Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Donatia de ovule
Forum pentru femei - eLady.ro > Despre noi si Interesele Noastre > Sanatate, Sport > Ginecologie
strumfita
Fetele am o intrebare, stie careva despre Don de ovule? adica sa primesti ovule de la o alta femeie.
Fanny
M-am gandit sa discutam separat despre subiectul acesta.
Stiu c-au fost cateva scandaluri in trecut, in care au fost implicate unele clinici romanesti, prin urmare sfatul meu este o documentare atenta atenta inainte de luarea unei astfel de decizii.
strumfita
Nu am gasit nimic pe net, atata am cautat ce inseamna, tot ce am gasit a fost donatori - barbati, dar despre femei nimic.
Nu sunt in cauza, dar cineva apropriat imi este si este disperata.
Teocris
Uite ce am gasit eu:
QUOTE
Aspecte medicale privind donarea ovulelor

Primele rapoarte referitoare la donarea cu succes a ovulelor umane prin procedura F.I.V. au fost făcute în 1983. În prezent folosirea ovulelor donate în reproducerea asistată este răspândită în S.U.A.
Cine sunt candidatele potrivite pentru a dona ovule?
Femeile se gândesc la donarea de ovule dacă nu pot produce singure ovule.
Iniţial indicarea donării de ovule era facută femeilor care aveau incapacitate ovariană prematură (POF), definită ca menopauză înaintea vârstei de 40 de ani. POF afectează aproximativ 1% din populaţia feminină. Aceasta indică o epuizare a ovulelor femeii şi o sistare a funcţionării ovarelor.
În ultimii ani, în majoritatea centrelor F.I.V., au fost recomandate pentru donarea de ovule femeile cu rezerve ovariene diminuate dar cu funcţie ovariană intactă (de obicei la femeile peste 40 de ani).
Alte candidate potenţiale pentru donarea de ovule include: femeile care au avut multiple eşecuri în încercările F.I.V., femeile suspectate ca având o calitate slabă a ovulelor sau cele care sunt purtătoare de anomalii genetice transmisibile care le-ar putea afecta urmaşii. Situaţia femeilor din ultima categorie poate fi eliminată printr-un diagnostic genetic de pre-implantare, sau PGD).
Chimioterapia anterioară, intervenţiile chirurgicale pe ovare şi absenţa din naştere a ovarelor sunt alte motive întâlnite.

Testarea donatoarei

Este de o importanţă critică evaluarea completă sau protejarea fiecărei potenţiale donatoare de ovule, indiferent dacă donatoarea este cunoscută de primitoare (de ex. soră) sau este anonimă. Această protejare are ca scop protecţia tuturor părţilor implicate (donatoarea, primitoarea şi urmaşul care a rezultat).
Donatoarea trebuie în general să fie mai tânără de 35 de ani, să apară în evidenţa de laborator cu o rezervă ovariană normală şi fără indicaţia că ar avea o patologie care să îi afecteze fertilitatea. Ea va trece prin teste pentru boli infecţioase transmisibile (inclusiv HIV, hepatită, sifilis, chlamidia) şi screening genetic.

Testarea primitoarei

Femeile care se gândesc să folosească donarea de ovule ar trebui să treacă printr-o evaluare medicală care include o examinare fizică, ginecologică şi a antecedentelor completă, pentru a fi siguri că sănătatea lor nu va fi pusă în pericol de o sarcină. Este de asemenea importantă căutarea şi corectarea oricăror anormalităţi, care ar putea compromite procedura F.I.V. cu donatoare de ovule (de ex. factori care ar putea afecta fertilizarea, implantarea sau sarcina). Va fi făcută şi o spermogramă pentru a se exclude un factor masculin coexistent.

Colectarea sângelui

Riscurile primitoarei
Principalul risc pentru primitoare îl constituie sarcina multiplă, deoarece donatoarele de ovule sunt tinere (de obicei sub 35 de ani), iar probabilitatea de sarcină este ridicată din această cauză.
Vârsta primitoarei chiar dacă este peste 40 de ani nu va afecta posibilitatea de sarcină.
Este important ca numărul de embrioni transferaţi să fie limitat, în general nu mai mult de 2-3 embrioni în ziua 2-3 de transfer sau 1-2 embrioni dacă aceştia sunt transferaţi în ziua a 5-a la stadiul de blastocist.

