Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Colegi care ajuta contra cost!
Forum pentru femei - eLady.ro > Hrana pentru Minte si Spirit > Invatamant si Educatie > Invatamint
Bia
Am primit zilele trecute un e-mail de la un coleg de facultate care, de buna voie si nesilit de nimeni (spunea el in trecut) ne-a ajutat pe toti agitandu-se sa faca rost de subiecte, sa rezolve subiectele, etc. Sa trecem si la e-mail-ul cu pricina care pe mine m-a socat, ce-i drept. Tipul asta isi cauta un job de 8 luni si zice el, nu gaseste nimic. Pretentiile lui sunt pe masura. 500 de euro minim, masina, benzina asigurata de firma, bonuri de masa, deplasari asigurate de firma, traininguri asigurate de firma si mai erau cateva dar nu le tin minte acum. Buuun, nu gaseste omul job, dar acum ne roaga sa il ajutam sa isi plateasca rata a II-a si citez: ori cat de mic va fi ajutorul vostru, pentru mine va insemna " un mare Ajutor"..

Acum, nu stiu daca eu sunt egoista sau nu, dar sincer, nu l-a pus nimeni sa se dea de trei ori peste cap sa faca rost de subiecte si sa stea la toate seriile ce dadeau examen si sa ia legatura cu anii superiori pentru respectivele subiecte. Eu una consider ca are aspiratii prea mari si ca vrea sa fie pus direct pe un post de conducere. Nimeni nu te bune pe un post bun din prima.

M-am abtinut si nu i-am trimis niciun e-mail inapoi. Mi se pare cam nesimtire sa ceri cuiva sa faca o cheta pentru rata ta, chiar daca ai ajutat oarecum acea persoana! Nici macar nu e o suma prea mare, e in jur de 700 de lei. O colega insa i-a trimis un e-mail prietenos in care-i spunea ca in viata trebuie sa mai incepi si de mai jos si ca e imposibil sa nu gaseasca un job la cum arata CV-ul lui.

Am postat aici deoarece vreau sa mai aflu si parerea altora in legatura cu acest caz. Poate ca sunt nesimtita ca nu ma simt sa-i intorc micul ajutor, poate nu... As fi apreciat mai mult gestul daca ar fi spus din capul locului: va ajut dar ma ajutati si voi pe mine! SCURT!
Diana.
Parerea mea?

Colegii se ajuta intre ei ca sint colegi. Asta s-a gindit acum sa faca niste bani, nu atunci. Pai pe citi am ajutat eu pina acum trebuia sa traiesc pe picior mare numa` din subventii de-astea... laugh.gif
Nu esti tu nesimtita, ci el!
Minim 500 euro laugh.gif Da` ce stie bre sa faca de banii astia? laugh.gif
O sa gaseasca job la 500 plus bonificatiile de le vrea el cind mi-oi vedea io ceafa!

Auzi, dar la ce are rata? Si pe ce baza si-a putut lua ceva in rate cind el nu are serviciu?!
... Sa nu zici masina ca-l bag in muma-sa! laugh.gif
Bia
Era vorba de a 2-a rata la facultate! biggrin.gif (ca n-am precizat)
divi2007
si daca tipu chiar nu are bani magindesc.gif
Diana.
... Pai si ce legatura are faptul ca nu are bani cu cerutul la colegi pe care i-a ajutat benevol? Bia, cu cv-ul ala nu o sa gasesca post nici ca ajutor de ajutor de maturator!
Bia
Eu nu-l ajut. Mai are si copil. Cum stai tu cu nevasta si copil fara job? E inconstient... Ma duceam si la Mc si lucram ca sa am un venit! nusepoate.gif
Diana.
Nu, nu e inconstient. Vrea sa fie SEF. Daca nu gaseste post de sefie, e sub demnitatea lui , draga... Doamne!
Bia
Mama i-a oferit un job, comision din munca lui, tot! Trebuia sa recruiteze personal... El a spus ca e prea mult de munca si ca vrea ceva stabil. Mama il angaja cu un contract de colaborare. Nu ii dadea masina si bonuri de masa ca nu avea nevoie. In schimb ii oferea trainingurile... DUBIOS!
Diana.
Nu... cuvintul e PUTUROS! laugh.gif

Fara suparare, tipul isi merita soarta...
Fanny
laugh.gif hai ca mi-a placut.
Nu-i rau ca omul stie ce vrea, dar nici bine ca nu vede distanta dintre el si ţel. Practic, vrea sa urce in doi pasi Himalaia. Din punctul meu de vedere merita in sut in fund prietenesc, sa se trezeasca la realitate.

