IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Restrictiile impuse de parinti
madalina_s
post Mar 12 2007, 08:34 PM
Post #1

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 1,337

Sunt o fata de 15 ani.. am o mare problema si vreu sa stiu daca gandesc corect... parintii mei sunt stricti si ma lasa afara doar pana la 10- 10 jumate... si eu nu mai am cu cine sa stau.. tpoti colegii mei ies afara... pana la ore mai tarzii.. sambata.. la club.. suc.. sa danseze.. sa bea suc sau mai stiu eu ce... si eu nu am ocazia... de aceea m-am departat de toate prietenele mele... cand vreau sa ies afara nu am cu cine si uneori ma simt foarte singura... plang in casa si ascult muzik la casti la maxim.. incercand sa uit... (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) parintii mey nu sunt de acord sa ies in club.. sau oriunde... caci se fumeaza.. ca in orice loc public si .. imi interzic total.. tata e de parere ca daca vreau as ies ies ziua la cofetarie.. dar nici una din prietenele mele nu iese ziua... toti ies eara... si eu nu am ocazia sa stau cu ei.. si .. spunandu0i asta tatalui a zis ca daca vreau sa ies ies cu el.. ma simt foarte post si vreau si eu macar o data la 2 saptamani sa ies sambata cu colegele mai mult.. (IMG:style_emoticons/default/crying.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post
kalua
post Mar 12 2007, 09:46 PM
Post #2

Musafir

madalina, fiecare familie cu regulile ei. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Si mie mi se pare o chestie nelalocul ei ca o fata de 15 ani sa-si petreaca noptile prin cluburi.
Poate-ti ridica ceva moralul daca-ti povestesc cum este regula in Germania - prin lege!: pana la 16 ani tinerilor le este interzisa intrarea in cluburi, discoteci daca nu sunt in compania parintilor. Intre 16 si 18 ani au voie pana la ora 24 singuri. Si vreau sa-ti spun ca politia controleaza varsta celor ramasi peste ora 24.

+Quote Post
divi2007
post Mar 12 2007, 11:29 PM
Post #3

Musafir

cand o sa cresti mai mare problema pe care o ai acuma o sa ti se para o prostie, o nimica toata crede-ma, ce n-as da sa mai dau timpul inapoi , bucura te de faptul ca esti tanara si nu uita ca parintii tai iti vor binele chiar daca acum nu intelegi de ce se poarta asa si eu eram ca si tine acum cativa ani (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Kitten
post Mar 12 2007, 11:50 PM
Post #4

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Kronstadt
Member No.: 783

madalina, parca citesc din jurnalul meu de la 15 ani... (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) iti pot spune din proprie experienta ca tot ce am incercat sa fac mi-a facut mai mult rau. adica: cu cat ma certam mai mult cu ei, cu atat primeam mai putin. dar sa stii ca am supravietuit. am inceput sa ies prin cluburi si sa mai fac cate pun pic din ce-mi doream doar cand am avut un prieten stabil si "de incredere", la 17 ani... in facultate am batut cluburile de mi s-a acrit pur si simplu. acum am 25 si n-ammai fost intr-un club de... ceva timp. stai linistita ca ai timp. cand o sa poti pleca la facultate si o sa le arati ca le meriti incerederea, va fi cum vrei tu. stiu ca e mare rusinea pe care o induri fata de prietenii tai, dar vei mai avea prieteni.... multi... (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) ai grija!
ar mai fi ceva. eu am aflat pe pielea mea ca parintii sunt singurii care ma pot ajuta cu adevarat atunci cand raman singura, cand am o problema grava. si eu m-am inteles greu cu mama in adolescenta, ne-am scos okii mai tot timpul, dar acum (cand nu mai stau cu ea).... imi doresc sa fi fost altfel, sa nu ne fi certat atat pentru un chef sau un suc cu prietenii.

+Quote Post
kary_pink
post Mar 13 2007, 12:12 AM
Post #5

Musafir

Draga Madalina

Sunt sigura ca parintii tai iti vor binele si decizia de a nu te lasa mai tarziu de 10 seara in oras este una luata spre binele tau...poate acum e greu sa intelegi dar mai tarziu le vei da dreptate si le vei multumi
Ora 10 seara mi se pare chiar o ora tarzie pentru fetele de varsta ta,sunt sigura ca iti vei gasi prietene cu care sa petreci timp afara si pana in ora asta
Poti petrece timp facand foarte multe lucruri si ziua/seara....sa te plimbi cu rolele,sa citesti o carte frumoasa,sa vezi un film,sa iesi in parc sau la o terasa,sa mergi la un concert....

La 15 ani eu intram la ora 8 seara in casa (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)

+Quote Post
Bia
post Mar 13 2007, 01:47 AM
Post #6

make-up artist

Group: Administratori
From: Otopeni
Member No.: 819

Si eu la 15 ani intram tot la 10 in casa. Eram clasa a 9-a. Intr-a 10-a mi s-a mai dat o ora, adiva 11. In clasa a 9-a mi-am facut un prieten stabil si chiar si asa preferam sa stau acasa cu el si nu prin cluburi, baruri, etc. In clasa a 10-a am fost prima oara la un concert mare, si anume la Vama Veche la Liberty Parade. Abia in clasa a 12-a ieseam singura in club fara sa ma mai intrebe ai mei la ce ora vin, dra si atunci daca la 7 nu eram acasa aveam scandal! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Si acum mi se mai scot ochii ca pierd prea mult timp in club, dar le trece. Oricum, sa stii ca prietenii aia "de distractie" si care se departeaza de tine din cauza ca nu iesi noaptea din casa nu-ti sunt prieteni!

