![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Nota administratorului:
Forumul eLady nu sustine, nu incurajeaza sub nici un fel si sub nici un motiv consumul de droguri! Drogurile au devenit o problema sociala, mai ales in orasele mari. Pe mine nu m-au tentat niciodata. Nici macar de curiozitate. Si dupa ce am vazut persoane in "criza" cind lucram in presa... mi-am intarit opiniile contra. Nu doresc nimanui nici sa vada ce-am vazut eu , nici sa simta ce simteau oamenii aceia. Partea rea e ca circula si prin scoli. Voi ce parere aveti? Ce se poate face pentru combaterea acestui flagel? |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
In afara de tigari , care pana la urma tot un drog sunt, altceva nu m-a tentat niciodata.
Am totusi prieteni care au incercat cate o marijuana sau altceva mai usor, am si prieteni care sunt dependenti de substante mai tari. E trist. Cei care au fumat ocazional un "joint" de curiozitate si teribilism nu imi par sa aiba probleme mari acum, adica nu au devenit dependenti . Dar dintre cei dependenti , toti au inceput asa , cu o tigara .E trist , mi-am revazut un fost coleg dupa o perioada de 2 ani in care a tras la greu si arata jalnic , slabise in ultimul hal , era groaznic. Motivele pentru care ajung unii in situatia asta sunt diferite de la caz la caz : unii din teribilism , altii pt ca au avut probleme acasa , etc. Problema asta nu cred ca va putea fi eradicata in intregime niciodata.Poate o mai buna informare a copiilor in primul rand ar fi necesara si mai multa atentie din partea parintilor poate.... |
|
|
![]()
|
|
Explorator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,677 Joined: 10-December 05 From: Bucuresti Member No.: 78 ![]() |
Cred ca anturajul este mediul cel mai toxic pentru personalitatea in formare a unui tanar. Ma irita alegerea asta a lor catre teribilism, mai ales ca au in general impresia ca nimeni nu-i vede cum sunt de fapt, ca daca poarta haine de firma si folosesc halucinogene sunt cool.
Bietii copii :( tare trista si goala trebuie sa fie viata lor: cum sa nu ai tu nici o pasiune?! Daca nici in adolescenta, atunci cand iti vei putea exercita hobby-urile netulburat? Fiica unor prietenei ai familiei mele a trecut de curand prin asa ceva. Sustine ca face asta din plictiseala...la 19 ani esti plictisit de viata si te droghezi...infiorator. Totusi ea este foarte bine ingrijita de parinetii ei, are fata tot ce vrea si ce nu vrea, este sufocata cu atentie si cu cadouri. Poate ca nici prea multa efuziune sentimentala din partea parintilor nu e chiar asa buna, Angel :-*. Nu am folosit droguri niciodata, desi am fost fumatoare pana mai ieri-alaltaieri. E drept ca nici nu cresteau pe toate drumurile in adolescenta mea complicata, dar aveam multe preocupari absolut incompatibile cu asa ceva. Nu mi-am dorit niciodata sa fiu "cool" cu orice pret, am vrut doar sa fiu la curent cu tot ce misca in jur. Poate ca asta le-ar trebui si tinerilor nostri, o inoculare a conceptului de inutilitate a formei fara fond. |
|
|
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Da Dora, ai dreptate , de multe ori parintii isi sufoca odraslele cu atentie si le ofera cam tot ce ar putea sa isi doreasca .Nici asta nu e o atitudine buna.Mai degraba ar trebui sa fie atenti la nevoile reale ale copilului nu la ceea ce considera ei ca ar trebui sa faca vizavi de el.
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 3,877 Joined: 9-December 05 From: Here and There Member No.: 70 ![]() |
hm.. sincer, nu am cunoscut pe nimeni care se drogheaza. am auzit ceva-ceva de cineva, dar.. nu am trait experienta asta.
cat despre incercat - Doamne fereste. |
|
|
missu |
![]()
|
Musafir ![]() |
ideea este ca acesti copii care se apuca de droguri o fac din multe motive , n-are rost sa le expunem , au fost expuse mai inainte si inca f bine. ce se poate face? ganditi-va ca suntem inca la inceput, eu am colege ce predau la licee, si acolo e buba cea mare. copiii astia trebuie controlati macar la intrarea in scoala. eu vb din pct de vedere al omului de la catedra.
in rest, echilibru acasa, discutii cu psihologul scolar, PREVENIRE intr-un cuvant. e mai simplu decat dezintoxicare. :( |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th July 2025 - 11:23 AM |
|