IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Stiri IT & C
Diana.
post Oct 28 2006, 11:41 AM
Post #1


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Sfaturi de la APC - Nu purta telefonul mobil la curea!
# Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC) din Romania a facut publica o serie de sfaturi pentru reducerea riscurilor legate de folosirea excesiva a telefoanelor mobile. Vorbiti putin in locurile cu semnal slab. Cu cat aveti mai putine liniute la antena, cu atat mobilul emite semnale mai puternice.
# Evitati telefoanele in masina si in tren. In automobil, mobilul emite la putere maxima pentru a compensa receptia defectuoasa. Caroseria reflecta undele electromagnetice, iar expunerea la radiatii creste. O antena exterioara de masina diminueaza efectul. In tren efectul e similar.
# Filtrele de radiatie nu sunt folositoare. Materialele folosite pentru a "inghiti" radiatiile nu fac decat sa forteze telefonul sa treaca automat la putere maxima. Veti fi, astfel, supus unor radiatii de intensitate mai mare.
# Nu folositi telefoanele in spital. Se recomanda inchiderea mobilelor in incinta spitalelor. Undele emise de telefoane pot interfera cu aparatele medicale.
# Protejati copiii! Nu puneti un mobil pornit in caruciorul copilului. Emite unde electromagnetice si in afara convorbirii.
# Nu purtati mobilul in toc, la curea. E inutil sa expui undelor electromagnetice oasele soldurilor si organele din zona. Cel mai bun loc in care sa purtati mobilul este in geanta, rucsac, poseta sau borseta.
# Inchideti telefonul in timpul noptii. Pastrati-l in afara dormitorului sau, daca trebuie sa il aveti la indemana, tineti-l la minimum un metru distanta de pat.
# Conectarea. La realizarea conectarii numarului format, aparatul emite la capacitate maxima. Duceti aparatul la ureche, dupa ce a fost stabilita legatura cu persoana apelata.
# Kituri hands-free. Dispozitivele de tip "maini libere" pot fi utile atunci cand conduci. In privinta riscurilor de sanatate, studiile sunt contradictorii. Unii spun ca sunt benefice, altii ca fac mai mult rau decat bine.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Nov 2 2006, 03:57 PM
Post #2


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Cel mai usor laptop
In decembrie Sony va lansa in Japonia cel mai usor laptop din lume, de numai 898 grame.
Laptopul Vaio, denumit ‚tip G’, va costa circa 1.880 $, va avea un ecran LCD de 12,1 inch si o independenta de functionare de 12,5 ore. Nu va fi insa dotat cu un drive pentru citirea discurilor optice.

Google in afaceri

Google isi consolideaza pozitia in sectorul de afaceri prin achizitionarea companiei JotSpot, un contribuitor esential in lansarea pietei pentru software-ul colaborativ de afaceri.
JotSpot dezvolta programe online care ajuta la cresterea productivitatii unei companii, aplicatiile neputand fi insa rulate pe calculatoare personale ci fiind disponibile ca aplicatii web.

sursa: Jurnalul.ro
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Nov 17 2006, 12:31 PM
Post #3


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Vedetele, deposedate de domenii
Adresele de internet ale vedetelor romanesti au fost inregistrate la inceputul anului 2006 de o companie cipriota. In spatele intregii povesti pare sa se afle Vlad Stan, directorul unei cunoscute agentii romanesti de publicitate pe internet: Vodanet.
Daca verifici pe internet cui apartin adresele corespunzatoare numelor vedetelor autohtone, in cea mai mare parte a cazurilor vei descoperi ca acestea au fost cumparate de aceeasi companie: Carpa Enterprises Limited, inregistrata in Cipru. Ca persoana de contact apare Vlad Stan, directorul Vodanet, o agentie romaneasca de publicitate online. Evident, vedetele ale caror domenii au fost rezervate nu au fost contactate de reprezentantii agentiei.
Va prezentam mai jos o parte din lunga lista a domeniilor de internet rezervate de compania Carpa Enterprises Limited, inregistrata in Cipru, la Nicosia. Drept reprezentant al acesteia apare Vlad Stan, cu adresa de mail la vodanet.ro. Reprezentantii companiei au refuzat sa faca precizari legate de inregistrarea numelor vedetelor...
1.ovidiuioanitoaia.ro
2. mirceabadea.ro
3.cornelnistorescu.ro
4. cristiantudorpopescu.ro
5. emilhurezeanu.ro
6.lucianmandruta.ro
7. mirceadinescu.ro
8.steliantanase.ro
9. cristinatopescu.ro
10. vladpetreanu.ro
11.alessandrastoicescu.ro
12. andreeaberecleanu.ro
13. andreizaharescu.ro
14. mircearadu.ro
15. adelinpetrisor.ro
16. danadeac.ro
17. moiseguran.ro
18.mihaigadea.ro
19. mariacoman.ro
20. danagrecu.ro
21. andreeaesca.ro
22.amaliaenache.ro
23. betyblagu.ro


