IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Gradinita de stat sau particulara?
Ariana
post Jan 4 2006, 11:56 PM
Post #1

Membru de Onoare

Group: Incurabil
From: Timisoara
Member No.: 15

Nu sunt originala in seara aceasta si deschid acest topic ca urmare a unei discutii de pe celalat forum si imi cer scuze pentru aceasta.
Care sunt motivele pentru care tot mai multi parinti prefera gradinitele particulare?
De ca si parinti nu ne mai implicam in infrumusetarea gradinitelor,scolilor si tratam cu atat de multa inversunare toata povestea aceasta?(Eu personal am ramas cu imaginea parintilor mei care nici o data nu s-au dat in laturi in a ajuta scoala.Aceeasi atitudine mi-am insusit-o si eu...si nu inteleg reactiile adverse.)
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies (1 - 7)
elle_ni
post Jan 5 2006, 12:11 AM
Post #2

Incurabil

Member No.: 107

Ari scumpa, hai sa-ti spun de ce as opta eu pentru o gradi particulara (nu voi opta din lipsa benilor, dar daca i-as avea....):

1.as opta pentru o gradi particulara care sa-i ia si sa-i aduca acasa (singura gradinita de stat era Gradi MAPN...pana anul trecut inca mai aveau autocar...de anul asta nu...)
2.educatoarele sunt mai motivate de salariu, deci mai dragute cu copiii (nu e musai...)
3.educatoarele sunt mai tinere si mai atractive (la stat sunt babe urate, ca frumoase nu cred ca exista decat cele plastifiate ca CHer :pistolar:)...
4.mancarea e mai buna
5.dotarea gradinitelor e mai buna, au jucarii mai faine, mai cu motz

dar cel mai mare impediment pe langa lipsa banilor ar mai fi faptul ca la o gradi particulara un copil invata cum sa fie basinos, sclifosit, invata sa se dea mare cu piscina, masina, si vilele lu'tat'su....sotul meu a lucrat la gradinita evreiasca, si, caz concret, copil de 3 ani s-a dat cu fundul la propriu de astfalt si i-a spus soferului ca nu urca in dacie, sa vina cu JIPANU" :o

acu', io ce sa-i spun lu' fi-miu...las' mami, ca noi megem cu RATB-u', k-i mai fain....
lasa mami, k noi stam intr-un cotet cu o camera....pai, n-avem vile, k navem bani de lemnarie....
lasa mami, k....bine, poti inventa, dar e dureros sa afli ca el ca si copil isi doreste ce au cei de langa el...la 3 ani nu prea stiu cum ii poti expplica copilului lipsa banilor....

cele 2 motive (lipsa banilor si basinile de particulara) ma vor determina sa-mi dau ploduletu' la stat.si nu cred ca va fi un capat de tara...atata pot, atat ofer...incerc mai mult, dar deocamdata sunt limite peste care nu putem trece...intotdeauna au fost oameni si saraci si cu bani...dar fiecare ajunge pana la urma tot acolo unde trebuie, unde-i e scris, si nu intotdeauna banii iti faciliteaza drumul, ba uneori, kiar ti-l ingreuneaza...dar e grozav sa-i ai...

+Quote Post
Meg
post Jan 7 2006, 06:08 PM
Post #3

Membru de Onoare

Group: Editorialist
From: Here and There
Member No.: 70

Eu personal am ramas cu imaginea parintilor mei care nici o data nu s-au dat in laturi in a ajuta scoala.

ce inseamna a ajuta scoala? sa dau nu stiu cate sute de mii (obligatoriu, ca altfel la sedinte se precizau parintii - fie ca aveau de unde fie ca nu, TREBUIA adusa cotizatia) pentru a se repara parchetul? asta in situatia in care sunt la inceputul clasei a8a? de ce nu au fost in stare sa ceara mai devreme? daca am dat un ban, sa pun si eu piciorul pe respectivul parchet!

mi se pare o aberatie sa dai bani la scoala. geamuri, perdele, covoare, banci - de parca dupa ce termin mi le-as lua acasa. ca sa nu mai vorbim de huse si de faptul ca in fiecare an luam altele, ca elevii de dupa masa nu binevoiau sa-si cumpere (deh, intelegeti-i, sunt seralisti si nu ai ce vorbi cu ei). primesc  niste bani, unde se duc acestia? in modernizarea birourilor pt directori, cancelarie?
:- :- :-

ari, scuze daca nu la asta te refereai.. de fapt. ca sa iti raspund:
mi-as da copilul la particular. de ce? pentru ca sunt mai multe conditii, mai multe jucarii si mai multa curatenie. am vazut si particular si stat.

