IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

262 Pages V  « < 58 59 60 61 62 > »   
Closed TopicStart new topic
> Meniu pentru saptamana viitoare, Idei pentru diversificare
bubulina
post Mar 18 2007, 02:20 AM
Post #591

Musafir

O retteta cu varza de brussels aveti? Am vazut ca e mentionat in citeva meniuri, dar nu e pe explicite....
Go to the top of the page

+Quote Post
kalua
post Mar 18 2007, 12:12 PM
Post #592

Musafir

Cu mancarea asta am dezvatat-o pe fiica-mea sa strambe din nas la varza de Bruxelles:

Varza de Bruxelles in sos de branza

500 g varza de Bruxelles
25 g unt
1 ceapa taiata marunt
1/8 l vin alb (sau supa instant)
200 ml frisca lichida neindulcita (sau smantana)
nucsoara, piper, sare
200 g edamer ras
100 g bacon taiat cuburele mici
4 linguri patrunjel verde tocat

Se curata varzucile, se taie in cruce la cotor si se fierb 10-12 minute in apa sarata. Se scurg de apa.
Pentru sos se tpoeste untul intr-o tigaie mare, se dunstuieste ceapa, se stinge cu vinul si frisca si se condimenteaza (atentie cu sarea, mai ales daca folositi supa in loc de vin!). Se pune si branza si se amesteca pana cand aceasta s-a topit. Se pun varzucile in sos si se lasa sa traga un pic.
Separat se prajeste baconul, care se presara peste varza cu sos in farfurie. Si pe deasupra patrunjelul verde.

Bubulino, tu lasi baconul in pace. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

+Quote Post
bubulina
post Mar 19 2007, 12:04 AM
Post #593

Musafir

Merci mult, K! De abia astept sa fac- cred ca in prima jumatate a saptamanii. Ce buna trebuie sa fie!

+Quote Post
Cleo
post Mar 24 2007, 07:46 PM
Post #594

moderator

Group: V.I.P.
From: Montreal
Member No.: 34

am facut o supa crema de pui excelenta, mancare de masline si prajitura cu ness postata demult aici cu deosebirea ca am mai redus cantitatile de zahar, in loc de ness am pus cacao iar in loc de smantana mascarpone ( (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) in concluzie e de fapt alta reteta si pot spune ca-mi apartine ? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) ) .. deci am fiert de fapt galbenusurile cu putin unt cu zaharul si 3 linguri de cacao. O sa revin maine cu poza si eventuale explicatii

Kalua azi am observat ca sunt 2 sectiuni cu prajituri ...am innebunit cautand-o pe asta cu ness (nu-mi gasesc carnetelul de retete (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) ) si intr-un final am dat de ea. Ar fi greu de grupat toate la gramada?? sau eventual un soi de subcapitol cu dulciuri ....

Stii ca nu ti-a placut asa cu smantana? (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) si pt ca saptamana trecuta am facut tiramisu mi-am zis ce-ar fi sa fac prajiutra asta cu mascarpone .... a iesit ceva asa mmmmmm .... revin mai incolo la prajituri

s-aveti un week-end grozav ...la noi miroase IN SFARSIT a primavara

+Quote Post
kalua
post Mar 25 2007, 05:48 PM
Post #595

Musafir

h scump, de ce nu folosesti functia de cautare a forumului? Mie mi-a trebuit un minut sau nici atat sa dau de reteta prajiturii tale cu ness. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Eu am mancat vineri in targ, ieri am avut intrunire cu fetele la una dintre ele si ne-a ospatat ea, iar azi spätzle cu branza si salata verde
Spätzle arata asa, dar nu stiu cum mi-or iesi mie:
(IMG:http://www.hartkopf-web.de/img/spaetzle.jpg)

+Quote Post
Cleo
post Mar 25 2007, 11:50 PM
Post #596

moderator

acu stiu si io darling ...dar treaba e ca habar n-aveam cum ii zice la faimoasa mea prajitura (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ... intr-un final am cautat cuvantul 'smantana' si-am dat si de reteta si de denumire (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif)

spatzle-le tale sunt un soi de paste fainoase? bunica-mea face ceva care se numeste nokelli insa sa inteleg ca branza e incorporata in spatzele tale? la nokelli am un soi de instrument special eventual va fac o poza. Se face o coca dintr-un ou, faina si lapte sau apa sa fie mai groasa decat cea de clatite insa curgatoare. Se picura in apa clocotita prin instrumentul asta si se servesc drept garnitura pe langa diverse tocanite.

+Quote Post
kalua
post Mar 26 2007, 12:16 AM
Post #597

Musafir

Exact astea-s, h! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Aici se mananca si cu cascaval (se scot dela fiert, se scurg bine de apa, se prajesc scurt in unt si se adauga cascavalul ras) si presarate cu inele crocante de ceapa prajita. Dintr-astea am facut azi, au iesit bune tare.
Data viitoare incerc sa le fac pe fundul de lemn umezit: se intinde aluat pe fund, se taie cu cutitul in latimea dorita si se impinge in apa.

+Quote Post
kalua
post Mar 29 2007, 08:24 PM
Post #598

Musafir

Ce bunataturi pregatiti la sfarsit de saptamana? Eu voi face in una din zile medalioane de porc (din muschiulet) cu gorgonzola. Maine poate fac un strudel cu umplutura de legume.
Si acum, gandindu-ma la ce mai am prin frigider si trebuie consumat, imi dau seama ca voi face camembert in palton de bacon si poate iar paste in sos de branza.
La toate multa, multa salata.
Gata planurile pentru sfarsit de saptamana! (IMG:style_emoticons/default/yeah.gif)

+Quote Post
Cleo
post Mar 30 2007, 07:05 PM
Post #599

moderator

eu am musafiri maine seara si ca sa nu-i mai tragem cu graterele ca deja mi-e lehamite am zis sa fac niste clatite din alea cu ricotta+ ceapa verde, sunca si sparanghle...cred ca v-am [ovestiti pe-aici pe undeva ...si totul stropit cu sos olandez

in rest eu inca ma gandesc ce sa gatesc...am facut ieri un pilaf de pui, fii-mea URASTE carnea de pui ...nu mai stiu ce sa-i fac ... apoi niste pizza si pt ca am facut coca mai multa ...am zis sa umplu restul cu branza proaspata, asa ca am facut branzoaice.

+Quote Post
kalua
post Apr 5 2007, 06:52 PM
Post #600

Musafir

Si la noi a inceput sezonul de sparanghel! (IMG:style_emoticons/default/tararam.gif) (IMG:style_emoticons/default/dance.gif)
De-asta mancam in seara asta, numai cu unt si sunca fiarta (dar nu de-aia presata).

+Quote Post

262 Pages V  « < 58 59 60 61 62 > » 
Closed TopicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 4th May 2025 - 03:35 AM