canabisul despre care se stie clar ca face parte din categoria substantelor halucinogene (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/nusepoate.gif) ...........lumea asta nu stie ce sa mai scoata pe piata (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/wacko.gif) am intrebat un amic mai cunoscator ca mine - cica concentratia de THC e atat de mica incat nu da dependenta si nici nu are vreun efect. e ca sampoanele alea "cu extract de lamaie si mango" - ca sa faci tonele alea de sampon, tre' sa aduni toate lamaile si tot mango-ul de pe planeta... |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 139 Joined: 19-April 06 From: Sharjah, UAE Member No.: 307 ![]() |
Claudia si eu am fumat narghilea (e adevarat ca nu in adolescenta) si nu sunt fumatoare, nu pot sa sufar tigarile. Am fumat in Turcia pepene galben la narghilea - ai senzatia ca inhalezi un abur parfumat de-aia mi-a si placut si probabil de-aia ii place si fiului tau.
In Emirate nu este la fel de buna - simt cum ma zgarie pe gat si in plus de asta am aflat ca este chiar mai periculos decat fumatul in sine pentru bolile de plamani asa ca am renuntat la sportul asta. Pericolul la narghilea este hasisul - nu stiu daca se practica in Bucuresti sau nu ... dar din cate stiu hasul se fumeaza la narghilea. Am cunoscut consumatori (Egipteni in principiu) care mi-au spus ca nu creaza dependenta, dar asta nu inseamna ca poti bine mersi sa "incerci". |
|
|
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu nu sunt ingrozita de concentratia de canabis care se gaseste in acest ceai.....dar....daca adolescentul vede pe piata un asemenea produs caruia eu i-am vazut imaginea si are o mare frunza de canabis.....oare nu va fi el tentat sa fumeze canabis/marihuana mai usor?!Se stie ca majoritatea dependentilor au inceput de la canabis/marihuana ajungand unii dintre ei la dependenta de heroina........
|
|
|
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
Politistii din comuna doljeana Melinesti au descoperit 500 mp de sere pe care era infiintata o cultura de Canabis indica, planta din care se extrag substante halucinogene.Serele erau confectionate din materiale aduse din strainatate de sase metri inaltime pe o suprafata 500 de metri patrati.In interiorul serelor politistii au descoperit o plantatie de canabis la standarde europene. Aceste sere erau irigate si incalzite continuu pentru a putea produce tot timpul anului. Cea mai mare planta de canabis avea 1,25 m si incepuse sa i se definitiveze inflorescenta. In alta parte aveau deja rasadurile pregatite pentru infiintarea noii culturi imediat dupa recoltare.
Vinovat,Berger Heindrich Neider,cetatean elvetian nascut in Norvegia. Acesta face parte dintr-o retea in care mai sunt implicati doi cetateni romani si un american, pentru a asigura distributia pe piata. Berger ii propuse-se propietarului locului (roman) in schimbul celor 500 mp sa-i plateasca contravaloarea porumbului pe care l-ar fi cultivat acolo. sursa:Cronica Romana ....strainul "afacerist".... romanu' ori naiv!......ori lacom si lenes a acceptat repede "schimbul"......si uite asa "maine la micu' dejun " vom servi ceai de canabis...si cine stie in cativa ani poate cocaina unsa pe paine (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/wacko.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th June 2025 - 04:56 PM |
|