kalua
Dec 9 2005, 01:15 PM
Incepem ciclul retetelor Montignac.
Friptura de parmezan cu nuci diferiteReteta indiana: Pakoras
Chutney de ardei iuteRetete de slabire: La farinatapostat de: kalua 2005-04-02 14:44 pe alt forum
Carne tocata de vita o amestec cu oua, ceapa unduita, usturoi, sare, piper, patrunjel verde si putina linte rosie fiarta. Pun un strat de compozitie de-a lungul unei forme mai inalte. Umplutura: intr-o parte oua fierte, in cealalta telemea (feta) taiata cuburele. Imbrac umplutura cu compozitia de carne si o dau la cuptor. Intre timp pregatesc legumele: ardei, rosii, vinete, dovlecei, ciuprci, etc. Se adauga legumele in forma (pe ambele parti ale ruladei si se lasa la cuptor pana e gata. Cine vrea poate adauga niste suc de rosii. Astfel am carnea, garnitura (legumele) si se formeaza si un sos delicios. Cu salata verde.
kalua
Dec 11 2005, 12:09 AM
Suna tare bine, trebuie s-o incerc :P
Reteta
Muschiulet de porc ŕ la Cosimo
1 muschiulet de porc
50g Mortadella in felii
1 legatura patrunjel verde
50 g parmezan ras
50 g cascaval ras
....
...restul in site... ;)
Bianka7
Dec 13 2005, 12:56 AM
Da' mai puneti si voi retete.
Kalua, ceva bun de sarbatori?
kalua
Dec 13 2005, 09:46 AM
De Craciun, pt. ca am probleme cu timpul, vom face un fondue chinezesc, niste aperitive. Desert: tort de ciocolata conform. De Revelion habar n-am inca.
Diana.
Dec 19 2005, 12:15 AM
Da` bine ca ne spui cum se numesc si retetele nu ni le dai... :(
kalua
Dec 19 2005, 06:57 PM
sunny
Dec 19 2005, 06:58 PM
Vai kalua, ce bine suna!!! Fac si eu!!
kalua
Jan 4 2006, 08:36 PM
M-am inspirat de la fetele de pe topicul cu bucataria greceasca si fac acuma o creatie proprie (derivat de la pastitsio) conforma. Daca iese buna, va zic si voua ce si cum. ::)
A iesit bun, ai mei sunt chiar incantati, eu, cu toate ca nu cunosc originalul, zic ca nici nu se compara :(
Deci: carnea am pregatit-o asa cum a zis Diana, bechamelul l-am scos din schema si l-am inlocuit cu un sos de rosii, macaroanele cu glass noodles. Eu am pus pe langa Feta si niste mozarella, ca am vazut-o prin frigider. Si am servit cu smantana acrisoara, de-aia cu max. 10% grasime.
a 2-a zi: m-a sunat fiica-mea sa-mi spuna ca a mancat din creatia mea la micul dejun, rece si ca a fost asaaaa de bun.
Mi-am luat resturi cu mine la serviciu si am impartit cu o colega care e si ea cu Montignac. Cum a gustat, a zis ca vrea reteta. :D
kalua
Jan 24 2006, 08:12 PM
Carne de miel cu linte rosie(se poate face si cu altfel de carne, dar asta-i reteta originala)
Mancarea asta a fost cu mare succes la toata familia. :)
girl22
Feb 9 2006, 01:03 PM
File de peste Montignac cu rosiiPeste de folosit: cod sau merlucius file:
Sper sa va placa.
M-am gandit ca, cu zeama care ramane se pot face si paste dar nu stiu daca e conform Montignac.
Poate imi spune kalua.
diotima
Feb 9 2006, 02:53 PM
Vreau sa incerc sa fac o tarta cu spanac, si m-am gandit sa fac aluatul din faina de naut. A incercat careva? eu as vrea sa incerc maine, ma gandesc ca nu are de ce sa nu iasa. Oricum in reteta initiala e fraged, deci, chiar daca se mai sfarama pe ici pe colo, nu-i bai.
In alta ordine de idei, kalua, poti sa imi scrii reteta de la clatitele din faina de naut si de la farinata (nu mai stiu exact proportiile, nu am la mine retetele, ca tot in Rom sunt).
