![]() |
![]() ![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pai nah...mie mi se pare super interesant ce ai facut tu si e exact ce cred eu ca mi s-ar potrivi ca o manusa. Ideea e ca, asa cum zici tu...asta am observat si eu. Nimeni nu prea stie cu ce se mananca si nu se cauta. In special la mine in Timisoara e zero cererea la capitolul asta.
Acum alta intrebare : cum ai ajuns sa lucrezi in PR? la inceputul inceputurilor adica. Cam ce ar trebui sa stii sa faci si pe unde ar trebui sa caut un job din asta? Ce calitati crezi ca ar trebui sa am? |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 649 Joined: 2-December 06 From: Kronstadt Member No.: 783 ![]() |
Acum alta intrebare : cum ai ajuns sa lucrezi in PR? la inceputul inceputurilor adica. Cam ce ar trebui sa stii sa faci si pe unde ar trebui sa caut un job din asta? Ce calitati crezi ca ar trebui sa am? nu pot sa cred ca-mi zici asta de timi (IMG:style_emoticons/default/mad.gif) pentru mine TM este un ideal... adica mi se pare mai mult in occident decat in romania, si ma asteptam sa fie alte mentalitati p-acolo... prima oara cand m-am angajat m-a intrebat un coleg la facultate daca nu vreau sa ma ocup de un proiect... am ezitat, dar am zis ok si nu mi-a parut rau. singurul dezavantaj a fost ca am lucrat un an jumate fara carte de munca, si imediat dupa alegerile din 2004 nu prea mai mergea firma. la centrul medical m-au luat de la bursa locurilor de munca pt absolventzi de facultate (abia terminasem in vara in 2004 si m-am angajat in septembrie, am lucrat un an acolo). Sincer mie nu prea imi place unde lucrez acum, mai ales ca am si alte responsabilitati care nu prea imi plac (treburi administrative si juridice). ma gandesc ca pe la toamna sa-mi caut altceva... ca mi s-a acrit de medici si de pacienti. treaba cu calitatile.... nu prea stiu ce sa-ti zic. tre sa-ti placa, asta e! si sa fii sociabila, sa-ti faci relatii, sa fii creativa (cam la acelasi nivel cu advertisingul)...si sa nu te surprinda ca s-ar putea sa-ti ceara experienta, chiar fiind proaspat absolvent!!! eu mi-am depus cv-ul acum vreo 3 luni la route66 ca mi se parea super. cautau PR, mai mult pe partea de redactare materiale promotionale. dar nu m-au luat ca nu aveam experienta 2-3 ani in redactarea de materiale promotionale in domeniul IT (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) . Incredibil, nu?? te sfatuiesc sa cauti in multinationale, firme straine, etc... am vazut ca aveti destule in timi!! |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Merci frumos pt raspunsuri Kitten (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Nu stiu ce sa zic cu TM, mentalitatea oamenilor asa in general e ok, occidentala, sau cel putin cu pretentii occidentale (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Imi place TM asa ca oras si ca locuitori, dar mie cel putin imi pare inca moarta la capitolele advertising si PR. Exista cum spui tu multinationale, majoritatea sunt pe domeniul in care ar trebui sa lucrez eu : Alcatel, Siemens, etc.... dar eu una nu am vazut nici macar UN anunt de job in PR sau advertising de vreun an de zile de cand urmaresc anunturile. In TM PR inseamna sa fii secretara si advertising sa fii agent de vanzari (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Sanse sa iti gasesti altceva, doar pe Sfintele PILE probabil ca merge. |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Poate se ascund posturile astea si sub numele de marketing sau communication? La fiecare firma se numeste altfel (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
|
|
|
crisstinuta |
![]()
|
Musafir ![]() |
Si eu am facut doua facultati ,ambele la stat.Pe cuvant de onoare ca am invatat pentru fiecare nota .N-am dat un leu pentru nici un favor.Am mers pe principiul " decat sa le dau bani ,mai bine sa-mi dea ei mie " adica am luat si bursa.Probabil daca nu luam bursa nu ma putea tine nimeni in facultate.Nu vreau sa supar pe nimeni dar cunosc multe persoane care fac o facultate doar ca o platesc parintii si merg la examane dar nici nu-si cunosc profesorii ce sa mai zic de materie.Ma doare sufletul stiind cate nopti nedormite am avut ,invatand...
