IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

27 Pages V  « < 18 19 20 21 22 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Totul despre anticonceptionale
Ce anticonceptionale folositi?
You cannot see the results of the poll until you have voted. Please login and cast your vote to see the results of this poll.
Total Votes: 119
Guests cannot vote 
azur_deissima
post Dec 3 2007, 10:54 PM
Post #191





Musafir






Mie nu mi-a facut nici unul.M-a intrebat doar daca sufar de ceva.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lxn
post Dec 3 2007, 11:28 PM
Post #192





Musafir






Eh, asta cu intrebatul nu prea e bine, pentru ca ele se dau in functie de analizele. Eu mi-am facut cam toate analizele, de sange, de urina si tot ce deriva din astea, avand in vedere ca din ele se extrag o gramada de valori si de componente.. nu stiu ca ma exprim in termeni medicali (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Dupa ce mi-a vazut analizele + consultatia in sine, mi-a dat anti cu cea mai scazuta concentratie de un anumit tip de hormon, nu mai stiu cum ii spune. Insa nu m-am ingrasat nici un gram de la ele, nu am avut nici un fel de rectie adversa si ma rog sa fie ok cat timp o sa le mai iau. Bineinteles, se poate intampla sa fie date si pe analize si sa nu-ti priasca, dar aici nu stiu cine-i de vina...
Meg, nu stiu ce sa zic de fetele alea cu probleme, insa te rog, nu ne mai spune de ele ca deja m-ai bagat in sperieti (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
didilica
post Dec 4 2007, 09:40 AM
Post #193


Membru de Onoare
***

Group: Dependent
Posts: 261
Joined: 8-December 05
Member No.: 35



Tromboflebita

Tromboza venoasa profunda este reprezentata de formarea unui cheag de sange (tromb) in venele profunde ale membrelor inferioare, pelvisului sau membrele superioare. Trombii se pot forma fie la nivelul venelor superficiale (boala se numeste tromboflebita sau simplu flebita) sau la nivelul venelor profunde. Trombii de la nivelul venelor superficiale cauzeaza rareori probleme, pe cand cei de la nivelul venelor profunde necesita evaluare medicala imediata.

Trombii de la nivelul venelor profunde se pot mari in dimensiuni, pot circula in torentul sangiun pana la nivelul plamanilor, determinand embolism pulmonar ce poate ameninta viata. Tromboza venoasa profunda poate avea si alte complicatii pe termen lung. In aproximativ 25% din cazuri, tromboza venoasa profunda lezeaza peretele venos si determina sindrom posttrombotic de lunga durata. Aceasta manifestare poate determina durere, edeme, tulburari de pigmentare (depigmentare) si rani la nivelul membrelor. Majoritatea trombilor se dezvolta la nivelul venelor gambei si coapsei si mai putin frecvent la nivelul venelor membrului superior sau pelvisului.

Cauze

Exista trei factori ce cresc riscul de aparitie a trombozei venoase profunde:
- flux sanguin incetinit. Dupa anumite procedee chirurgicale sau dupa o perioada de inactivitate (de exemplu dupa clinostattism prelungit, de exemplu in zborurile cu avionul) fluxul sanguin la nivelul venelor membrelor inferioare este incetinit si astfel este favorizata formarea trombilor
- lezarea vaselor de sange. Vasele de sange pot fi lezate prin anumite procedee chirurgicale sau prin traumatisme
- modificari ale compozitiei sangelui. Cancerul sau anumite afectiuni ereditare pot cauza formarea trombilor mai repede decat de obicei.

Simptome

Tromboza venoasa profunda cauzeaza simptome minime. In cazul in care acestea apar, pot include:
- edeme (marire de volum). Acestea pot fi generalizate la nivelul membrului afectat sau localizate de-a lungul vasului de sange afectat, ce va avea un aspect de cordon inflamat si poate fi simtit la palpare
- cresterea temperaturii locale
- durere sau sensibilitate. Durerea poate fi continua la nivelul gambei sau coapsei sau poate fi prezenta doar la atingerea zonei sau la sprijinirea sau mersul in piciorul respectiv
- eritem (inrosirea tegumentelor).
Exista mai multe afectiuni cu simptome similare, de exemplu chistul Baiker sau celulita, iar acestea pot sa faca dificil diagnosticul.
Uneori embolismul pulmonar ridica suspiciunea asupra trombozei venoase profunde. Embolismul pulmonar se produce prin blocarea brusca a unei artere de la nivelul plamanilor.
Trombii de la nivelul venelor profunde din membrele inferioare sunt cauza cea mai frecventa de embolism pulmonar.
Simptomele embolismului pulmonar includ:
- dispnee (respiratie scurta, insuficienta) instalata brusc
- durere la nivelul toracelui ce se agraveaza in inspir
- tuse ce poate fi sanguinolenta (cu striuri de sange)
- tahicardie (ritm cardiac crescut).