Mersi mult, pup :-*
Ala80
Feb 9 2006, 04:31 PM
Buna diotima,
poate te ajuta un copy/paste din fisierul meu cu retete :
clatite: faina de naut, iaurt, oua, praf de copt, un praf de sare (nu am proportii)
farinata de la Kalua: reteta e mai sus.
spor la gatit!
diotima
Feb 9 2006, 05:34 PM
Mersi mult, ala. POate zice kalua si proportiile la clatitele de naut. Eu nu am facut niciodata, si de aia intreb. :fluierat:
Alma
Feb 9 2006, 05:52 PM
fetele stiti cumva vreun blat de pizza conform?
eu am inventat un fel de blat din piept de pui, oua si linte, de sfaramat nu se sfarma, dar este cam uscat....e bun, dar poate mai are altcineva niste idei.
si inca o intrebare:am vazut ca bulionul are gi 40, dar eu fac bulion numai din rosii si sare, iar rosiile au gi 15, deci sa inteleg ca prin fierbere se modifica gi???
Daca e asa s-a dus varianta pizza ca mie nu-mi prea place daca nu are pasta de rosii ... :(
mersi...pupici
Ala80
Feb 9 2006, 07:58 PM
pt blat de pizza poti sa folosesti "farinata", vezi reteta mai sus. eu nu am facut, dar am auzit multe fete spunand ca e ok. atentie sa nu pui ingredientele de la inceput, ci cand aluatul e aproape gata.
Alma
Feb 9 2006, 08:55 PM
mersi mult ala, dar faina de naut voi de unde o luati sau daca o faceti, cum?
eu am intrebat in cateva magazine naturiste, dar nu au avut....
mersi
diotima
Feb 10 2006, 10:53 AM
eu am gasit in Bucuresti la Plafar.mai cauta, imposibil sa nu aiba.
kalua
Feb 14 2006, 08:48 PM
diotima
Feb 16 2006, 01:59 PM
parca intreba cineva daca se poate face orez integral cu lapte, nu? eu am facut in vara, de fapt ii faceam copilului, dar mancam si eu, si asa il faceam conform. Orez integral, lapte 0%, fructoza. Iese bun, aproape nici o diferenta fata de ala "normal" :D
kalua
Feb 16 2006, 03:18 PM
De ala salbatic parca se intreba :-X
diotima
Feb 16 2006, 05:48 PM
a, scuze :-X, cu din ala n-am incercat, dar nici nu prea m-as baga... ??? are un gust mai "altfel", cred ca n-ar mia semana a orez cu lapte.
diotima
Feb 20 2006, 08:39 PM
Fetelor, am gasit o noua reteta de tarta sarata. Asta era cu ciuperci.
Se face un aluat din branza de vaci 0% cu faina integrala, sare si iaurt 0% cat sa se faca un aluat cu care sa se poate lucra. Se pune in forma de tarta si am umplut cu ciupercile de mai jos amestecate cu branza de vaci 0% si am pus la copt.
Acum ciupercile: se taie marunt ceapa si se pune la "calit" inr-un vas neaderent, fara ulei, in suc propriu. apoi se adauga ciupercile tocate marunt si se lasa la facut. Se pune sare si frunze de patrunjel/marar.
diotima
Feb 21 2006, 11:32 AM
Branza de vaci 0%.
Se amesteca bine (cu telul) 2.7l lapte 0% cu o cutie de iaurt 0% (750g). Se pun la incalzit pe foc mic amestecand din cand in cand. Este bine de pus o tava daca aveti aragaz cu flacara. Cand branza incepe sa se formeze (ca niste zdrente) se mai lasa cateva minute (max 5 min) si se inchide focul. Se pastraza acolo (pe aragazul cald) pana dimineata(daca se face de ex seara). Dimineata se scurge zerul, care se separa bine de branza si se pune branza intr-o strecuratoare pe care am pus un tifon. Se face un nod tifonului (se strange ca o minge) si se lasa pana seara.
girl22
Feb 22 2006, 04:26 PM
Kalua stii cumva un sos de curry?Mie imi place f mult dar nu prea stiu sa-l fac.Il pun doar asa praf peste macaruri.Am mancat in Germania odata un carnat f gros in sos curry si mi-a placut f mult.
kalua
Feb 22 2006, 08:31 PM
Am pus reteta la gatit in 30 minute, ca nu-i conforma. ???
diotima
Feb 23 2006, 12:59 PM
roina
Feb 28 2006, 09:10 AM
Sal'tare!
Am mare nevoie de ajutor.
Vreau sa pregatesc orez sau paste integrale si nu prea stiu cum. Imi puteti da niste idei?
Ala80
Feb 28 2006, 09:28 AM
eu fac un sos de rosii cu busuioc, adaug pastele fierte putin si eventual niste peste....si gata.
diotima
Feb 28 2006, 05:32 PM
Sau ciuperci inabusite, cu usturoi, ceapa verde, marar, fara ulei.
