![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Supa-crema de conopida
Se desface conopida buchetele. Se caleste ceapa tocata, morcovul razuit si cartofii cubulete in 2-3 linguri de ulei pana ceapa e moale. Se adauga usturoiul strivit, sare si piper si 4 cani de apa. Se fierbe totul la foc mediu cam 10 minute de cand incepe apa sa clocoteasca. Se adauga conopida si frunzele de telina si daca e cazul mai adaugati apa pana conopida e aproape acoperita (eu am mai pus o cana de apa). Se fierbe la foc mediu cam 20 minute, pana conopida e facuta. Se mixeaza bine tot continutul oalei in blender sau cu blenderul vertical. Daca nu intra totul in vasul robotului, mixati in transe. Supa crema obtinuta o dregeti de sare si piper, sigur va mai fi nevoie. Se seveste fie presarata cu verdeata si cu crutoane de paine (le serviti langa supa, fiecare isi adauga crutoanele in timp ce manaca,fiindca daca le puneti de la inceput in farfurie se inmoaie prea tare) sau, daca aveti, puteti servi cu "crutoane" (cubulete) de cascaval sau brinza mai veche, care se adauga in supa de la inceput, ca sa aiba timp sa se topeasca putin. Pret estimativ: In jur de 12 lei pentru 6-8 portii in sezonul conopidei. |
|
|
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Minestrone alla genovese
Minestrone alla genovese este o reteta ieftina, hranitoare, cu multe vitamine. Pe langa legumele folosite, in funtie de sezon si de ceea ce aveti in frigider in momentul in care doriti sa o preparati, puteti sa puneti si altele: vinete, conopida, broccoli, fasole verde pastai, gulie, ardei samd. In functie de timpul de fierbere le adaugati in supa de la inceput sau in transa a doua. Si pesto este musai, fiindca da o aroma incredibila si doar asa isi merita numele de "alla genovese". Il puteti face din patrunjel, seminte de floarea-soarelui, sare si piper si putin ulei. Ingrediente pentru minestrone 1 morcov 1 ceapa galbena 1 praz 1 tulpina telina 1 cartof mare 2 rosii decojite 1 mana hribi uscati 1 dovlecel 4 linguri mazare (proaspata sau congelata) 4 linguri fasole fiarta 2 maini spanac (cca 50 gr) 1/4 varza mica (cca 150 gr) o mana de paste de orice fel (eu am pus 40 gr taietei) 2 linguri pesto (preparat in casa sau cumparat) 50 ml ulei masline sare, piper Portii: 10 Preparare Se taie morcovul, ceapa, telina, prazul si cartoful cubulete de aceeasi marime. Se incinge intr-o oala uleiul si se calesc la foc mic legumele de mai sus pana se inmoaie ceapa. Se acopera totul cu 2 cani de apa, adaugam rosiile taiate cubulete, 1 lingurita de sare, piper si lasam sa fiarba cu capac, tot la foc mediu spre mic, pentru 45 minute. Ciupercile uscate se acopera cu apa fierbinte si se lasa 10 minute sa se inmoaie. Se scurg bine de apa si se taia marunt. Se taie dovlecelul cubulete la fel ca si celelalte legume. Se taie varza fideluta fina. Spanacul se lasa intreg, doar se spala si se curata de codite daca e un spanac mai batran. Se adauga restul legumelor (dovlecelul, fasolea, mazarea, spanacul, varza, ciupercile), inca 2 1/2 cani de apa (cat sa fie acoperite toate legumele), sare dupa gust (eu am mai pus 1 1/2 lingurite rase sare) si se continua fierberea inca 30 minute, tot cu capac, tot la foc mic. In ultimele 5 minute adaugati taieteii. * in functie de tipul pastelor pe care-l folositi, cititi timpul de fierbere de pe pachet si adaugati-le in supa cu acel timp inainte. Adaugati pesto, amestecati si opriti focul. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 10th May 2025 - 12:28 AM |
|