Diana.
Eu i-am vazut cv ul. Sincer, nu l-as angaja nici sa duc gunoiu`.
Nici cv ul nu e bun. laugh.gif
kary_pink
blink.gif Wow, nah ca am trait sa o aud si pe asta! Pink stai linistita ca nu'i datorezi nimic, pana la urma vorba ta, nu l'a pus nimeni sa va vina in ajutor cu examenele.Asa se intampla in facultate, ajuti si esti ajutat prin prisma colegialitatii...

Omul cred ca are nevoie sa se maturizeze, nu pot sa cred ca ai asemenea pretentii cand stii ca ai un copil si o sotie acasa... nusepoate.gif

Ma intreb daca nu cumva asa cum va cere voua bani pentru rata la facultate nu cere si bani vecinilor pentru rata la casa pe motiv ca a facut curat in gradina blocului .Unii oameni pur si simplu sunt de toata jena... morderis.gif
Diana.
Din ce am vazut in cv omu a tot schimbat joburi cu o regularitate de ceas: dupa 5-6 luni schimba jobul. Nu a facut purici multi niciunde... Asta spune foarte multe pentru un potential angajator! Cind ai nevoie de bani ( un barbat de 34 de ani cu copil de 6 ani acasa are responsabilitati!) muncesti, nu te fasolesti... mai ales cind ai cheltuieli, macar banii aia mai acopera din ele...
Am muncit pe salarii de nimic de mi-au sarit capacele pentru ca aveam nevoie de bani (si munca nu fasoleala) si nu mi-a cazut nici un galon! Da, na`. capra riioasa tine si coda pe sus... laugh.gif
Bia
E, intr-un final o sa se angajeze el... N-are ce face! Ori il da nevasta afara ori munceste! Saraca, ce mai barbat si-a ales.
Fanny
Tare mi-e ca-i genul care o sa se vaite toata viata ca merita si soarele de pe cer, dar lumea nu vede asta. nusepoate.gif Pacat ca are copil si-i da exemplul asta.
Incerc sa ma feresc cat pot de trantori. Imi provoaca... urticarie!

Ca barfulita. Acum cativa ani imi povestea al meu despre un coleg ca a venit la munca si le-a zis ca s-a saturat sa se trezeasca dimineata, ca vrea sa demisioneze ca sa doarma pana mai tarziu. Asa a si facut. Maica-sa saraca a crezut ca-l extenueaza sefii la serviciu si are nevoie de cateva zile de repaus. Cand colo, ghice ce? Omul a vazut ce bine e sa traiesti ca o larva si continua sa depinda si acum, de maica-sa.
Diana.
Iac! Si cica astia-s barbati! Tssss!
kalua
laugh.gif laugh.gif
Cam la un an dupa ce-am terminat scolile inalte de pe aici primesc un e-mail trimis la o gramada de persoane de la un fost coleg in care ne roaga sa-l ajutam cu un post. De director. laugh.gif Ca in fond are pregatirea necesara. laugh.gif Si ca, pentru inceput, s-ar multumi si cu un post de manager, dar neaparat cu birou separat.
N-am mai auzit nimic de el pana in ziua de azi.
Bia
Vai, Kalua! E lumea plina...
divi2007
QUOTE(kalua @ Mar 7 2008, 10:09 PM) *
laugh.gif laugh.gif
Cam la un an dupa ce-am terminat scolile inalte de pe aici primesc un e-mail trimis la o gramada de persoane de la un fost coleg in care ne roaga sa-l ajutam cu un post. De director. laugh.gif Ca in fond are pregatirea necesara. laugh.gif Si ca, pentru inceput, s-ar multumi si cu un post de manager, dar neaparat cu birou separat.
N-am mai auzit nimic de el pana in ziua de azi.


laugh.gif asta e tare cu birou separat cred ca s a uitat la prea multe filme
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.