IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

17 Pages V  « < 3 4 5 6 7 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Vise
Meg
post Jan 22 2007, 01:17 AM
Post #41

Membru de Onoare

Group: Editorialist
From: Here and There
Member No.: 70

este vorba despre un barbat. apartamentul era al lui, acolo locuieste. persoana de pe pat nu era cunoscuta. era lumina in camera.. era zi.
(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
Vesta
post Jan 22 2007, 11:23 AM
Post #42

Tratabil
**

Group: Tratabil
Member No.: 909

QUOTE(Meg @ Jan 10 2007, 08:01 PM) *
Inca un vis.. il voi relata la persoana 1, desi nu este al meu. m-a rugat un prieten sa ti-l spun.. pentru ca i-am spus despre dezlegarea pentru mine.
"
dormeam.. si am visat ca ma trezisem si ca am mers in sufragerie. am intrat in hol.. si cand am ajuns in sufragerie am vazut ceva ciudat pe pat: o persoana moarta. eram convins ca nu are ce sa caute acolo, simteam ca e ceva ciudat la mijloc, asa ca l-am privit cu atentie. mi-am dat seama ca de fapt.. era viu si ca ma privea. am sarit spre el si l-am apucat cu putere de gat, dar parca nu aveam deloc forta in maini. nu schita niciun gest si mi-am dat seama ca e in zadar. am facut 2-3 pasi inapoi si mi-a spus ca imi da voie sa plec din casa, sa plec, sa imi iau ce vreau, pentru ca daca nu imi va face rau. m-am imbracat in graba, mi-am luat actele, cheile si .. pisica si am plecat. si asa m-am trezit.. cu un sentiment de teama..
"

Vesta, iti dau un pm.
multumesc:)

Ia sa vedem care ar fi semnificatia: "dormeam.. si am visat ca ma trezisem si ca am mers in sufragerie" prietenul tau a avut sau va avea, in curand, o revelatie, va face o descoperire..." in ce plan? sufrageria este locul de primire al casei, unde ne invitam colegii/prietenii/cunoscutii, nu este atat de intim ca dormitorul, dar nici atat de rece, protocolar ca holul(unde ii primim, eventual, doar pe cei care vin sa le platim facturile), deci va face o descoperire neplacuta cu privire la un/o prieten(a), coleg(a), sef sau alt cunoscut(nu iubita, nu persoana f apropiata). Ce mai descopera? ca mortul nu e chiar mort(deci il cam pacaleste), ba chiar este si agresiv si-l ameninta pe proprietar: deci persoana respectiva nu numai ca-i inseala buna-credinta, ba chiar incearca sa-i faca rau. Descoperind minciuna si rautatea, prietenul tau poate deveni agresiv, sau viseaza sa o faca daca este un superior/un profesor. Prietenul tau isi ia actele(incetarea oficiala a relatiei/contractului), cheile(rezolvarea problemei) si pisica(isi recapata independenta, se "raceste" de situatia/persoana respectiva): un fel de "je m´en fiche"(putin imi pasa!, ma doare in cot!).
Pe scurt, visul traduce o stare tensionata si frustrari in domeniul exterior caminului, in viata sociala sau profesionala.

+Quote Post
Ala80
post Jan 22 2007, 11:34 AM
Post #43

Oli, Popeye's babe

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 194

Vesta, visez frecvent cazaturi in gol de la mare inaltime. Ma trezesc cand aterizez...in pat. Ce reprezinta?
Multumesc! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
Vesta
post Jan 22 2007, 04:37 PM
Post #44

Tratabil
**

QUOTE(ala80 @ Jan 22 2007, 01:34 PM) *
Vesta, visez frecvent cazaturi in gol de la mare inaltime. Ma trezesc cand aterizez...in pat. Ce reprezinta?
Multumesc! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