Sursa: Jurnalul.ro
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fortelady
post Dec 1 2006, 03:54 PM
Post #4





Musafir






Un hacker roman a transformat un server NASA in chat room
Dreamstime.com


Un tinar roman este acuzat de patrunderea ilegala in peste 150 de computere apartinind institutiilor publice din SUA, provocind astfel pagube de aproape 1,5 milioane de dolari, relateaza agentiile de presa.
Printre institutiile afectate se numara NASA, Departamentul american pentru Energie si Marina Militara.
Tinarul roman se numeste Victor Faur, are 26 de ani si este din Arad. El este acuzat de noua infractiuni legate de patrunderea ilegala in retele de calculator, printre capetele de acuzare numarandu-se si acela de conspiratie.
Tinarul risca nu mai putin de 54 de ani de inchisoare daca va fi condamnat pentru toate acuzatiile aduse, a declarat Thom Mrozek, purtator de cuvint al Procuratorii federale.
Faur a fost deja anchetat de autoritatile romane pentru alte acuzatii si va adus la Los Angeles, dupa rezolvarea cazului din Romania.
Guvernul american banuieste ca Victor Faur este liderul unui grup de hackeri numit WhiteHat Team (Echipa Palariilor Albe), care si-a propus sa sparga computere ale institutiilor publice americane numai pentru ca acestea se spune ca ar fi cele mai sigure din lume.
Dupa ce reusea sa sparga o retea, Faur programa computerele sa functioneze ca un chat room, prin intermediul careia comunica cu ceilalti membri ai retelei.
In acest timp, hackerii cautau date de identificare care sa le permita sa intre in alte computere, de unde incercau sa stringa, arhiveze si analizeze date stiintifice.

UPDATE 1: Conform cititorilor Hotnews.ro, nick-name-ul folosit de Victor Faur era SirVic.

UPDATE 2: Inspectoratul General al Politiei Romane a confirmat pentru HotNews.ro ca Victor Faur este in atentia politiei.


Sursa: hotnews

e trist ca inca hackingul este considerat ceva "cool" ca in epoca de pionierat a informaticii.
este trist ca informaticienii romani au inca eticheta de hacker - si ca asta va avea un impact greu de spus asupra industriei IT din romania. hackerul este pur si simplu un infractor. trist...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Jan 6 2007, 01:05 PM
Post #5


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



700 de romani si-au facut site-uri europene in prima zi a anului
Dan POPA | 06 ianuarie 2007
In prima zi a acestui an, aproape 700 de romani au intrat oficial in posesia domeniului de internet eu., iar alte cateva mii asteapta sa il primeasca. "Am avut sute de cereri, din care 160 au fost deja acceptate, ne-a declarat reprezentantul firmei HostDomain.ro, unul din cele sapte firme care se ocupa cu acest tip de rezervari. Surse din cadrul provideri-lor spun ca au existat cazuri in care s-a solicitat rezervarea de domenii.eu cu nume apartinand unor zone intime, insa acestea au fost fireste, respinse. "Am avut si romanasi care din teribilism, probabil, au dorit sa aiba ca pagina de internet un nume ce nu poate fi reprodus.Asa credeau ei ca vor fi mai vizibili in spatiul virtual, probabil. Numai ca nu acest tip de cereri am luat in calcul. Desi poate meritau sa le luam banii, iar EURID (organismul care inscrie propriu-zis domeniul- n.red) sa le refuze ulterior inregistrarea domeniului", ne-au spus surse din cadrul provideri-lor romani.
De altfel, numarul mare de solicitari provenite din Romania a determinat conducerea EURID sa organizeze la mijlocul acestei luni un seminar la Bucuresti, in care vor explica tot ce tine de domeniile. eu.