Sau spanac fiert facut piure, amestecat cu branza de vaci 0% sai iaurt 0%.
marthamihai
Mar 1 2006, 11:47 AM
Kalua te rugam rasfata-ne si pe noi cu retete noi si delicioase
Alma
Mar 2 2006, 12:28 PM
stie cineva o reteta de paine care e buna si se poate combina cu grasimi? Ca eu si bucataria abia am inceput o relatie
si sper sa o imbunatatesc (mai am timp, am doar 20 de ani...)
Ala80
Mar 2 2006, 12:59 PM
reteta de la kalua
Paine de soia
Alma
Mar 3 2006, 08:38 AM
mersi mult ala.
kalua
Mar 13 2006, 08:07 PM
Curry simplu si repede de legume Reteta cu tenta indiana.
Cine vrea, poate pune si bucati de piept de pui (se prajesc la inceput la foc mai mare).
Ala80
Mar 20 2006, 03:29 PM
kalua
Mar 22 2006, 10:36 PM
Hai sa va spun ce-am facut in seara asta, de pana si omu' meu, care stramba din nas cand e mancarea fara carne, a fost incantat:
"Placintele" cu branzaReteta e pe site.
Eu, ca-s mai lenesa
, am pus totul intr-o forma termorezistenta si am dat la cuptor.
Am mai adaugat niste ierburi italienesti, un pic de usturoi si cascaval (n-am avut destula telemea).
Ala80
Mar 25 2006, 12:26 PM
Nu mi-au iesit placintelele. Nu sunt prea talentata la gatit.
Cred ca am facut aluatul prea moale si cand le-am pus la prajit au absorbit prea mult ulei. Au iesit amare si pareau necoapte.
Nu ma dau batuta, mai incerc.
Am gresit folosit drojdie proaspata si feta...si de aici cred ca au aparut belele.
kalua
Mar 25 2006, 12:34 PM
Aluatul e foarte moale, asta-i adevarat.
Nu cred ca are ceva daca se foloseste drojdie proaspata. Feta (pe langa cascaval) am folosit si eu.
Incearca la cuptor!
kalua
Mar 27 2006, 09:21 PM
Retete montignac : Papanasi cu brinza Bunica dadea la papanasi si smantana...
Retete Montignac: Pseudo-pizza (cu faina de soia)Aluatul are totusi alt gust, sa nu va asteptati sa aiba gustul normal de pizza.
Ala80
Mar 27 2006, 09:37 PM
love u!
kalua
Apr 12 2006, 09:51 PM
Reteta Montignac de Sos pentru paste(Reteta este disponibila in site, se numeste rishta si este de origine libaneza).
Ala80
Apr 12 2006, 10:18 PM
pastele combinate cu ulei de masline sunt conforme? parca nu erau...
kalua
Apr 12 2006, 10:40 PM
Ba da, cu ulei de masline si peste sunt ok
kalua
Apr 29 2006, 11:06 PM
Reteta Montignac de papricas Reteta disponibila in site
Se poate face si cu alte feluri de carne.
Ala80
Apr 30 2006, 05:25 PM
Cred ca-mi sta mintea la mancare chinezeasca. De fapt se numesc:
Retete de slabit:Pungute cu telemea si legume. Reteta disponibila in site a la Kalua.
kalua
Apr 30 2006, 10:24 PM
In seara asta a zis colegul de dormitor ca de mult n-a mai mancat ceva asa de bun.
Ma rog, n-am vrut sa aprofundez subiectul.
Am facut
Reteta montignac de Medalioane frantuzesti cu fasole verdeEu am pus pe o parte din carne cascaval, pe alta nu, au iesit foarte bune amandoua. In loc de plante de Provence le-am folosit pe cele italienesti. Iar la fasole, pe langa rosii, am mai pus si niste ardei capia taiati mic si niste usturoi proaspat.
girl22
May 11 2006, 02:11 PM
Retete de slabire Montignac Vinete cu carnatiSi gata!
Mie mi-a placut foarte mult macarea asta mai ales ca nu imi plac vintele in mancare,imi place doar salata de vinete.Cred ca a fost din cauza carnatilor pt ca au fost afumati.
kalua
May 13 2006, 03:10 PM
Retetele cu turbane si bombe le-oi pune cand voi avea si poze cu ele.
Retete de slabit Montignac :Pseudolasagne de dovlecei cu galbioriReteta disponibila in site.
kalua
May 13 2006, 11:48 PM
Iar acum
RETETA DE SLABIRE MONTIGNAC: TurbaneleReteta disponibila in site: cantitati pentru doua persoane.
kalua
May 14 2006, 10:10 PM
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.