Vezi si cateva raspunsuri mai sus, pe aceasta pagina, la visul cu cadere, apropo de conotatia sexuala pe care o da Freud. Si-mi permit sa nu fiu intrutotul de acord cu el, pt ca nu s-a nascut inca barbatul care sa cunoasca cat de cat sufletul feminin, fie el si Freud. Trebuie sa fiti atente si sa nu confundati caderea pe care o experimentam in perioada de adormire(starea alfa) si caderea din timpul somnului profund. Prima este rezultatul unui proces fiziologic: in momentul in care suntem pe punctul de a adormi, muschii se relaxeaza, tensiunea scade, respiratia si bataile inimii se incetinesc si apare acea senzatie ca ne prabusim din pat, din care tresarim inspaimantate. Se pare ca si persoanele care sufera de o stare depresiva, sau care au probleme cu urechea(organul echilibrului) viseaza mai frecvent asa ceva.
Daca nu este cazul nici uneia din situatiile de mai sus, caderea ta se traduce astfel: nesiguranta, temeri in raport cu ceva(serviciul, o relatie, viitorul tau ca femeie si sotie, un proiect). Ceva anume s-a produs sau este o stare care s-a construit in timp din mici dezamagiri sau esecuri, si care te fac sa simti ca nu poti sa controlezi o situatie. Nu te ajuta prea mult nici faptul ca nu poti comunica: am mai spus, A COMUNICA nu inseamna A VORBI, A TE EXPRIMA, ci inseamna mult mai mult, si anume sa poti spune deschis cuiva ceea ce te framanta fara teama ca nu vei fi inteleasa sau, mai rau chiar, ca vei fi judecata sau ridiculizata.
Cu iubire,
Vesta

+Quote Post
Ala80
post Jan 22 2007, 05:03 PM
Post #45

Oli, Popeye's babe

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 194

Multumesc mult, Vesta! Ma regasesc in a doua parte. (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
cat
post Jan 24 2007, 07:19 PM
Post #46

Tratabil
**

Member No.: 537

buna vesta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
am vazut acest topic abia acum desi umblu de ceva vreme pe acest forum (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
daca nu te deranjeaza sa imi raspunzi am sa scriu aici ce am visat eu acum duoa nopti (adica luni spre marti).

Am visat ca parca am nascut un baiat si apoi alt copil (parea sa fie fata, dar ....). [precizez ca sunt necasatorita si ca nu am nici o persoana masculina alaturi de mine].
Dupa ce am nascut al doilea copil, mi-au venit musafirii lunari (menstruatia).Intre timp au aparut langa mine prietena mea cea mai buna si fostul prieten, carora le spuneam ca am doi copii, iar ei imi spuneau sa le arat si lor copii daca tot am nascut (manifestau un oarecare scepticism). M-am indreptat catre dulap (pt. ca intre timp copii au ajuns in dulap (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) , unde mama pusese niste rufe peste un copil). Cand am vazut ca sunt rufe pe unul dintre copii m-am speriat putin si imediat m-am gandit ca sa nu fi patit ceva. Am luat rufele de pe copil, care era putin vanat la fata si am inceput sa il misc sa i sufku usor in fata ca sa il readuc la viata. Intr-un final a inceput sa miste, dar cei doi copii erau acum un pic mai mari decat palma mea si parca erau niste papusi (precizez ca copilul cu probleme mi-a lasat impresia in vis ca este cel de-al doilea copil pe care l-am avut in vis).
Dupa care am ajuns intr-o biserica, unde era un preot si o masa pe care era un castron plin cu anafura; iar eu vroiam sa iau anafura. Preotul m-a intrebat daca sunt curata, iar eu am zis ca da (desi dupa al doilea copil imi venisera musafirii) si apoi l-am rugat in gand pe Issus sa ma ierte pt ca mint in casa lui despre ceva atat de delicat. Pana la urma am plecat fara anafura pt. ca preotul vroia sa mai verifice ceva si eu am zis ca nu mai stau.
Apoi am ajuns sa ma gandesc la nume pt. copii. Si imi spuneam eu ca pe primul copil am sa-l numesc Petru Stefan si apoi am inceput sa ma tot gandesc ce nume sa ii pun si celuilalt copil, care acum parea ca e baiat si ca e cel cu probleme. Parca ziceam sa ii spun Mihai si ma tot chinuiam sa mai gasesc un nume ca sa aiba doua. In tot acest timp ma si gandeam eu in vis ca trebuie sa gasesc niste nume care sa ii reprezinte bine copii in special pe al doilea. La un mom dat parca m-am gandit ca sa las doar cate un nume pt fiecare si astfel pe unul sa il cheme Petre si pe unul Stefan;.

