![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,819 Joined: 25-December 06 From: Pe canapeaua rosie Member No.: 893 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/estifftopic.gif) ozone="praf de creta" Eu va recomand sa ocoliti medicamentele produse de ozone. Sunt fake-uri copiate prost dupa medicamentele orginale. sorry pt (IMG:style_emoticons/default/estifftopic.gif) dar exact senzatia asta o am si eu, vorbesc in necunostinta de cauza al unui research, dar acum doua zile cand aveam niste dureri criminale spm am luat o aspirina de la sicomed si in 20 min mi-au trecut, a doua zi aceeasi durere, insa aspirina nu mai aveam decat de la ozone, o iau si bafta, am stat cu durerea exact la locul ei pana mi-a trecut de la sine!!!! + m-am iritat pe fata (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ( mi-e ciuda de mor, trebuia sa stau cuminte, de lene sa ma duc la farmacie m-am frecat aiurea! |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 21 Joined: 27-March 07 From: iasi Member No.: 1,402 ![]() |
fetelor e super misto masca asta cu iaurt si cu aspirina. eu am folosit aspirina de la sicomed si s-a facut foarte finuta.mi-a placut pentru ca apoi mi-a lasat fata finuta si mai luminoasa.va sfatuiesc sa o incercati! (IMG:style_emoticons/default/iloveelady.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 132 Joined: 27-February 06 From: Bucuresti Member No.: 244 ![]() |
am fost rugat sa intervin pt a lamuri problema medicamentelor.
Folositi pe cat posibil numai medicamente ORIGINALE!!! Farmacistele va pot spune exact care este firma ce produce un medicament original pt o anumita substanta activa. Pt a lansa o noua substanta activa pe piata trebuie sa ai un dosar "beton" cu studii si toata povestea asta dureaza 6-7-8 ani. Companiile de generice (copiile originalului) nu fac altceva decat sa ia substanta activa, o arunca in niste tablete si gata. In fine, discutia se poate intinde pe multe pagini dar ma opresc aici. Concluzie: vreti aspirina - folositi Bayer (povestea Aspirinei a inceput cu ei, in 1897!!!). Vreti cirese, mergeti in livada cu ciresi. Vreti pere, mergeti in livada cu pere. Vreti rosii, mergeti la taranii romani - turcismele sunt tot rosii dar stiti si voi diferenta de gust... I rest my case! (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
punk, genericele sunt exact precum originalul si au voie sa fie fabricate dupa ce patentul originalului e expirat (vreo 30 de ani parca) si nu-s cu nimic mai prejos pentru ca folosesc 100% reteta originala. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 132 Joined: 27-February 06 From: Bucuresti Member No.: 244 ![]() |
loooool, hai ca asta e super tare, Kalua. Believe me, nu e deloc asa. Substanta activa este aceeasi, intr-adevar. Dar nu conteaza numai asta. Mai intra in discutie si modul de eliberare, concentratia de substanta activa din tableta (care la generice poate varia de la 75% in sus - dar majorit genericelor din RO cel putin nici macar nu se apropie de aceasta concentratie).
Una peste alta pacientul simte diferenta intre original si generic. Daca ar fi toate la fel, ar trebui sa sesizeze vreo diferenta??? Nu trebie sa raspunzi, era o intrebare retorica... Detalii mai multe iti pot da pe PM, mail sau Y!Msg daca folosesti. Nu vreau sa incep sa dau nume de firme sau produse pt a nu se considera reclama/antireclama. |
|
|
divi2007 |
![]()
|
Musafir ![]() |
please trimite si la mine pe privat ma intereseaza mult sa-mi zici cateva firme eu de obicei intreb farmacistele dar nu intotdeuna rezultatul e bun. M-ar interesa la vitamine in primul rand.
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,819 Joined: 25-December 06 From: Pe canapeaua rosie Member No.: 893 ![]() |
am fost rugat sa intervin pt a lamuri problema medicamentelor. Folositi pe cat posibil numai medicamente ORIGINALE!!! Farmacistele va pot spune exact care este firma ce produce un medicament original pt o anumita substanta activa. Pt a lansa o noua substanta activa pe piata trebuie sa ai un dosar "beton" cu studii si toata povestea asta dureaza 6-7-8 ani. Companiile de generice (copiile originalului) nu fac altceva decat sa ia substanta activa, o arunca in niste tablete si gata. In fine, discutia se poate intinde pe multe pagini dar ma opresc aici. Concluzie: vreti aspirina - folositi Bayer (povestea Aspirinei a inceput cu ei, in 1897!!!). Vreti cirese, mergeti in livada cu ciresi. Vreti pere, mergeti in livada cu pere. Vreti rosii, mergeti la taranii romani - turcismele sunt tot rosii dar stiti si voi diferenta de gust... I rest my case! (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Good case indead, dar din pacate (vorbesc doar in numele persoanei mele) nu stiu care este fondator si care nu! Corect, imi dau seama si dupa numele nou aparut pe piata, dar de exemplu Sicomed..... pentru mine putea fi brand nou nout sau adevaratul fondator, ca nu-mi spune nimic numele.... Sunt bune si cunostintele astea, dar cand lipsesc cu desavarsire ce mai facem?! (dam un google (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) (IMG:style_emoticons/default/estifftopic.gif) sorry (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) aaa....si dublez si eu rugamintea lui divi, mai ales ca farmacistele chiar iti baga pe gat sa scape de stoc! Nu tine de sanaate ci de economia de piata! |
|
|
![]()
|
|
geoo, ai PM.
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,542 Joined: 13-March 06 Member No.: 265 ![]() |
Eu una nu am auzit niciodata pana acum de Bayer...(IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Geoo sunt total de acord cu tine in legatura cu ceea ce spui despre farmaciste! |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
the_punkreas, vreau si eu PM.(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th May 2025 - 12:25 PM |
|