Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Plante si flori din seminte
Forum pentru femei - eLady.ro > Despre noi si Interesele Noastre > Casele si Gradinile noastre > Flori de apartament si gradina
citystella
Am avut curiozitatea sa vad daca din semintele pe care le aveam de Pomodorini (Rosii cireasa) va rasadi ceva. Intai le-am pus cateva ore in apa, pentru a le inmuia, caci erau uscate. Le-am plantat si au inceput sa incolteasca:

Pentru a ajuta la incoltirea mai rapida, am folosit o punga de plastic:

Am incercat apoi sa plantez cateva flori:

Timid au iesit, fiecare cand a crezut ca trebuie:

Apoi au inceput sa creasca:

Am dorit niste Panselute, si am cumparat seminte, si le-am plantat, fara sa le pun in apa:

Panselutele le-am plantat dupa culoare, si fiecare a avut momentul ei cand a dorit sa creasca, unele au fost mai rapide, iar altele mai timide:
citystella
Dupa lupte cu caldura si frig, a ramas doar o tavita cu Panselute care arata asa:Amestec pentru jardiniere, cum se prezinta la data de 30.08.2010:Tudor
Astazi am recoltat seminte de la petunii, va pun niste poze sa vedeti cum arata(culese de pe google)

Asa arata ghiocul inchis:


Ceva in genul asta doar ca poza e de la panselute, la petunii ghiocul se deschide in 2 parti si are seminte prinse pe mijloc jos. Semintele sunt negre, rotunde si mici.


Le-am pus intr-o cutiuta si astept primavara sa le pun la incoltit. Petuniile se pun direct pe pamant iar pentru ca au nevoie de soare ca sa germineze nu se baga sub strat de pamant ci doar se uda putin pentru fixare.
Tudor
Am reusit sa-mi pozez si eu ghiocii cu seminte de petuniiSi colectia de pana acum, depozitata intr-un OU de plastic.. semintele sunt imprastiate peste tot.

Valentina30
Cred ca ar fi bine sa separi semintele de resturile uscate de plante... mai ales daca le tii in oul de plastic. Ai grija sa nu mucegaiasca. Altfel ar fi bine sa le tii in pungi de hartie sau carton... parerea mea. smile.gif
Tudor
Sunt destul de uscate frunzele si citisem ca semintele se pot pastra in ghioc, de asta nu le-am separat. Am sa caut un plic de hartie sa le pastrez...O parte deja le-am aruncat intr-o jardiniera pusa in geam la soare si au iesit puiuti mici
Valentina30
Asa este Win, se pot pastra si in ghioc dar nu in cutii de plastic, caci in timp se poate forma condens si apoi mucegai. De aceea pungile de hartie, sau cutiutele de carton sunt mult mai indicate, caci permit o aerisire mai buna.
citystella
Win-Win-Seminţele uscate foarte bine(probabil sunt deja). Sunt de acord cu Valentina. Poţi face un plic dintr-o foaie normală, şi eventual să şi scrii ceea ce conţine.
Valentina30
Citystella, nu ne-ai mai spus nimic de panselute...
Ce mai fac? Au rezistat? Au mai crescut?
Tudor
welcome.gif back Stella. Din pacate Wina a aruncat oul cu seminte crying.gif w000t.gif slap.gif

Cu ocazia asta la primavara umplu jardinierele cu rasaduri de muscate rosii normale si curgatoare. magindesc.gif
citystella
smile.gif Poţi cumpăra seminţe. Aşa cum ai făcut şi pānă acum. Din păcate plăntuţele mele care s-au dezvoltat nu au avut condiţii de supravieţuire. Poate cānd am să stau la casă, am să mai pun.
razvancj86
Eu mi-am plantat in urma cu cativa ani o samanata de la un fruct de Mango cumparat din Real. A crescut un copacel foarte simpatic la vreo 60 cm cu frunze alungite (gen Ficus dar mai subtiri). Din pacate l-am lasat in Baia Mare cand m-am mutat in CJ si s-a uscat.. Chiar o sa plantez din nou unul cu proxima ocazie
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.