Si m-am trezit......crezi ca poti sa ma ajuti sa inteleg ceva din acest vis? Daca e ceva de inteles din el desigur (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

multumesc anticipat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Vesta
post Jan 25 2007, 06:29 AM
Post #47

Tratabil
**

QUOTE(cat @ Jan 24 2007, 09:19 PM) *
buna vesta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
am vazut acest topic abia acum desi umblu de ceva vreme pe acest forum (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
daca nu te deranjeaza sa imi raspunzi am sa scriu aici ce am visat eu acum duoa nopti (adica luni spre marti).

Am visat ca parca am nascut un baiat si apoi alt copil (parea sa fie fata, dar ....). [precizez ca sunt necasatorita si ca nu am nici o persoana masculina alaturi de mine].
Dupa ce am nascut al doilea copil, mi-au venit musafirii lunari (menstruatia).Intre timp au aparut langa mine prietena mea cea mai buna si fostul prieten, carora le spuneam ca am doi copii, iar ei imi spuneau sa le arat si lor copii daca tot am nascut (manifestau un oarecare scepticism). M-am indreptat catre dulap (pt. ca intre timp copii au ajuns in dulap (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) , unde mama pusese niste rufe peste un copil). Cand am vazut ca sunt rufe pe unul dintre copii m-am speriat putin si imediat m-am gandit ca sa nu fi patit ceva. Am luat rufele de pe copil, care era putin vanat la fata si am inceput sa il misc sa i sufku usor in fata ca sa il readuc la viata. Intr-un final a inceput sa miste, dar cei doi copii erau acum un pic mai mari decat palma mea si parca erau niste papusi (precizez ca copilul cu probleme mi-a lasat impresia in vis ca este cel de-al doilea copil pe care l-am avut in vis).
Dupa care am ajuns intr-o biserica, unde era un preot si o masa pe care era un castron plin cu anafura; iar eu vroiam sa iau anafura. Preotul m-a intrebat daca sunt curata, iar eu am zis ca da (desi dupa al doilea copil imi venisera musafirii) si apoi l-am rugat in gand pe Issus sa ma ierte pt ca mint in casa lui despre ceva atat de delicat. Pana la urma am plecat fara anafura pt. ca preotul vroia sa mai verifice ceva si eu am zis ca nu mai stau.
Apoi am ajuns sa ma gandesc la nume pt. copii. Si imi spuneam eu ca pe primul copil am sa-l numesc Petru Stefan si apoi am inceput sa ma tot gandesc ce nume sa ii pun si celuilalt copil, care acum parea ca e baiat si ca e cel cu probleme. Parca ziceam sa ii spun Mihai si ma tot chinuiam sa mai gasesc un nume ca sa aiba doua. In tot acest timp ma si gandeam eu in vis ca trebuie sa gasesc niste nume care sa ii reprezinte bine copii in special pe al doilea. La un mom dat parca m-am gandit ca sa las doar cate un nume pt fiecare si astfel pe unul sa il cheme Petre si pe unul Stefan;.

Si m-am trezit......crezi ca poti sa ma ajuti sa inteleg ceva din acest vis? Daca e ceva de inteles din el desigur (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)

multumesc anticipat (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Este extraordinar visul tau si plin de semnificatii. Ai retinut o multime de detalii si cred ca este un vis premonitoriu. Las tot si in dimineata asta incerc sa ti-l interpretez.

+Quote Post
cat
post Jan 25 2007, 09:27 AM
Post #48

Tratabil
**

Member No.: 537

multumesc frumos vesta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
mai incerc si eu sa interpretez ceea ce visez dar acest vis nu stiu cum sa-l percep .... oricum sunt curioasa sa vad cam ce o sa reusesti tu (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
Meg
post Jan 25 2007, 11:48 AM
Post #49

Membru de Onoare

Group: Editorialist
From: Here and There
Member No.: 70

Vesta, multumesc.
inca o intrebare: ce inseamna atunci cand visezi ca saruti pe cineva cu care n-ai nicio treaba? par example.. am visat acum vreo 5 seri ca venise un coleg de grupa la mine.. si m-a luat de mana samd.. (mi se pare simpatic tipul, dar nimic mai mult, nu vorbim in mod deosebit). si azi noapte am visat ca venise prietenul colegei mele de camera in camera (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) .. si iar nici cu el n-am nicio treaba. nu trecem mai mult de salut (si nici nu imi doresc sa am..)
ce sa fie? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Vesta
post Jan 25 2007, 05:11 PM
Post #50

