![]() |
![]() ![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#121
|
Musafir ![]() |
Am facut cremsnitul fals dupa reteta lui h, e buna. Am si descoperit o alta America cu prajitura asta: o voi folosi de-acum ca blat la prajitura cu capsune. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
Post
#122
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
kalua sa-mi spui daca-ti iese. Si eu am senzatia c-ar mai merge ceva pe langa dar are procedeul de "fabricatie" mai special si nu m-am incumetat
acum reteta de eclere sau chou a la creme ca depinde de forma doar. Eu ieri le-am facut pe amandoua si va pun si poza ca v-am pus gand rau (IMG:style_emoticons/default/ninja.gif) ..... (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) 300 ml.apa 300 ml.ulei 2 linguri zahar 600 gr. faina 10 oua mari- la temperatura camerei un praf de sare. 1 pliculet de zahar vanilat succes garantat! apa, uleiul si zaharul se pun la fiert, cand s-au infierbantat bine se pune faina dintr-una si se amesteca vartos cu o lingura de lemn. Fierbeti chestia cam 5 minute amestecand incontinuu. Se formeaza o coca destul de "teapana". O dam de pe foc si-o lasasm sa se racoreasca atat cat sa tinem degetul in ea fara sa ne ardem. Ouale se adauga unul cate unul (ATENTIE! ca asta-i unul din secretele reusitei). Deci nu se adauga oul urmator pana nu e incorporat cel de dinainte. Eu m-am scutit de efort si mi-am pus coca in malaxorul Kitchen Aid si-am adaugat ouale unul cate unul. Acum a 2-a taina e temperatura in cuptor eu am din ala de-l reglez electronic deci la 365F ar fi cam foc mediu la cuptoarele pe gaz. Si lasati sa fie bine incins. Forma o alegeti voi, eu pun mereu hartie cerat si-o ung cu putin ulei. Mi-au iesit tare bine. gata girlies c'est tout. |
|
|
kalua |
![]()
Post
#123
|
Musafir ![]() |
Ti-ai (re)deschis cofetarie? (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) Vai de capul meu ce mi-ai facut! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/closedeyes.gif)
Am uitat sa spun ca ai mei au trecut ieri pe la noi, i-am omenit si cu o bucata de cremsnitul fals si mama mi-a cerut imediat reteta. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) Si-nca ceva: eu vroiam sa fac doar jumatate de portie, am pus doar patru oua si 125g unt, dar dupa aceea m-am mai invartit prin casa, nu stiu ce-am mai facut si am facut mai departe cu cantitatile normale. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/zapacitul.gif) Cand mi-am adus aminte de planurile mele era prea tarziu. Asa ca am incercat asa, a iesit buuuna si am mai scutit si din grasimi. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/wink.gif) hasulet scump, negresit o voi face cu capsune, dar abia la anul, cand vine vremea lor. |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#124
|
Musafir ![]() |
maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ma omorati cu zile aici pai voi stiti ca de 3 luni (4?) fac exercitii de vointa- MOR DE POFTA de gogosi umplute cu crema de vanilie si ciocolata si de merdenele si de prajiturele pudrate cu zahar si NU IMI IAU? si acum puneti voi pozeeeeee ma duc sa ma arunc de la balcon hashu, trimite-mi mai repede bunatatile alea ca mor pe aici! |
|
|
![]()
Post
#125
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ma omorati cu zile aici pai voi stiti ca de 3 luni (4?) fac exercitii de vointa- MOR DE POFTA de gogosi umplute cu crema de vanilie si ciocolata si de merdenele si de prajiturele pudrate cu zahar si NU IMI IAU? si acum puneti voi pozeeeeee ma duc sa ma arunc de la balcon hashu, trimite-mi mai repede bunatatile alea ca mor pe aici! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/morderis.gif) deci io v-am avertizat ca v-am pus gand rau da? mi-m pus si masca (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/ph34r.gif) sa nu ma recunoasteti forte daca nu-mi spui ca stai la parter ma duc si sterg pozele. Zi! Asa-i ca stai la parter??? (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) pe bune acum! bravo fetelor care tin sa fie frumoase si sanatoase prin sport si dieta insa uneori tre' sa ne indulcim .... altfel viata n-ar avea gust asa bun. (hahaha ce filozofie de 2 lei) |
|
|
fortelady |
![]()
Post
#126
|
Musafir ![]() |
hash, stau la etajul 8 (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
acum repet, eu fac exercitiu de vointa, nu neaparat caloriile din gogosile alea ma opresc (na, acum am in frigider tort cu crema de zahar ars, banane si frisca). ci faptul ca NU vreau sa mananc gogoasa. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) desi mor de pofta (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]()
Post
#127
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,440 Joined: 21-February 06 Member No.: 235 ![]() |
Cam asta este tortul facut de ziua fiului meu:
(IMG:http://i48.photobucket.com/albums/f238/marcela5ro/Picture066.jpg) |
|
|
kalua |
![]()
Post
#128
|
Musafir ![]() |
Bravo, bravo! N-ai avut probleme cu transportul lor?