Si sa stiti ca se poate invata oriunde indiferent de profesori ca doar sunt biblioteci destule... |
|
|
![]() ![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,819 Joined: 25-December 06 From: Pe canapeaua rosie Member No.: 893 ![]() |
Si eu am facut doua facultati ,ambele la stat.Pe cuvant de onoare ca am invatat pentru fiecare nota .N-am dat un leu pentru nici un favor.Am mers pe principiul " decat sa le dau bani ,mai bine sa-mi dea ei mie " adica am luat si bursa.Probabil daca nu luam bursa nu ma putea tine nimeni in facultate.Nu vreau sa supar pe nimeni dar cunosc multe persoane care fac o facultate doar ca o platesc parintii si merg la examane dar nici nu-si cunosc profesorii ce sa mai zic de materie.Ma doare sufletul stiind cate nopti nedormite am avut ,invatand... Si sa stiti ca se poate invata oriunde indiferent de profesori ca doar sunt biblioteci destule... corect, se poate invata oriunde dar intrebarea e: te specializeza sau macar are legatura ceea ce inveti la scoala cu jumatate din realitatea actuala? Iti ofera facultatea sansa unor acititati de implementare a cunostintelor sau e doar apa chioara da'multa ca sa compenseze?! ..... eu sunt in ultimul an la jurnalism engleza.....inainte sa intru la facultatea asta (stat, in GL ca mi-a fost lene sa plec) cochetam cu ideea de jurnalism....acum, o detest, detest tot ceea ce tine macar de acest cuvant din cauza ca facultatea nu mi-a oferit nici macar o informatie pe care sa pot construi ceva! Mai exact am mancat in anu 1,2, 3 la fonetica engleza (un cu totul alt alfabet chirilic, la care s-a renuntat de mult) pe paine, doar ca sa trec niste nenorocite de examene cu profesori paradigmati! Noroc ca am ajuns apoi intr-o organizatie non-guvernamentala care sa ma invete defapt ce inseamna marketing, PR, jurnalism si economia banala de piata! Am avut contact cu studenti din afara si am lucrat pe PR si vanzari cam un an; pot spune ca acest lucru a cantarit in CV atat de mult (pe langa faptul ca eu totusi nu terminasem facultatea!!!!) incat la 6 luni m-am putut angaja ca director de vanzari la o firma locala de advertising! Noroc cu organizatia asta mi-am deschis si eu mintea si orizontul iar acum, dupa doi ani jumate am dat-o'n alte dandanale chinuindu-ma sa-mi fac un business! Concret am doua magazine cu haine de dama si-mi trag una cam in fiecare seara cand mai descopar o absurditate a sistemului de kko impus de dragul de stat ROMAN!!! Asa ca din punctul MEU de vedere (si experientei pe care o am) facultatea o fac doar pentru diploma! In rest de o hartie la sfarsitul celor 4 ani nu mai plec cu nimic!!!! am auzit cum ca studentii de la jurnalism-stat sunt cam harazuiti de profesori,pusi sa faca lucrari pentru acestia si apoi isi le vedeau prin ziare/reviste. Mare dreptate ai sa stii.....cam din cauza asta m-am scarbit eu.....dar sper din suflet ca tu sa ai parte de jurnalism si nu de mitocanii absurde! |
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Angel: Exista cum spui tu multinationale, majoritatea sunt pe domeniul in care ar trebui sa lucrez eu : Alcatel, Siemens, etc.... dar eu una nu am vazut nici macar UN anunt de job in PR sau advertising de vreun an de zile de cand urmaresc anunturile. Angel, pai tocmai pentru ca stii cu ce se mananca domeniul respectiv, ar trebui sa ai mai multe sanse. De ce nu te autopropui pentru un job in departamentul de PR. Trimiti o scrisoare directorului sau dept de Resurse umane in care iti exprimi dorinta de a lucra in echipa lor. Parerea mea este ca, uneori, mai importata este atitudinea, decat experienta. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Nu pot sa zic ca am incercat sa ma angajez si nu am reusit. Chair nu am incercat deloc pana acum, dar mi-a cam ajuns cutitul la os (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Faza e ca din cate stiu eu si din ce m-am interesat , in advertising si PR sunt f mici sansele sa intri daca nu ai niste pile, adica sa te propuna cineva din interior pentru job. Or mai fi si cazuri in care nu e asa, dar eu cand o sa imi caut de lucru o sa am in vedere mai multe aspecte.
Dau un exemplu: nu vreau sa ma angajez direct pe postul de director de marketing la o firmulita fara prea mari sanse sa auda cineva de ea in viitor si de unde nu pot sa invat mai nimic, doar asa ca sa ma pot lauda ca sunt director de marketing si suna bine. In primul rand vreau sa invat multe chestii, dat fiind faptul ca sunt la inceput si mi-ar place sa lucrez cu oameni de la care pot invata chestiile astea. Salariul e si el un aspect important dar nu esential. Chiar nu am de gand, orice ar zice altcineva sa lucrez pe 5 milioane(care imi ajung de paine si tigari), dar nici nu ma astept acum sa castig direct 20 din prima luna. In fine, mai vad eu ce fac, acum sunt in faza de research (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) si orice informatie imi e folositoare. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,356 Joined: 2-January 07 From: Craiova Member No.: 924 ![]() |
geoo si eu sper sa fie jrnalism adevarat,ca daca nu eu renunt.nu pot face ceva ce nu ma atrage...sau poate o sa termin doar ca sa am i dilpoma...oricum in domeniul asta vreau sa lucrez,cu sau fara facultate (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 649 Joined: 2-December 06 From: Kronstadt Member No.: 783 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) geooooo, eu cand am facut fonetica (1 semestru din anul 1), nu mai stiam sa scriu normal......
angel, e posibil sa fie asa cum zici tu. dar eu personal sunt dezamagita daca ar fi asa (treaba cu pilele). pentru mine o multinationala e ca un fel de ideal... nu mi-as fi imaginat vreodata sa fie asa si acolo. cand am vazut ce s-au dezvoltat tm si lugoj (si clujul) chiar ma gandeam sa ma relochez... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 12:22 AM |
|