![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 317 Joined: 7-October 07 From: Bucuresti Member No.: 2,372 ![]() |
Femeia este un mecanism precis, minunat.Este programata sa ocroteasca, sa-i pese de cei din jurul ei.Sa-i pese atat de mult de altii, de prioritatile lor , incat sa uite de prioritatile ei. Ordinea ar fi : copii, sotul , casa si , undeva , in coada listei, ea. Observa tarziu ceea ce se intampla in jurul ei , de obicei dupa o neasteptata cadere psihica , cauzata de munca, de prea multa munca....Intre timp , copii au crescut, au viata lor, sotul este preocupat de serviciu, de cariera si nu vede cum ea, femeia puternica de alta data, are nevoie de ajutor.Nu vede ca sunt doi, dar fiecare singur.Femeia se ridica in picioare, sovaielnic, dar acum are ochii larg deschisi.
Vede ca din viata ei au disparut tandretea, comunicarea...Se simte singura, striga, cere ajutor partenerului, care o priveste mirat, neintelegand ce se intampla.Doar el a muncit si munceste pentru familie ! Dar si ea are serviciu, de fapt servicii . Si daca la orizont apare un barbat care-i umple golul din viata , se cheama ca a cedat tentatiei ? Dar daca el nu-i mai da atentie inseamna ca are pe altcineva? Si daca s-a convins ca e asa...si chiar are dovezi palpabile? Ce ai face in asemenea caz? Cum treci peste asta? Ai putea sa ierti si sa mergi mai departe ca si cum nu s-a intimplat nimic...vrei sa te razbuni sau mai bine inchizi discret acest capitol din viata ta? Adulterul cica se pedepseste prin lege...ai putea sa-ti pedepsesti partenerul pentru asta? Sa scoti totul in ochii lumii? Ce-ai face daca tu ai fi scoasa in ochii lumii din cauza asta? |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Stii cum e fleur...daca stai sa ii asculti pe fiecare, toti au cate o explicatie logica pentru orice au facut si ajungi sa le dai dreptate cand te pui in locul lor. Chiar si criminalii si hotii au cate o scuza perfect logica in ochii lor. Asta inseamna ca nu ar mai trebui pedepsiti?
Nu stiu unde si cum se pedepseste adulterul dar eu tare as vrea sa se faca puscarie pentru asta. Actul acela de casatorie e cel mai neavantajos din cate exista din punctul asta de vedere. Pt orice alt act poti sa tragi una din parti la raspundere legal daca nu onoreaza contractul. Cu atat mai mult pentru cel de casatorie legile ar trebui sa fie mai aspre. In momentul in care o sa existe asa ceva poate o sa ma marit si eu (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
Angel (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) eu zic sa stai nemaritata, in cazul asta. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Iti dau dreptate, actul ala este tare nedrept cateodata. Dar, ne mai facem dreptate si sinure, daca e cazul! Bine ca nu mai e pe viata.
Fleur, ai descris tipicul "Barbatii sunt de pe Marte, Femeile de pe Venus". Oricat am despica firul in patru, niciodata o femeie nu va privi lucrurile la fel cu un barbat. Un barbat crede ca daca munceste si asigura un confort material (la care oricum contribuie in mod egal si femeia, de cele mai multe ori), ai tot ce-ti trebuie. In rest, ne apuca asa, de nebune, dorul de tandrete. Acum, vorba Angelului, daca asculti pe fiecare in parte, isi are fiecare punctul lui de vedere si explicatie la faptele sale. Totusi, raman la principiile mele, adulterul este ceva injositor si este ingrozitor de dureros pentru cel inselat. |
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 317 Joined: 7-October 07 From: Bucuresti Member No.: 2,372 ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) deci tu esti pentru pedepsire...ai perfecta dreptate din punctul asta de vedere...de fapt casatoria este un contract si trebuie respectat!