Factori de risc majori

Factorii de risc majori ai trombozei venoase profunde includ:
- repaus la pat pentru o perioada mai mare de 3 zile
- tulburari de coagulare (hipercoagulabilitate=stare in care cheagurile se formeaza mai repede), ca urmare a unei afectiuni genetice mostenite. Exemple: deficienta de proteina S, deficienta de proteina C, deficienta de antitrombina III si de factor V Leiden
- traumatisme majore
- procedee chirurgicale, in special la genunchi sau la sold, neurochirurgie sau chirurgie abdominala sau toracica pentru cancer
- procesele canceroase si terapiile folosite
- paralizia datorata afectarii maduvei spinale
- introducerea unui cateter venos central.

Factori de risc minori

Majoritatea acestor factori au efecte minime daca apar singuri, dar in asociere cresc riscul de dezvoltare al bolii. Se fac in continuare cercetari pentru a determina importanta acestor factori de risc si felul in care acestia interactioneaza.
Riscul de dezvoltare a trombozei venoase profunde este crescut de:
- anumite afectiuni: varice venoase, infact miocardic, insuficienta cardiaca sau accident vascular cerebral
- o calatorie lunga cu avionul sau cu masina, din cauza imobilizarii prelungite
- sarcina, in special imediat dupa nasterea normala sau dupa cezariana
- varsta inaintata. Persoanele cu varsta peste 40 de ani au un risc mai mare de a dezvolta tromboza venoasa profunda
- supraponderalitatea
- administrarea de anticonceptionale. Un studiu recent a demonstrat ca riscul de a face embolie pulmonara ca o complicatie a trombozei venoase profunde este mai mare la femeile ce iau anticonceptionale. Utilizarea de anticonceptionale inainte de aparitia trombozei se pare ca nu creste riscul de embolie pulmonara
- terapiile hormonale de genul susbstitutiei hormonale, administrarea de estrogeni, raloxifen pentru osteoporoza sau tamoxifen in tratamentul cancerului de san. Anumite studii au demonstrat ca administrarea sub forma de plasturi a combinatiei estrogeni-progestin are un risc mai mic de tromboza venoasa profunda decat administrarea sub forma de pastile.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cindy
post Dec 4 2007, 01:22 PM
Post #194


V.I.P.
*******

Group: Administratori
Posts: 7,155
Joined: 3-February 06
From: the Moon
Member No.: 180



Azur, pai atunci daca folosesti anticonc pentru acnee si nu pentru protectie, care e problema in a intrerupe tratamentul daca nu iti face bine?!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
azur_deissima
post Dec 4 2007, 02:34 PM
Post #195





Musafir






QUOTE(sweet_girl @ Dec 4 2007, 11:22 AM) *
Azur, pai atunci daca folosesti anticonc pentru acnee si nu pentru protectie, care e problema in a intrerupe tratamentul daca nu iti face bine?!


Sweet,mi-a pus ginecologul ca daca intrerup este foarte posibil sa imi inceapa o sangerare puternica,asa,in mijloc de luna sau ca pot da in altele. A zis ca e musai sa termin folia. Era insa cam incurcat,pt ca spunea ca daca Yasmin imi fac rau,alte anticoncept.cu o concentratie mai mica de hormoni nu mi-ar mai ajuta in problema acneei.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
roxanica10
post Dec 4 2007, 07:34 PM
Post #196





Musafir






Blu, am citit printre randuri ce-ai scris tu si te sfatuiesc sa nu intrerupi administrarea anticonceptionalelor la mijlocul foliei. Consecintele pot fi foarte urate: am o amica care s-a trezit dimineata cu un ten plin de cosuri (ea avea un ten de papusa), cred c-am mai spus acest lucru.
Sa stii ca si ei pentru a distruge aceasta acnee aparuta peste noapte i-a recomandat doctorul tot Diane, dar au inceput sa-si faca efectul dupa 3 luni. Deci trebuie sa ai rabdare. Pup.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
azur_deissima
post Dec 5 2007, 02:45 PM
Post #197





Musafir






error
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Matra
post Dec 7 2007, 04:13 PM
Post #198


Contaminat
*

Group: Contaminat
Posts: 41
Joined: 4-December 07
Member No.: 2,774



mercilon
Go to the top of the page
 
+Quote Post
azur_deissima
post Dec 9 2007, 03:19 PM
Post #199





Musafir






Fetelor,sunt foart foarte trista.
Am inceput sa iau Yasmin pt cosuri si mi-au adus numai necazuri. Cosurile s-au intensificat,am avut greturi dimineata si seara,dar ce e mai rau,este ca realizez ca m-am pricopsit cu candidoza. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
De vreo 4 zile am tot indurat,gandindu-ma ca poate e un inceput de cistita(cum adesea am) dar s-a acutizat. Luni dau fuga la doctor. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
Am citit despre candidoza si la cauze,apare si
transformari hormonale - datorate pilulelor contraceptive, menstruatiei sau sarcinii

Aveti idee de un "tratament" local calmant pana maine? Stiu eu,crema de galbenele? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
divi2007
post Dec 9 2007, 04:53 PM
Post #200





Musafir






pt candidoza pui o lingurita de bicarbonat la juma de litru de apa si te speli
sapunul nu mai are ce cauta pana te vindeci pt ca favorizeaza dezv ei
clotrimazolul e bun, de galbenele nu stiu
oricum mergi la medic e mai bine
Go to the top of the page
 
+Quote Post

27 Pages V  « < 18 19 20 21 22 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 26th April 2024 - 10:54 AM