+Quote Post
splendora
post May 2 2007, 09:02 PM
Post #7

Dependent

Group: Dependent
Member No.: 1,565

si mie imi facea la fel. dar la 15 nu e asa grav sa nu iesi in cluburi. si 10juma seara mi se pare ok. io trebuia sa fiu acasa la 9juma sau 10 maxim cu tratative, chiar si la 18,19 ani, si asta cand aveam si prieten care ma ducea pana in scara blocului. ca sa nu mai spun de nush cate interdictii, de iesi la munte cu cortu , la gratar p nush unde. foarte rar ma lasa, nici io nu stiu cum de se indura. dar acum, de cand sunt in canada, ma intorc bine merci dupa 1 noaptea daca e cazu si nu mi se reproseaza nimic (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) . eh parinti... (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)

+Quote Post
catalina77
post May 2 2007, 09:16 PM
Post #8

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 54

Parintii tai shtiu de ce aplica asemenea restrictii. Si mama ta a fost de varsta ta, si tatal tau la fel. Incearca sa vezi ca ei TE PROTEJEAZA, ca iti vor binele...ca nu vor sa patesti ceva. Stii bine in ce lume traim ( e de ajuns sa te uiti la shtiri ca sa te ia groaza). Tinere si in varsta, femei la gramada violate, sodomizate...
Zi merci ca te lasa pana la 22.30 afara. In general aceasta este ora de culcare pentru oamenii care au activitate.
Poate cu timpul te vor lasa sa mergi si in club. Asteapta si nu dispera...aaaa...si inca ceva DACA O SA MAI ASCULTI MUZICA LA CASHTI LA MAXIM S-AR PUTEA SA AI O SURPRIZA. URECHEA INTERNA ESTE DESTUL DE SENSIBILA...CHIAR FOARTE...
Decat sa iti faci rau singura mai bine citeste o carte, fa ceva util...povesteste-i apoi mamei tale, discutati despre aproape orice (chiar si despre baieti), fii sincera si ai sa vezi cum parintii tai se vor schimba. Pentru ca vor avea incredere in tine. Succes maxim. (IMG:style_emoticons/default/pupaceala.gif)

+Quote Post
ZIBBA
post May 3 2007, 08:35 AM
Post #9

Dependent

Group: Dependent
From: barca
Member No.: 1,130

draga Madalina,nu vreau sa zici ca suntem o adunatura de babe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ,dar nu foarte demult am fost si noi ca tine si stim ce simti tu acum...eu am sa ma refer strict la mine...cand aveam varsta ta la fel ma simteam,ma gandeam ca abia astept sa scap de ai mei ,sa pot face ce vreau,sa ies cand vreau...acum rad cand imi aduc aminte ce tragedie faceam din faptul ca nu ma lasau si pe mine in oras asa mai dupa lasarea serii...jeleam 2 zile la rand...nu mai vroiam sa mananc...scriam in jurnal si il udam cu lacrimi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ...cum iti spuneau si fetele,ai sa vezi ca va veni si timpul sa iesi,vei fi la facultate si nimeni nu te va mai intreba de nimic...vei avea la inceput o perioada de nebunie,cand ai sa pierzi nopti pana la epuizare,cand ti se va parea ca esti stapana lumii...dar va trece si asta si iesitul in cluburi nu ti se va mai parea atat de interesant...sunt convinsa ca nu poti sa intelegi,nu pentru ca nu ai fi capabila,ci pentru ca esti in perioada cand mintea ,trupul tau se "deskide",creste....si esti permanent intr-o skimbare...
in plus,acum vad ca ceeea ce se intampla cu tinerii e destul de periculos uneori...ia gandeste si tu un pic asa:te duci intr-un club,unde sunt persoane de varste mult mai mari ca tine....(cand te duci la florarie ce alegi?o floare imbobocita sau una deskisa,care da si semne de ofilire?)...vei fi o mare tentatie pentru multi...inca nu ai experienta necesara de a te eschiva in fata unui"culegator" de flori...de-asta parintii tai te protejeaza,nu sunt absurzi...
ai sa vezi ca ai sa cresti si le vei multumi pentru toate astea...
(IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

+Quote Post
ciucinica
post May 17 2007, 08:55 AM
Post #10

Musafir

draga mea esti f tanara , mai stai o vreme prin casa ca o sa ai tot timpul din lume de la 19-20 sa colinzi sa faci ce vrei si cu limite..Nu te supara pe ai tai la varsta asta..mai stai si invataca-ti prinde bine, citeste ce nu-ti va stica, invata sa gatesti ia-o ca o joaca...si o sa vezi ce bine iti va fi in viata. Nu-ti vor raul ai tai parinti, te protejeaza adevarat este ca uneori mai mult decat trebuie..dar asculta-i si comunica cu ei, nu te indeparta de ei....Acele prietene ti-s priete? te-ai intrebat vreodata...crezi ca-s cool daca stau prin cluburi si s-au indepartat de tine? NU draga noastra...Da poate ca suntem prea mature noi ele ce am postat, dar citeste si ai sa vezi ca toate te invatam de bine, si din experienta noastra...Toate am trecut prin asa ceva , si poate in viata ne-a prins bine daca am evitat mai multe probleme la varste mi fragede..

Rabdare si ocupa-ti timpul cu alte lucruri care o sa-ti fie folositoare, mai asteapta cativa ani...

+Quote Post

3 Pages V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th June 2025 - 04:51 PM