![]() |
![]() ![]() |
![]() |
georgias |
![]()
|
Musafir ![]() |
Fetelor, eu nu stiu ce sa mai cred cu substantele astea comedogene. Am verificat si ingredientele la Vichy normadern gel de spalat pe fata si contine sodium laureth sulfate(substanta comedogena)
M-am uitat si la Ducray keracnil si contine tot acelasi sodium laureth sulfate. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) Sau poate efectul lor comedogen este atenuat de alt ingredient? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,356 Joined: 2-January 07 From: Craiova Member No.: 924 ![]() |
sau paote continutul este redus....
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 278 Joined: 15-December 05 Member No.: 104 ![]() |
...sau ambele (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) Inclusiv Retin-A contine un ingredient cu gr destul de mare de comedogenie:miristat de izopropil (gr 4, parca), am mai scris despre asta. Nici eu nu stiu ce sa mai cred (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) De ex, eu nu reactionam bine la Retin-A si am crezut ca vina o poarta "ingredientul-minune", dar sunt curioasa daca exista vreo crema care sa fie lipsita si de parabeni si de subst comedogene...si asta nu pt ca "omit" ei sa le treaca pe lista (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)
|
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
hmm..m-am cam speriat cu miristatul asta de izopropil..am facut un mic research pe net si parerile sunt impartite: unii sustin ca este periculos, altii ca s-ar spune ca astupa porii si irita pielea, dar nu s-a facut nici un studiu care chiar sa confirme asta, altii ca ar astupa porii& co doar daca este in proportie mai mare de 4% (fiind excipient, ma gandesc totusi ca este intr-o concentratie mica (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) )..nu prea stiu ce sa cred..eu sper totusi, ca fiind excipient, sa nu conteze asa mult si ca este folosit doar pentru aderenta, ca agent de ingrosare, emolient, nu stiu..
cat despre Sodium Laureth Sulphate, nu ai decat sa cauti mult si bine, o sa il gasesti prezent peste tot: geluri de curatare, sampoane etc, cam tot ce curata si face spuma..este considerat gentle, fata de Sodium Lauryl Sulphate, care chiar este agresiv si usuca, irita pielea foarte tare..din cauza asta am cam renuntat eu sa folosesc Lush: foarte multe produse de-ale lor contin Sodium Lauryl Sulphate (desi ei sustin ca sunt naturale), ceea ce m-a cam pus pe ganduri..dar stiu eu acum.. cat despre concentatie, cu cat sunt mai spre final, cu atat este mai mica si cu cat spre inceput, mai mare..si astea sunt cam de obicei al doilea ingredient sau anyway, pe la inceputul listei.. de omis, nu prea cred ca o firma care se respecta ar face asa ceva, din cate stiu eu, sunt obligati sa scrie toate ingredientele..singurul secret ramane concentratia in care sunt utilizate ingredientele.. |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
geo, daca te consoleaza cu ceva, si eu ma urasc (IMG:style_emoticons/default/angry.gif) in fiecare dimineata si in fiecare seara/noapte cand ma demachiez..si asa o sa fie pana cand o sa fiu flawless total..dar nah..probabil ca atunci o sa se gaseasca altceva..(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) dar tu trebuie sa inveti sa te controlezi..(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 278 Joined: 15-December 05 Member No.: 104 ![]() |
Sweet, ai dreptate, cam toate produsele contin Sodium Laureth Sulphate, eu nici nu m-am mai cramponat de el. La sampoane nici nu ma mai intereseaza compozitia, din fericire aici nu am probleme, iar in privinta cremelor, demachiantelor&co am mers pe ideea "sa vedem ce-i prieste tenului meu", deocamdata ma simt f bine cu Glyconul. Uneori mai folosesc Smooderm (ar fi acelasi lucru cu Retin-A, dar este mai agresiv si, lucru ciudat, nu sunt trecuti excipientii, asa ca daca la Retin-A eram sigura ca mai contine si miristatul de izopropil, aici macar pot spera ca nu-l are). Cand foloseam Retin-A nu observam nicio ameliorare, ba mai mult, imi scotea la suprafata toate comedoanele si la 2saptamani aveam tenul plin de denivelari. In schimb lucrul asta nu se intampla la Smooderm, dar din pacate fiind cam agresiv ma descuamam intr-o veselie. Din ce am citit pe aici vad ca totusi Retin-A le prieste multor persoane, asa ca inclin sa cred ca depinde tare mult de tenul fiecareia.
|
|
|
![]()
|
|
hmm, arissuca, ma cam descurajezi cu retina-ul..in legatura cu ingredientele, m-am gandit eu asa mai bine (ca doar am timp, doar sunt in pline examene!) si tretinoinul este singura substanta activa, deci celelalte nu prea conteaza..
eu vreau sa imi iau si lotiunea de la Exfoliac, mi s-a terminat Purif-ac-ul si parca as mai incerca si altceva.. |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,819 Joined: 25-December 06 From: Pe canapeaua rosie Member No.: 893 ![]() |
bey, nu va legati de Retin, ca mor (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) e unica mea speranta inca ramasa in picioare!!!
Eu ma declar foarte multumita de el! Daca ma scapa si de punctele de pe nasuc si din barbie....zau, il pun in rama dupa ce se termina! Una peste alta, am fost azi la cosmetica (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) mamaaaaa, naspa treaba! Sper ca maine sa ma trezesc ok, ca altfel....... |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,856 Joined: 15-March 06 From: craiova Member No.: 269 ![]() |
dar de ce mai mergi la cosmetica geoo daca folosesti retin? nu exfoliaza el destul? si scoate punctele negre? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .. eu nu m-as mai chinui cu cosmetica.. sper sa fii bine maine dimineata (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 649 Joined: 2-December 06 From: Kronstadt Member No.: 783 ![]() |
eu nush ce-am facut dar pare ca tenul meu isi revine... noah, nici nu mai sunt caldurile alea p-afara (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
zilele astea am dat cu retin in fiecare seara doar pe cosuri... si a functionat. in rest, la fel: keracnyl, hyseac, masca cu iaurt si aspirina. azi am vrut sa-mi iau zineryt dar nu cred ca mai e nevoie ca dau semne de insanatosire (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) arissuca, pai asta e rolul retinului!!! sa scoata afara!!! deci nu ies cosuri pentru ca ar fi comedogen (dovada e faptul ca folosit pe perioada indelungata vindeca acneea), ci pentru ca "rascoleste" prin derm, exfoliaza profund, impiedica formarea legaturilor stranse intre celulele epiteliale, si astfel ies la suprafata chestiile - daca ele sunt acolo: a se vedea cazul lui geoo, sau al lui sweet, la care nu a scos nimic! (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 21st June 2025 - 08:44 PM |
|