|
|
|
![]()
Post
#129
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,440 Joined: 21-February 06 Member No.: 235 ![]() |
Nu Kalua pentru ca am pregatit suportul, pe care l-am dus la sala si pe la ora 11.30 pm am ornat fiecare tort si l-am dus separat.A fost un efort, dar a meritat.Si multumesc pentru felicitari. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
kalua |
![]()
Post
#130
|
Musafir ![]() |
Am mancat ieri doua prajituri excelente. Si pentru ca au placut mult la toata lumea, pun aici retetele mai tarziu (nu-i asa ca-s fata de comitet?). (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
Bulgari de zapada 4 oua 4 linguri apa fierbinte 150 g zahar 1 zahar vanilinat 100 g faina 100 g amidon (se poate inlocui cu faina) 2 lingurite praf de copt 500 g smantana sau frisca lichida 1 conserva ananas 1 cana lichior de oua cocos ras Se bat spuma ouale cu apa, se adauga zaharul in ploaie. Se adauga apoi si faina, amidonul si praful de copt. Intr-o tava se pune hartie de pergament, iar pe hartie se pune compozitia de mai sus. Se da la cuptor, la 175°C, cam 15 minute. Se scoate din cuptor si, inca cald, se sfarama intr-o cratita sau bol mai mare. Se bate frisca, bucatile de ananas se taie mic, se pun la aluat. Se adauga si lichiorul si se se framanta compozitia cu mainile. Se formeaza bile sau bilute care se tavalesc prin nuca de cocos. Se lasa peste noapte in frigider, sa se intareasca. Cine se grabeste poate folosi un blat de tort cumparat. Tort Giotto 3 oua 175 g zahar 1 priza sare 3 pliculete zahar vanilinat 50 g faina 50 g amidon (se poate inlocui cu faina) 1/2 lingurita praf de copt 100 g nuci sau alune macinate 6 foi gelatina 1 conserva mare (850 ml) compot de piersici 500 g mascarpone zeama si coaja rasa de la o lamaie netratata chimic 40 bucati bilute Giotto 400 g frisca lichida sau smantana (sa nu fie acrisoara) Albusele se bat cu 3 linguri de apa, se adauga 100 g zahar. sarea si un pliculet de zahar vanilinat. Se adauga galbenusele, unul cate unul. Se amesteca faina cu praful de copt si cu amidonul si se cern peste compozitia de oua. Se toarna nucile pe deasupra si se amesteca totul, dar nu prea mult. Se imbraca o forma rotunda cu hartie de pergament, se toarna compozitia in ea si se da la cuptorul preincalzit (175°C) cam 25 de minute. Se lasa sa se raceasca in forma, apoi se scoate din forma si se ia hartia de pe blat. Se injumatateste de-a lungul. Se pune jumatatea de jos deja pe suportul de servit si in jurul ei se pune un inel (evtl. cel de la forma de copt). Gelatina se inmoaie in apa rece. Se strecoara piersicile de lichid, 2 jumatati se pun deoparte pentru ornat. Din rest se face un piure. Se amesteca mascarpone cu 75 g zahar, sucul si coaja de lamaie. Se adauga piureul de piersici. Gelatina se stoarce de apa si se dizolva la foc mic. Se pun 3 linguri de crema in gelatina, apoi se adauga gelatina cremei si se amesteca. Se pune crema pe blatul cu inelul in jurul lui. Se indeasa 30 de bile Giotto in crema, apoi se acopera cu blatul al doilea. Se da la frigider 4-5 ore. Se bate frisca cu 2 pliculete de zahar vanilinat. Se scoate inelul de la tort. Se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu bilele Giotto ramase si cu felii subtiri de piersica. Cine vrea poate rumeni usor niste foite de migdale si orna marginea tortului cu ele. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 05:55 PM |
|