dar cind te gindesti ca trebuie respectat cam o viata intreaga...in care cine stie cite se intimpla...e cam greu! Topicul asta se vrea a fi un sondaj...as vrea sa aud parerile voastre! A...si sa stii ca exista lege de pedepsire a adulterului! Se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 6 luni sau cu amenda...deci atentie! Mai bine va despartiti inainte de a calca strimb sau macar va despartiti in fapt... (IMG:style_emoticons/default/unsure.gif) cum ai putea sa dovedesti asta chiar nu stiu...cica daca esti despartit in fapt ai dreptul sa o faci cu altcineva... (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) complicata situatie! "Ca infractiune contra familiei, sub denumirea de "adulter", este incriminata in articolul 304 din Codul Penal "fapta persoanei casatorite de a avea relatii sexuale in afara de casatorie". Sanctiunea prevazuta de lege este inchisoare de la o luna la 6 luni, sau amenda. Aproape inexistente sint cazurile cind sotia inselata il actioneaza in instanta pe cel care i-a pus coarne, fiindca multi nu stiu ca adulterul este o infractiune care, bineinteles, se pedepseste, sau prefera sa inchida ochii. Legea prevede ca este suficient sa existe un singur raport sexual in afara casatoriei, pentru a se savirsi infractiunea de adulter. Conform alineatului 2 al aceluiasi articol din Codul Penal, "actiunea penala se pune in miscare la plingerea prealabila a sotului nevinovat". Infractiunea este foarte greu de dovedit, deoarece "proba ei se poate face numai prin proces-verbal de constatare a infractiunii flagrante sau prin scrisori ce emana de la sotul vinovat". Pentru prinderea in flagrant a celui in cauza este suficient sa existe martori care sa sustina plingerea celui inselat." Mai nou... cica adulterul a fost scos din codul penal...nu mai este considerat infractiune, dar totusi cred ca am putea sa discutam despre asta. Voi ce credeti este bine ca a fost scos sau nu? |
|
|
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pai si cu ce te ajuta ca era in codul penal? Ca-ti scria in sentinta de divort ca celalalt e vinovat? Pe mine nu m-ar incalzi cu nimic.
Daca e vorba de o pedeapsa aici, sa spunem (desi cam impropriu) ca ar fi aceea de a te desparti de partener in momentul in care afli cu ce se ocupa. Altfel de pedeapsa (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) nu stiu daca e chiar necesara. This post has been edited by pescarush: May 21 2008, 01:47 PM |
|
|
![]()
|
|
pescarush pe mine nu ma ajuta nicicum...simturile si inima nu pot fi tinute in frau de nici o lege si daca a fost scoasa din codul penal chiar as fi bucuroasa, pentru ca eu personal am avut de suferit cindva de pe urma acestei legi desi nu eram vinovata (asta-i alta poveste).
Cred ca e bine ca a fost scoasa (daca e asa) pentru ca unii ticalosi se pot folosi si de aceasta lege ca sa faca mult rau! Iar despartirea in acest caz nu cred ca ar putea fi privita ca o pedeapsa ci ca o necesitate! E un fel de cerc vicios...unii poate ar putea trai in continuare impreuna chiar daca afla ca au fost sau sint inselati si se complac in a-si pedepsi partenerul in anumite moduri, dar cred ca viata in acel cuplu nu mai este o viata normala ci un iad! |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 997 Joined: 17-November 07 From: Bucuresti Member No.: 2,663 ![]() |
Adulterul mereu va rani pe cineva.De obicei sufera cel inselat.Unii incearca sa ierte si sa treaca mai departe, sa-si duca viata in mod normal, ca si pina atunci, dar ceva se schimba si mai tirziu isi dau seama ca nu pot trai asa si renunta.Altii platesc cu aceeasi moneda, inseala si ei.De multe ori sufera copiii.
