![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 2 Joined: 4-July 06 Member No.: 412 ![]() |
ce trebuie sa fac cu plantutza mea de Guzmania ? a facut pui (lastar cred ca se numeste (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) Dar nu stiu cand trebuie sa-l separ de planta mama... Cat de mare tb sa fie? Si mai ales cum procedez? il pun direct in pamant, sau tb sa prinda radacini in apa? pls help! e prima planta pe care reusesc s-o tin in viatza
Are vreuna dintre voi planta asta, sa ma ajute si pe mine cu niste sfaturi? |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Am eu, alexutzz!
(IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/welcome.gif) la noi. Pina miine ai raspunsul-promit solemn. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Le-am intrebat eu pe colegele mele si au spus sa astepti pana ce planta mama se ingalbeneste putin. Scoti lastarul prin rasucire (ca pe-o ciuperca din pamant). La alte bromelii se pot chiar taia lastarii (intotdeauna cu un cutit steril) si se pun in apa la prins radacini.
Poate vine Diana cu mai multe amanunte. |
|
|
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Revin cu intarziere si cu scuzele de rigoare- articolul de pe site a fost inlocuit cu unul care pune la dispozitie mult mai multe informatii.
Chiar si decat cele mentionate anterior, ba mai mult decit ce exista la ora actuala in siteurile romanesti. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif) Articolul poate fi gasit in site : Guzmania:totul despre cum se ingrijeste si se inmulteste o Guzmania |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 2 Joined: 4-July 06 Member No.: 412 ![]() |
Multumesc mult Diana.
Am citit articolul, si este cel mai documentat articol despre Guzmania din tot ce am gasit pana acum. Acum trebuie sa astept sa creasca si celalalt pui (am vazut zilele trecute ca i-a mai dat un muguras) si sa le transplatez. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Ma bucur ca ti-a fost de ajutor!
Si eu astept sa imi creasca puii de Guzmania, pentru ca am udat-o pe "mama" cam mult pare-se si s-au patat putin frunzele de la baza... (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 1 Joined: 12-August 07 Member No.: 2,027 ![]() |
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi despre planta mea iubita : GUZMANIA. Ne-am bucurat de frumusetea ei cam 6 luni iar acum o privesc cum moare pe zi ce trece si nu stiu ce sa fac.La baza ei sunt 3 lastari 2 dintr-e ei sunt inalti si vigurosi iar unul este mai mic. Ce ar trebui sa fac ?
La cea de a doua floare care nu are la baza lastari am remarcat uscarea frunzelor care dintr-un galben frumos au devenit maronii. Astept ajutorul vostru si va multumesc , SIANA, |
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
am gasit un articol despre Guzmania care sper sa te ajute...
|
|
|
![]()
|
|
Mie mi-a murit Guzmania. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 1 Joined: 29-May 08 Member No.: 3,968 ![]() |
ma ajuta si pe mine cineva? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) cum trebuie sa ud guzmania, unde anume trebuie sa torn apa? nu in ghiveciul propriu-zis? multumesc
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 08:26 AM |
|