+Quote Post
Meg
post Jan 7 2006, 06:10 PM
Post #4

Membru de Onoare

elle_ni, ai vazut 'microbuzele' cu care sunt dusi si adusi copiii? am vazut in bucuresti parca, acea .. ciudatenie de masina galbena (parca e aro) pe care, a dracu, scria, SCHOOL BUS.
o sa ajungem sa zicem ca mergem sa luam bebe de la kindergarden..

:hainoroc:

+Quote Post
elle_ni
post Jan 7 2006, 11:45 PM
Post #5

Incurabil

elle_ni, ai vazut 'microbuzele' cu care sunt dusi si adusi copiii? am vazut in bucuresti parca, acea .. ciudatenie de masina galbena (parca e aro) pe care, a dracu, scria, SCHOOL BUS.
o sa ajungem sa zicem ca mergem sa luam bebe de la kindergarden..

:hainoroc:

meg, la gradi MAPN as baga mana in foc ca nu cu "aro" iau ei copiii de la gradi, nu de alta, dar nu ar incapea...si am impresia ca nu este decat o singura amsina...autocar, de fapt.

cu acea masina, acum 20 de ani am mers si eu la aceeasi gradi...

acum nu stiu sa-ti spun cum arata masina, ce conditii sunt in masina, daca cineva kiar are grija de copii pe traseul casa-gradi-casa, dar acum 100 de ani parintii mei au fost extrem de multumiti.

acum cateva luni vorbeam pe net cu un tatic care avea ploduletzu' la cresa MAPN si era extrm de multumit....din pacate transportul s-a sistat, so, nu ma mai intere cresa...poate gradi mai tarziu.

deci, vorbesc un picutz in cunostonta de cauza, iar aspectele subliniate mai sus inc araman valabile.DAR, daca as avea bani, probabil k totusi as opta pentru o gardi particulara...nu stiu...

+Quote Post
Meg
post Jan 7 2006, 11:48 PM
Post #6

Membru de Onoare

MAPN? ma scuzi, dar ce imi vine mie in minte.. e.. ministerul apararii nationale  :-X

nu stiu ce e aia, deci :)
vorbeam de masinile alea galbene.. care au ca o cutie la spate. macar un microbuz daca ar fi pus..
oricum.. ceea ce am vazut eu m-a facut sa imi pun intrebari.. timpurii.

:-*

+Quote Post
elle_ni
post Jan 8 2006, 12:05 AM
Post #7

Incurabil

nu, meg, io vorbeam de transportul gradinitei MAPN, adica intr-adevar, a MInisterului Apararii Nationale....

dar am mai vazut microbuze (2), dar nu stiu de la ce gradinita anume...oricum particulare,iar pretul este astronomic (la cele la care m-am interesat eu)...adica platesti vreo 250-300 euro+ inca 60-80 trasnportul...pai, scuza-ma, dar asta mi se pare talharie...dar, nu vreaus a jignesc pe nimeni, asta este parerea mea...

+Quote Post
Meg
post Jan 8 2006, 12:12 AM
Post #8

Membru de Onoare

ah.. ce-am nimerit-o :)
elle_ni.. totul costa, din pacate.
tot din pacate, la facultati de anul acesta daca ai intrat la buget poti trece la taxa. deci la anul se face iar o ordonare in functie de medie..
asta e. invatamantul o sa ceara si cere bani grei.
si stii cum e.. ;cand statul nu ii plateste pe profesori, copiii vor face asta;. nu stiu care a spus-o, dar tare bine a nimerit-o. (asta referitor si la calitatea serviciilor prestate de profesori in scoli, licee - am mai scris eu pe forum despre asta).

ca sa revin la subiect.. intr-adevar, preturi astronomice. totusi, cum de sunt prospere aceste 'afaceri'? ca vezi bine, gradi nu sunt goale..

Doamne... 300 de E.. nu mai vreau copii :)

:-*

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th June 2025 - 04:02 PM