Oricum, e bine de stiut in momentul in care se trimite aplicatia pentru gazduirea unui domeniu.eu, ca nume de domenii reprezentand indicatori geografici (gen romania.eu, oras.eu, etc.) sunt blocate de catre EURID si nu vor putea fi inregistrate decat de institutiile romanesti abilitate (Guvern, Parlament, etc.). De asemenea, nu se pot inregistra nici nume de domenii protejate de trademark sau nume generice gen euro.eu, europa.eu, apple.eu, etc. Atuala politica EURID nu permite inregistrarea de domenii pentru perioade mai mari de un an.

Dupa numai o ora de la deschiderea inregistrarilor de domenii .eu pentru public, EURID a inregistrat nu mai putin de 702.684 de nume de domenii .eu. In prima ora, viteza medie de inregistrare a fost de 76 de nume de domenii.eu pe secunda.

Statistic, la aceasta ora, exista inregistrate 2,4 milioane domenii.eu active, alte cateva zeci de mii fiind respinse.

Partea proasta cu domeniile de tip .eu este aceea ca in perioada de dinaintea aderarii, cand Romania nu le putea inregistra, e posibil ca firme din UE sa fi inregistrat nume romanesti, pe care apoi sa le revanda la suprapret. Cum o procedura arbitrara costa 900 euro, de la 5 euro, cat costa anual un domeniu .eu, pretul lui poate ajunge si la 600 euro. Exista deja in acest sens cateva procese cu firme straine, pe aceasta tema in temeiul concurentei neloiale.

sursa: Gandul
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fortelady
post Feb 1 2007, 12:43 PM
Post #6





Musafir






astazi Bill Gates e in Romania.
Toti se bucura, toti sunt cu gura plina de "ce tari sunt romanii, ce mareti suntem noi, ce de cacao e Vista si cam orice produs Microsoft" ...
nimeni nu se intreaba cata munca e in spate- de la faptul de a deveni programator (adevarat), de la munca imensa depusa ca sa poti fi recrutat de o companie mare de soft la toate renuntarile de care ai avut parte - "nu merg la party, invat", "nu ma duc la munte, am de citit un tutorial", "nu ma pot intalni cu iubita in seara asta ca am sedinta" sau si mai tristul "copilul meu are febra si eu tre sa stau la munca ". ma intreb cati dintre cei care se simt brusc patrunsi de mandria nationala stiu toate astea, sau macar le banuiesc.
ma intreb daca toti cei care dau cu pietre in oricare produs informatic (microsoft sau altul) stiu exact ce inseamna sa faci un produs de la a la z. cati au muncit pentru asta, cat stres, cati nervi si neuroni arsi. e atat de simplu sa dai cu pietre.
sunt programator. sunt mandra de asta. o parte din mine va ramane pentru totdeauna in produsele de le folosesc oameni pe care nu o sa ii vad in viata mea si care nu o sa aiba habar ca eu am existat, cel mult vor injura pe cel care a facut butonu' de sare fereastra in fata cand dai clic pe el.
nu stiu de ce am scris toate astea (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dar conteaza? ma intorc la munca mea, ma asteapta userii
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Oct 11 2007, 10:39 PM
Post #7


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Jammie Thomas, o mama de 30 ani, divorţată tocmai a pierdut un proces cu RIAA.

Ea a fost acuzată că a share-uit 24 de melodii şi a fost găsită vinovată de această crimă grotească. Femeia este obligată să plătească acum 220.000 de dolari, adică 9250 de dolari per melodie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post Apr 9 2010, 08:30 PM
Post #8


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Dilemă în tridimensional: avem televizoare 3D, dar nu şi conţinut
Primele echipamente 3D sunt disponibile de ieri pe piaţa din România. Pentru suma de 2.300 de euro poate fi achiziţionat un sistem format din televizor TV-player Blu-ray şi ochelari compatibili 3D. Mai e nevoie însă de puţină răbdare până la disponibilitatea DVD-urilor cu conţinut 3D.

