![]() |
![]() ![]() |
![]() |
pescarush |
![]()
Post
#261
|
Musafir ![]() |
am muncit azi ca eroul: am facut zacusca. inca e in cuptor, am bagat-o acolo dupa ce a fiert un pic, sa nu ma stropeasca. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/tongue.gif) (si sa mai dau o fuga pe la internet).
la pranz le-am facut la ai mei supa pe aripi de curcan, cu taitei, iar felul doi, mici cu ardei copti. au iesit super buni. pe saptamana viitoare am de gand sa fac ratatouile de legume (pe miercuri, ca eu nu mananc carne miercuri si vineri), in alta zi spanac cu ficatei de pui la gratar, o supa de fasole verde, dar inca nu e stabilita ordinea. a, si vreau sa mai fac intr-o zi ardei capia cu telemea. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#262
|
Musafir ![]() |
Saptamana asta am facut telemea la cuptor cu multi ardei capia rosii, inca o tura de snitele de vinete cu mozarella, cascaval prajit cu muuuulta salata asortata (si cu niscvai sunca fiarta in ea) peste el. Azi paste cu sofran si mazare.
Maine sau poimaine voi face rasol cu sos de hrean (a cumparat domnul casei o bucata tare buna de carne de vita si cum am vazut-o mi-am si inchipui sosul de hrean la ea). Carnea trebuie s-o fierb, deci voi face si o supa. Mai vreau sa fac si-un tort cu mac, mere si frisca, am gasit reteta intr-o revista si vreau s-o incerc. |
|
|
![]()
Post
#263
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
La noi urmeaza maine ciorba de varza, lasagneDesert: tarta de ciocolata (pentru mine) si prajitura cu prune pentru restul.
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#264
|
Musafir ![]() |
Eu azi fac un ghiveci indian.
|
|
|
![]()
Post
#265
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 744 Joined: 31-May 06 Member No.: 352 ![]() |
Cum? Cum?
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#266
|
Musafir ![]() |
Simplu: tai tot felul de legume (eu am luat vinete, dovlecei, o conopida, ardei, mazare), fierb niste linte separat, apoi calesc ceva ceapa, in ceapa asta rosii, apoi adaug celelalte legume si condimentele (eu am pentru mancarea asta un condiment deja amestecat compus din : coriandru, faina de linte, curcuma, chimion in cruce, ardei iute, piper negru, seminte de mustar, scortisoara, nucsoara, cuisoare, ghimbir, cardamon, floare de nucsoara, chimion, asafoetida, Trigonella foenum graecum). Se prajesc toate vreo 5 minute, se adauga lintea cu tot cu apa unde a fiert si se lasa la foc mic 20 minute.
Reteta originala e pentru supa de linte, dar eu pun mai putina apa, tocmai sa nu fie supa. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) Condimentul se numeste Sambar masala si-i de la firma MDH (Mahashian Di Hatti Ltd.) - eu cred ca l-am cumparat in India sau in UAE. |
|
|
![]()
Post
#267
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
helou dragelor
kalua, ca de obicei, ma omori cu felul de-a descrie toate alea (adica chimion in cruce io n-am mai auzit, care-i diferenta?) (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) si en plus ai fost in India??? wooooow, amazing. am facut o supa cu galuste, al naibii gris ca nu-mi mai ies galustele de nu stiu cand. si le faceam o nebunie umflate, pufoase, gustoase...ce-o fi? nu stiu. In orice caz grisul de ieri e ff fin si cred ca si asta e un minus. apoi pseudo-lasagna, ca-i cu macaroane (ca sa ia fii-mea la scoala), o mancare de vinete cu piept de pui si that't all. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#268
|
Musafir ![]() |
Chimionul in cruce are alt gust, ii mai zice si cumin (da mancarii un gust oriental. Eu amestec cateodata chimion normal cu de-asta si pun in salata de varza murata. Ai mei numesc atunci salata arabeasca, orientala sau asiatica (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) )
Si da, am fost in India si nu-ti spun ce mirosuri ieseau din bucatariile oamenilor! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/wub.gif) Eu sunt inebunita dupa bucataria indiana, am mancat de-am rupt acolo! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) Vezi ca exista multe feluri de gris. Eu am renuntat la facut galuste dupa reteta normala, se gaseste un amestec numai pentru galuste la noi si din ala folosesc cand le mai fac alor mei asa ceva. |
|
|
![]()
Post
#269
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
danke shon pt explicatii...eu chimionul ordinar il urasc cu pasiune. Amintiri urate din copilarie ....
Cand ai tu chef povesteste despre bucataria indiana si ce-ti place de-acolo. Am sa-l tarasc si eu pe iubitul meu la vreun restaurant ca tot am de unde alege. Numai sa stiu ce sa comand. Cred ca ma repet, dar am gasit un loc cu sushi foarte aproape de munca ... o nebunie. Primele 2 tentative de degustat sushi au fost esuate si mi-am spus eu pe asa ceva nu mai pun gura never ever ever...si-acum merg macar odata pe saptamana acolo...cazui in extrema cealalta. pusi |
|
|
kalua |
![]()
Post
#270
|
Musafir ![]() |
Sushi (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/indragostita.gif)
Bucataria indiana e o nebunie din cauza condimentelor... India e tare mare, fiecare zona cu mancarurile ei. La indian incearca Butter chicken, eu una as putea sa ma scald in mancarea asta. Si, culmea, in India a fost singura data cand nu mi-a placut butter chickenul (si n-am mancat numai in Germania mancare indiana). (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/laugh.gif) Am postat niste retete indiene care-mi plac la topicul cu retete Montignac. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 11:31 AM |
|