IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topic
> Cat de mult sunt influentati copiii de televizor
Diana.
post Jan 5 2008, 12:26 AM
Post #1

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

O fetiţă de patru ani din Marea Britanie a fost găsită de părinţii ei spânzurată cu un elastic de păr, după ce a încercat să copieze o figură din desenele ei preferate de animaţie.

Phil Brown şi Lorraine Ford, în vârstă de 26 de ani, au găsit-o pe Paige spânzurată în dormitor şi au încercat să o salveze, însă nu au mai putut face nimic. Fetiţa tocmai urmărise o scenă din desene animate în care un personaj înota cu ceva asemănător cu o frânghie în jurul gâtului, relatează Daily Mail.
Fetiţa se afla în casă, împreună cu bunica, iar serialul pe care îl urmărea era fie "Dora Exploratoarea", fie "Go Diego Go". "Nu poate fi sigur care dintre aceste desene conţinea scena pentru că le-a vizionat pe amândouă, împreună cu Paige. Chiar i-a spus atunci că nu trebuie să facă niciodată acest lucru, însă nimeni nu ar fi putut să prevadă ce s-a întâmplat. Suntem absolut devastaţi", a spus tatăl fetei.
Paige se juca singură în cameră, iar elasticul s-a prins de hamacul în care fata îşi ţinea jucăriile. Părinţii au urcat în camera acesteia, fiind îngrijoraţi că nu a răspuns când a fost chemată la masa de Anul Nou şi au găsit-o atârnată cu elasticul în jurul gâtului.
Cei doi au chemat ambulanţa şi au încercat să o resusciteze pe Paige, însă fata a fost declarată moartă după ce a ajuns la spital.
"Go Diego Go" este povestea unui băiat care sare, dansează şi cântă în limbile engleză şi spaniolă în timpul aventurilor, iar "Dora Exploratoarea" arată o fetiţă şi animalul său într-o serie de poveşti.
"Paige era cea mai frumoasă şi iubitoare fată pe care ţi-ai fi putut-o dori. Era plină de bucurie, aprindea fiecare cameră în care intra, puţin ştrengăriţă, dar cel mai inteligent copil pe care l-am cunoscut. Nu ştim ce ne vom face fără ea", a spus tatăl fetiţei.
Data înmormântării nu a fost stabilită încă, însă familia lui Paige doreşte ca toţi participanţii să se îmbrace în roz, culoarea ei preferată.
"Cele mai sincere condoleanţe faţă de familia lui Paige. Toate programele Nick Jr. sunt create cu mare atenţie şi grijă, mai ales pentru preşcolari", a declarat un purtător de cuvânt al canalului Nick Jr, care transmite ambele seriale de desene animate.
Go to the top of the page

+Quote Post
Fanny
post Jan 5 2008, 12:45 AM
Post #2

Moderator Global

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,055

Dumnezeule! (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Asta se intampla cand parintii n-au suficient timp sa le ofere copiilor o educatie bazata mai mult pe real life decat pe televizor. Mare pacat ca trebuie sa se petreaca drame ca oamenii sa se destepte putin si mare pacat ca in scurt timp o sa uitam tragedia micutei si o sa reluam obiceiurile de-a ne abandona copii in fata calculatorului sau al televizorului in timp ce noi ne ocupam de o problema stringenta de la serviciu si sotul e plecat in delegatie.

+Quote Post
Diana.
post Jan 5 2008, 01:27 AM
Post #3

Fondator eLady.ro

Sincer, eu m-am ingrozit.
Cunosc nu putine cazuri cind parintii spun "nu am treaba cu el, il las sa se uite la tv si eu imi vad de treaba".
Fapt real: femeia pe care am chemat-o pentru ajutor la curatenie cind am zugravit imi povestea plina de mindrie ca baietelul ei de 4 ani sta toata ziua la calculator si ca nu il poate dezlipi de la jocuri pentru ca urla cit iltin plaminii si se trinteste pe jos daca e luat cu forta de la pc; ba chiar maninca la calculator pentru ca nu vrea sa stea la masa... "vai, e asa destept!".
No comment.

+Quote Post
Fanny
post Jan 5 2008, 01:33 AM
Post #4

Moderator Global

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,055

Eu as comenta si as zgaltai o astfel de mama. Sincer desi nu-i parintele perfect, am apreciat foarte mult atitudinea Madonnei de a nu-si lasa copii la televizor cand sunt mici. Din ce-mi amintesc eu de la cursul de psiho, copii pana la clasa a-II-a - aIII-a nu prea fac diferenta intre real si figurativ si iau de buna tot ce vad.
(IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) Tocmai cand este foarte sensibil la imagini trebuie indrumat cat mai bine.

+Quote Post
Diana.
post Jan 5 2008, 02:34 AM
Post #5

Fondator eLady.ro

Pai eu i-am explicat fain-frumos ca nu e bine si de ce nu e bine, dar crezi ca a priceput ceva?!
o tinea pe-a ei, ca din cauza ca e destept e asa...

+Quote Post
Cindy
post Jan 5 2008, 03:18 AM
Post #6

V.I.P.

Group: Administratori
From: the Moon
Member No.: 180

Ce poveste trista! (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Si eu am auzit de multe cazuri de genul..Niste copii care au legat pe cineva de calea ferata pentru ca asa vazusera intr-un desen animat, alt copil care a sarit de la etaj cu umbrela..groaznic!

+Quote Post
divi2007
post Jan 5 2008, 11:45 AM
Post #7

Musafir

o fetita s a aruncat de la etaj crezand ca poate zbura cu un pres ca in lampa lui aladin pt ca a vazut in desene animate (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post
Teocris
post Jan 5 2008, 12:07 PM
Post #8

V.I.P.

Group: Administratori
From: Sibiu
Member No.: 2,591

Televizorul si calculatorul se pare ca sunt in cele mai multe case"doicile"perfecte (IMG:style_emoticons/default/mad.gif)
Parintii in loc sa iasa cu copii la joaca in parc,in fata blocului,in curte,sau chiar sa se joace in casa,prefera sa ii lase in fata unui monitor si sunt multumiti ca pot sa faca altceva fara grija. (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif)
Noi acum nu putem decat sa comentam pe marginea acestui lucru,pentru ca situatia asta din pacate va persista mult timp de acum incolo (IMG:style_emoticons/default/mad.gif)
Tragem un semnal de alarma:TU STII CE FACE COPILUL TAU?(cum spune de ceva timp incoace un cunoscut post de televiziune)

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 13th May 2025 - 08:38 AM