Proceduri pentru donatoare
După ce a trecut de toate criteriile de selecţie şi probele de sânge, donatoarea va suporta o stimulare ovariană prin injectare de hormoni timp de aproximativ două săptămâni. În funcţie de mărimea foliculilor, măsuraţi la ecograf, sub anestezie se induce ovulaţia şi se face o puncţie foliculară ghidată prin ecograf transvaginal.
Proceduri pentru primitoare
În primul rând pacienta necesită o consultaţie în cadrul căreia se discută dacă donarea de ovocite constituie tratamentul adecvat pentru ea. Dacă după testare se înscrie, următorul pas este regularizarea şi optimizarea ciclului pentru implantare. Ea va primi două feluri de hormoni: estrogen şi progesteron.

În timpul stimulării donatoarei, ciclul menstrual al primitoarei va fi sincronizat. În ziua în care ovulele donatoarei sunt recoltate, partenerul va da o mostră de spermă. Această mostră va fi preparată şi folosită pentru fertilizare. În zilele următoare va fi verificată fertilizarea şi clivajul embrionilor.
Transferul embrionar va fi realizat după 2-5 zile de la recoltarea ovocitelor. În uter va fi introdus un cateter mic şi sunt trecuţi prin cateter direct în cavitatea uterină 1-3 embrioni.
Va fi recoltată o mostră de sânge pentru testul de sarcină la 10-12 zile de la embriotransfer.
strumfita
multumesc Teo.
Teocris
Cu mare placere, daca ti-am fost de ajutor.
claudia_electra
sinistra optiune, brrr.
strumfita
Din pacate da. Poate reusesc sa o conving pe tipa sa intre aici si sa va povesteasca mai multe.
marcela1965
Ciao,fetelor,cineva ma poate ajuta si pe mine sä gäsesc in Romania o Clinica buna de inseminare artificiala? Am o problema nu am ovulatie si mi-as dori un copil.Am 44 de ani acum locuiesc in Germania dar aici nu este legal ca femeile peste 40 de ani sa faca inseminare artificiala.Ajutati-ma va rog sa gasesc aceasta clinica si c-am cit ar costa.Sint foarte disperata pentru ca acum iubesc cu adevarat si as dori foarte mult sa-i daruiesc un copil acestui om.Astept raspuns va multumesc mult.....
strumfita
Marcela ce stiu eu, este o clinica la sibiu, daca dai in google o gasesti. dar din cate stiu eu de la prietena mea care a ramas insarcinata cu don de ovule. clinica din sibiu face asa ceva doar ca nu prea sunt donatoare si trebuie sa astepti. Prietena mea a facut in Spania la o clinica, nu a asteptat deloc doar cat a trebuie sa faca tratamentul inainte ea si donatoarea si repede s-a intamplat transferul. Deja tipa are 9 saptamani de sarcina si totul decurge bine.
anonima
as dori si eu sa stiu dak o femeie care este purtator de viru hepatic b poate dona ovule?
Diana.
Hm... nu stiu daca virusul e inscris in ADN (desi banuiesc ca nu!) pentru ca foetusul il ia prin corndonul ombilical...
Vero14
Salutare tuturor!Am nevoie si eu de ovule donate... Am intrat in menopauza precoce...de aceea doctorul meu mi-a sfatuit sa gasesc o clinica, care ofera programe FIV cu ovule donate....Nici nu stiu ce clinica sa aleg...Nu vrea sa fac FIV la noi in tara. Sunt dezamagita de medicii nostrii. Am citit ca sunt clinicile performante in Spania, Ucraina, Cehia. Daca cineva a facut FIV cu ovule donate, puteti sa ma ajutati cu un sfat...?
Geo_s
Vero… sunt o multime de clinici, care ofera astfel de programe, ma refer la FIV cu ovule donate. Trebuie sa fiti foarte atenti. De exemplu, in Spania aceste proceduri se efectueaza cu ovule donate importate din alte tari. Am o prietena din Spania, care a facut 2 FIV cu ovule donate la o clinica din Barcelona. A avut 2 încercari, dar,din pacate, au fost fara rezultatat. Cu am inteles, ovocitele importate se decongeleaza in procesul de fertilizare in vitro. In cazul acesta sansele de a ramane însarcinata scad substantial. Atunci prietena mea a incercat sa caute clinici, care folosesc ovule donate proaspete în FIV si a gasit o clinica din Kiev, care ofera astfel de servicii. Acum este insarcinata si in iulie trebuie sa nasca.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.