Cred ca nu ajuta cu nimic un articol in codul penal.Si ce daca exista o pedeapsa, oamenii nu vor mai face asta? Vor face daca vor si celalalt tot va suferi, pedeapsa partenerului cu inchisoare nu- i va sterge suferinta.Sau se vor abtine de frica legii, dar isi vor face viata un calvar, si lor si celor din jurul lor. Nu sint de acord cu adulterul, dar stiu ca se intimpla. Important e cum trece fiecare peste asta, ce poate si ce nu sa accepte si de ce accepta. |
|
|
dr_wise |
![]()
|
Musafir ![]() |
...e grele al naibii, ce mai....si viata asta asa de lunga....noroc ca nu traim 150 - 200 ani, ar insemna curata nebunie sa-ti dresezi hormonii 2 secole!!! (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) (IMG:style_emoticons/default/morderis.gif) mama lor de hormoni! btw, exista vreo operatie de hormonotocmie?! zic si eu, sa ma aflu-n treaba....raspunsul e unul si bun: educatia iti zice "achtung! nein!", in schimb hormonii si organismul le stiu pe ale lor, ii doare-n freza de toata educatia ta si codul penal.
Pentru hormoni "time is money". This post has been edited by dr_wise: May 21 2008, 04:14 PM |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,851 Joined: 16-March 07 From: Bucuresti Member No.: 1,359 ![]() |
Nu cred ca numai cel inselat sufera! Daca adulterul asta e facut la misto (just for fun, pt ca au putut etc.) si nu vorbim de o relatie in timp, adulterinul poate sa aiba remuscari care-l fac sa sufere mai tare decat cel inselat (care daca nu stie nu sufera).
Eu am obisnuit sa spun tot timpul ca intr-o relatie nu as trece peste bataie si adulter. Peste bataie inca afirm cu tarie ca nu trec, dar cand vine vb de adulter, ma gandesc de 2 ori inainte sa dau un raspuns ferm. Pt ca am citit o multime de articole pe tema asta si pt ca stiu ca de ambele parti sunt motive. E adevarat, e un gest marsav, nu neg asta si mi-e sila sa am de-a face cu persoane despre care stiu ca inseala. Citeam nu mai stiu unde ca barbatii inseala just like that, fara sentimente etc. si ca astea sunt fleacuri. Nu le gasesc scuze, dar am vazut un documentar conform caruia suntem setati genetic sa inselam. Am mai multe de zis, dar trebuie sa plec acasa. Revin. |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ohh da...imi place la nebunie chestia asta cu "suntem setati genetic sa inselam" (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Pentru mine face parte din categoria "Savantii englezi au descoperit ca.... (salata dauneaza grav sanatatii, parabenii sunt principalii vinovati pentru cancerul de piele, etc)
Sa fim seriosi....e adevarat ca prin prisma mostenirii ancestrale barbatii au o predispozitie de a avea cat mai multe partenere. Dar hei!! Wake-up! Se presupune ca am evoluat , acum suntem fiinte rationale. La fel suntem setati genetic sa fim ierbivori dar asta nu ne impiedica sa bagam KFC'uri, copane si cartabosi la matz. Organismul nostru e setat sa aiba o reactie de respingere la orice il intoxica, dar asta nu ne impiedica sa bagam tutunu in plaman zi de zi, chiar daca am cam tusit la primele tigari si ne-a luat ceva pana sa ne obisnuim. Asa ca nu mai imi spuneti mie de setari genetice pe care nu le poti controla. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) Adulterul e a matter of choice! La fel ca orice altceva. Intre stimul si raspunsul la el...alegerea e mereu acolo. Desigur, daca intentia noastra e sa gasim scuze pentru chestia asta, vom gasi mereu unele foarte plauzibile. E ca si noua obsesie a uneia din colegele mele care are impresia ca numaru "22" o urmareste peste tot :| Normal ca daca intentia ei e sa gaseasca numarul "22" in orice...va da de el la orice pas. Incotro privesti spre aia te indrepti. Daca alegem sa trecem cu vederea adulterul sotului/soatei, nu are nimeni dreptul sa ne judece. Avem probabil motivele noastre sa o facem si daca putem trai cu chestia asta nu e nici un fel de problema. Dar sa fim sinceri cu noi macar, motivele alea se traduc de cele mai multe ori prin "sunt prea multi ani, copii la mijloc, avere de impartit, nu mai am chef sa o iau de la capat la varsta mea, etc" iar scuza cu "asa sunt barbatii" sau "nu poti stapani hormonii cand o iau razna" nu e altceva decat atat...o scuza. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 13th May 2025 - 09:01 PM |
|