Tratabil
**

Buna, fetelor. Hai sa lamurim ceva, ca sa stiti la ce pot sa va raspund. Un sarut(vezi Meg), un copil, cuvinte disparate, pt mine nu au nici un sens. Am vreo 3 carti de vise, dar am renuntat demult sa le folosesc. Una cel putin, as arde-o in piata publica: la orice spune boala, moarte, necaz, suparari, etc. De aceea, s-ar putea sa fiti contrariate cand o sa vi se para ca aceluiasi cuvant, ii dau semnificatii diferite, dupa cum simt eu in cazul respectiv. Eu iau tot visul ca un intreg si mai simt si vibratia persoanei respective. Cum? am renuntat sa ma intreb din 1986, cand am stat 2 saptamani intr-un sanatoriu de lux, si unde un medic psihiatru de exceptie care mai fusese si prin strainatate-practica la acea data niste metode moderne de psihoterapie, prin care si hipnoza in grup(?!) m-a linistit si mi-a spus ca nu este nimic anormal si ca trebuie sa iau lucrurile asa cum sunt. De-asta nici nu interpretez toate visele, nu va suparati, pt ca la unele nu simt nimic.
Pt. Cat
Visul tau atat de complex imi spune o poveste din viitor. Nasterea dubla pe care o visezi arata inceputul unei perioade fericite din viata ta, 2 relatii importante din care una, o vei oficializa. Tu deja aspiri, deja ceva din tine cere sa iasa la lumina, sa traiasca. Copilul este produsul dragostei dintre 2 persoane, deci in cazul tau, domnisoara fiind, arata mai intai de toate relatia posibila. Menstruatia este privita, in aproape toate religiile, ca o necuratenie, iar asta s-a pastrat si in memoria noastra feminina, desi am ajuns in secolul XXI. In vis, sugereaza sentimentul tau de vinovatie fata de cele 2 relatii, si mai ales fata de partea lor sexuala: vei aborda acest aspect putin inhibata. Prietenul si prietena din vis au numai trasaturile celor din realitate, dar ei aici semnifica dusmanii tai intimi, adica sentimentele tale care se intorc impotriva ta: si se refera, in primul rand, la sentimentul de gelozie. Ei bine, teama de a fi inselata, reprezinta doar o dovada ca te indoiesti de tine insati, ca nu ai incredere in capacitatea ta de seductie. Ascunderea copiilor in dulap(deci a relatiilor tale) arata teama de judecata celuilalt si o lipsa de incredere in tine. Prin ascundere nu inteleg ca va veti intalni pe ascuns, ca in romane si telenovele, ci ca te vei indeparta de cei care acum iti sunt aproape. Mama din vis nu reprezinta persoana ca atare, ci relatia pe care o ai cu ea. Mama care iti acopera copilul, arata dorinta ta de a fi independenta, de a scapa de grija ei, uneori obositoare si care din dorinta de a te ocroti, ajunge sa te incurce in evolutia ta(copilul devine vanat din cauza carpei cu care e acoperit). Apoi te duci intr-o biserica unde cauti liniste, protectie sau apelezi la un serviciu divin(logodna, casatorie, botez,...). Si aici, dai peste un preot care te ia la intrebari. Preotul il intruchipeaza pe parintele(nu i se mai spune si asa?) excesiv de sever, probabil tatal sau socrul tau, in orice caz o autoritate sub influenta careia nu te prea simti tu insati, ba chiar te temi, pt. ca incerci sa-i ascunzi adevarul. Pana la urma pleci, in felul acesta castigand-ti independenta totala: desprinderea de caminul parintesc. Faptul ca incerci sa dai nume copiilor, deci incerci sa oficializezi ceva- relatiile despre care ti-am vorbit. Petru, Stefan si Mihai, toate nume de sfinti si care nu prea mai sunt la moda, nu inseamna neaparat numele persoanelor respective(asa ar fi tentatia), dar eu simt ca inseamna altceva. Sunt datele la care sunt acesti sfinti in calendar si care vor fi niste date importante pt. tine: Petru(14 iunie) si Stefan(27 dec - a 3-a zi de Craciun); la Mihai(8 nov) ai renuntat: ceva care ar fi putut fi, dar nu s-a mai ales.

+Quote Post

17 Pages V  « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 4th May 2025 - 04:40 PM