Acerbă competiţie în trei între giganţii asiatici ai electronicelor, provocată de lansarea primelor televizoare 3D, cu "accesoriile" high-tech de rigoare. Deşi duelul anunţurilor a fost câştigat iniţial de Panasonic, iată că primii care aduc echipamentele 3D sunt cei de la LG. Compania sud-coreeană a prezentat ieri un televizor LCD FULL HD cu tehnologie 3D (LD920, 47 inci), alături de player-ul Blu-ray 3D model BX580.

Un filtru polarizant care se regăseşte pe suprafaţa ecranului facilitează vizionarea conţinutului 3D astfel încât, cu ajutorul ochelarilor polarizanţi, fiecare ochi vede doar imaginile care îi sunt dedicate. Televizorul LD920 este disponibil la un preţ recomandat de 2.000 euro, iar player-ul Blu-ray la un preţ de 300 euro. Modelul LD920 oferă şi conexiune USB 2.0, consumul de energie este considerabil redus prin tehnologia Smart Energy Saving iar cu TruMotion 200 Hz dispare senzaţia de distorsionare a imaginilor. Şi nu în ultimul rând: ochelarii sunt incluşi în accesoriile televizorului.

SĂPTĂMÂNA 3D
Săptămâna viitoare va veni rândul altor producători de electronice să aducă la raft "pachetele" 3D pe piaţa din România. Pe 13 aprilie, japonezii de la Panasonic vor lansa primul lor sistem Full HD 3D. Sistemul home cinema este format dintr-o plasmă VIERA VT20 HDTV cu diagonala de 50 inci, o pereche de ochelari 3D şi un player Blu-ray 3D (model BDT300). Preţul estimat al sistemului este de 2.900-3.000 de euro. Pentru reproducerea imaginilor 3D, noile ecrane
utilizează metoda redării secvenţiale de cadre Full HD x 2, imaginile fiind alternate cadru cu cadru, atât pentru ochiul stâng cât şi pentru cel drept, la rezoluţie full HD (1.900x1.080 pixeli).

Pe 15 aprilie, coreenii de la Samsung lansează LED TV 3D cu player-ul Blu Ray 3D şi ochelarii 3D activi, la un preţ de aproximativ 2.000 euro. Gama de televizoare include seriile 7000 şi 8000 (conectivitate Internet@TV). Echipamentul TV are încorporat procesorul 3D Hyper Real, optimizat pentru a permite compatibilitatea cu mai multe formate 3D dar şi pentru conversia în timp real de la 2D la 3D. Tehnologia poate fi aplicată la orice tip de imagine 2D. De asemenea, utilizatorii pot ajusta gradul efectelor tridimensionale după preferinţă, din meniul televizorului.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana.
post May 5 2010, 11:02 AM
Post #9


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Apple a vandut 1 mil de iPad-uri
nuntata oficial intr-un comunicat de presa cifra de 1 milion de dispozitive a fost depasita. Steve jobs a reusit sa porneasca o intreaga isterie cu un produs pe care multi il numeau un simplu “ipod mai umflat”.
iPad-ul a fost lansat pe 3 Aprilie iar de atunci acest 1 milion de iPad-uri au facilitat descarcarea a 12 milioane de aplicatii din App Store si peste 1.5 mil de carti in format electronic.
“1 milion de ipad-uri in 28 de zile — asta inseamna mai putin de jumatate din 74 de zile cat a durat sa atingem acest nivel la lansarea iPhone-ului” a declarat Steve Jobs. “Cererea este inca foarte mare si ne chinuim sa oferim tuturor posibilitatea de a-si cumpara un iPad.”
Momentan in App Store programatorii au reusit sa lanseze peste 5000 de aplicatii speciale pentru iPad care se folosesc de facilitatile de Multi-Touch oferite de acesta. Asta nu inseamna ca nu puteti folosi pe iPad aplicatiile deja achizitionate pentru iPod sau iPhone.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 9th May 2025 - 12:21 AM