![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,819 Joined: 25-December 06 From: Pe canapeaua rosie Member No.: 893 ![]() |
Iata problema mea:
de doi ani jumate detin doua modeste magazinase (buticuri) cu haine pt domnisoare si doamne! De doi ani jumate ma lupt cu birocratii care se schimba si se anuleaza reciproc! Tocmai termin jurnalismul, deci tot ce tine de marketing, contabilitate etc. le-am invatat din drum! O intrebare am: mai lucreaza cineva in acelasi domeniu? Imi poate raspunde si mie cineva avizat (sau chiar nu) daca mai suntem obigati sa folosim monetare?!?! Dilema vietii mele! Nu stiu cum va descurcati voi, restul; dar eu am nevoie de un de grup de sustinere! (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,405 Joined: 20-December 06 Member No.: 868 ![]() |
stiu ca s-a schimbat legislatia in decembrie si nu mai e obligatorie completarea monetarelor, e suficient raportul casei de marcat fiscale.
dar daca mai ai pe stoc, poti sa le scrii pana la epuizare |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,819 Joined: 25-December 06 From: Pe canapeaua rosie Member No.: 893 ![]() |
stiu ca s-a schimbat legislatia in decembrie si nu mai e obligatorie completarea monetarelor, e suficient raportul casei de marcat fiscale. dar daca mai ai pe stoc, poti sa le scrii pana la epuizare atunci inteleg ca garda fianciara nu are voie sa taxeze lipsa lor.... pacat ca in luna ianuarie un amic a luat amenda din exact aceasta cauza! (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) poate nu erau prea informati (IMG:style_emoticons/default/trozneala.gif) |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 28 Joined: 23-February 07 Member No.: 1,244 ![]() |
Iata problema mea: de doi ani jumate detin doua modeste magazinase (buticuri) cu haine pt domnisoare si doamne! De doi ani jumate ma lupt cu birocratii care se schimba si se anuleaza reciproc! Tocmai termin jurnalismul, deci tot ce tine de marketing, contabilitate etc. le-am invatat din drum! O intrebare am: mai lucreaza cineva in acelasi domeniu? Imi poate raspunde si mie cineva avizat (sau chiar nu) daca mai suntem obigati sa folosim monetare?!?! Dilema vietii mele! Nu stiu cum va descurcati voi, restul; dar eu am nevoie de un de grup de sustinere! (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Monetarele nu mai sunt obligatorii, dar este obligatoriu ca toti banii din registrul de casa sa ii si ai in casierie. Amenda este foarte mare. La orice iti spune garda intreaba-i ca este articolul de lege pe care l-ai incalcat si nu te sfii sa il verifici chiar in prezenta lor.Deseori ai mari surprize , ei se axeaza pe cateva chestii si numai pe acestea amendeaza . Iti pot sta la dispozitie si cu alte informatii , macar asa sa ne ajutam intre noi. |
|
|
![]()
|
|
Monetarele nu mai sunt obligatorii, dar este obligatoriu ca toti banii din registrul de casa sa ii si ai in casierie. Amenda este foarte mare. La orice iti spune garda intreaba-i ca este articolul de lege pe care l-ai incalcat si nu te sfii sa il verifici chiar in prezenta lor.Deseori ai mari surprize , ei se axeaza pe cateva chestii si numai pe acestea amendeaza . Iti pot sta la dispozitie si cu alte informatii , macar asa sa ne ajutam intre noi. uite ca ai atacat un alt subiect delicat de care doream sa ma leg: amenzile financiare! in primul rand, in cazul meu registrul de casa il tin la sediul firmei, nu la punctele de lucru! Dar se poate scoate un raport informativ din casa si se poate verifica si suma din caserie! Considerand ca nu coincid, care este amenda? Inca o intrebare, au voie sa-mi controleze angajatii in gentile personale fara un mandat?! Procesul verbal pentru declaratiile zilnice ale angajatilor (cati bani personali au asupra lor in ziua respectiva!) este obligatoriu si se amendeaza lipsa lui? Din experienta proprie, pe ce anume se axeaza de obicei verificarile si amenzile? Multumesc foarte mult pt informatii! |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 28 Joined: 23-February 07 Member No.: 1,244 ![]() |
uite ca ai atacat un alt subiect delicat de care doream sa ma leg: amenzile financiare! in primul rand, in cazul meu registrul de casa il tin la sediul firmei, nu la punctele de lucru! Dar se poate scoate un raport informativ din casa si se poate verifica si suma din caserie! Considerand ca nu coincid, care este amenda? Inca o intrebare, au voie sa-mi controleze angajatii in gentile personale fara un mandat?! Procesul verbal pentru declaratiile zilnice ale angajatilor (cati bani personali au asupra lor in ziua respectiva!) este obligatoriu si se amendeaza lipsa lui? Din experienta proprie, pe ce anume se axeaza de obicei verificarile si amenzile? Multumesc foarte mult pt informatii! Trebuie sa existe registrul de casa si la punctele de lucru , daca acolo au loc incasari si plati.Angajatii nu pot fi controlati in gentile personale (de unde au mai scos-o si pe asta!), nu este necesara declartatia lor zilnica. Se verifica registrul de casa , apoi suma din casierie , daca nu coincid se amendeaza ( intre 500 si 5000lei) si confiscarea sumei care excede registrului de casa. Inainte de ati cere ceva la vefificat intreaba totdeauna baza legala! |
|
|
![]()
|
|
daca eu nu sunt in localitate cand are loc controlul?! Cum se procedeaza? imi lasa invitatie pt a ma prezenta cu documentele?! sau trec direct la penalizari?! si .... care este amenda pt faptul ca registrul de casa sta la sediul social si nu la punctul de lucru?!
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th June 2025 - 11:19 AM |
|