blondina
Dec 8 2005, 03:42 AM
Eu am fost la medic,si mi-a recomandat diane35.Asta acum asta vara,dupa aia auzind de la prietene ca dianele sunt f puternice,am fost la alt medic,si mi-a recomandat Logest. Din cauza Logestului in ultimele zile(sunt la prima folie)mi-au aparut niste coshuri.Maine termin folia.Dupa pauza de 7 zile pot sa incep o folie de Diane35? Cu ele mi-a fost mai bine. :-[
Diana.
Dec 8 2005, 03:45 AM
Mai bine intrebi medicul.
Mie mi-i bine cu Rigevidon...
Vis-a-vis de Diane... parerile sint contradictorii.
blondina
Dec 8 2005, 03:47 AM
Mie mi-au placut dianele.chiar nu au avut nici un efect advers.Pe cand logestul..am si gretzuri si ametzeli.Altceva nu am folosit.Doar diane35 si logest :)
zilele astea nu am timp sa merg la medic ??? :-X
fortelady
Dec 8 2005, 11:11 AM
eu nu am avut nimic de la Logest.
din ce am citit eu, diane are o concentratie aproape dubla de estradioli (nu mai stiu exact dozele, dar m-am uitat pt cineva) - eu sunt de principiul "cu cat mai putini hormoni cu atat mai bine".
vezi cu medicul ce zice... el e cel mai in masura sa te sfatuiasca
carrie30
Dec 8 2005, 11:35 AM
eu nu am avut nimic de la mycroginon, in schimb, de la rigevidon am luat in greutate. :(
capsunica23
Dec 8 2005, 12:44 PM
:-* nici eu nu am nimic de la mycroginon
chiat ma simt super si nu am luat greutate
blondina
Dec 8 2005, 01:38 PM
Initial doctorul imi recomandase diane.deci nu cred sa fie vreo problema..
didilica
Dec 8 2005, 03:39 PM
Eu am luat mult timp diane35, tocmai din cauza problemelor cu tenul. In sensul asta nu m-au ajutat foarte tare. Si mergeam sa le iau de la un cabinet de planificare familiala.
Cand am merg la un alt ginecolog, mi-a spus ca n-ar fi trebuit sa iau asa mult timp si mi-a prescris yasmine. Ma simt bine cu ele, dar cred ca exista si pastile cu un continut mai mic de hormoni. Si sunt cam scumputze.
Si eu vreau sa ajung la un ginecolog, care sa imi inspire incredere si sa vad ce imi recomanda.
blondina
Dec 8 2005, 08:50 PM
Ce bine ar fi fost sa existe anticonceptionale pentru barbatzi :D sa se chinuie si ei un pic :-X
carrie30
Dec 9 2005, 09:58 AM
Sau un sterilet bagat exact unde ii doare mai tare :hohote:
maddy26
Dec 9 2005, 10:53 AM
Ciudat ..Nu am auzit pe nimeni sa aiba probleme de la Logest ...Eu am luat tmp de 6 ani sim-am simtit super ...Acu' m-am lasat de un an ...ma gandesc sa-mi las corpul sa se mai regleze ...Nu de alta ..poate imi vine sa ma inmultesc in urmatorii.....5ani... :fluierat:
Si ca veni vorba ...ma sperie putin ca la 28 de ani ceasul meu biologic nu ticaie deloc ...
Ba mai mult ...cand vad un copil mic pe strada ....intorc capul in directie opusa ...
Nu e normal.... ???
b_unica
Dec 9 2005, 11:03 AM
Nu e anormal, Maddy, se mai intampla... :) Eu nu suportam copiii, de ziceau ai mei ca n-am sa fiu in stare sa-mi tin copilu' in brate, dar dupa ce a venit fetita, ca o leoaica eram. Si nu mi-a trecut! ;)
blondina
Dec 9 2005, 11:32 PM
Mie mi-a creat o groaza de probleme Logestul ??? nu-mi place
Ciresica
Dec 10 2005, 07:31 PM
eu am luat diane timp de 9 luni ptr acnee si a fost super. si-a facut efectul in sensul asta + ca nu am avut probleme de genul dureri de cap sau altceva. 8)
blondina
Dec 10 2005, 08:06 PM
ciresica_dulce si mie mi-au priit,si vreau sa reiau tratamentul cu diane.
Problema este...Pot sa iau anticonceptionale asa?
Adica de ex. joi am terminat folia de logest.Dupa pauza de 7 zile,pot sa incep cu Diane?
Ciresica
Dec 10 2005, 08:24 PM
blondino, cel mai bine cred ca este sa vb cu medicul. eu asa le-am luat. :)
blondina
Dec 10 2005, 09:57 PM
mie tot medicul mi le recomandase ciresica ;)
2 medici mi-au recomandat 2 feluri de conceptionale :)
Ciresica
Dec 11 2005, 12:47 AM
mie dermatoloaga. insa fara analize. si ca sa fiu mai linistita am fost si la ginecolog. el mi-a pus intrebari sa vada dc sufar de ceva. dar nici o analiza. si in cele din urma mi-am facut singura niste analize generale la medicul de familie. ma interesa in special ficatul. totul a iesit ok asa ca le-am luat.
nu stiu ce sa-ti spun. adevarul e ca fiecare doctor le stie pe ale lui probabil. :P macar intreaba unul dc are ceva sa le schimbi asa imediat.
blondina
Dec 11 2005, 12:55 AM
Asa voi face,ca sa fiu cu inima impacata :-X
tits_herbert
Dec 15 2005, 09:49 AM
Fetelor mie gineclogul mi-a zis ca nu pot lua nici un fel de anticonceptionale :o, pentru ca am avut hepatita si toate anticonceptionalele afecteaza intr-o oarecare masura ficatul. Acum exista acele pastile pt ficat pe care ti le baga pe gat farmacistele, dar sunt cam puternice pentru stomac (din auzite)
Apropo de Logest, Blondino, am mai auzit si eu de persoane care nu se simt bine cu el, probabil depinde de organism si cum se acomodeaza cu medicamentul respectiv.
Ma gandesc sa facem un sondaj, aici la anticonceptionale, cu mai multe tipuri sa vedem cam ce se foloseste.
Ce credeti? Va pupacesc :-*
blondina
Dec 15 2005, 06:32 PM
Este o idee buna titsule :-*
karina
Dec 16 2005, 12:00 PM
fetelor, spuneti-mi si mie va rog cati din doctorii ginecologi la care ati fost v-au facut analizele inainte de a va prescrie anticonceptionale? ca mie.. nici unul.
fortelady
Dec 16 2005, 12:39 PM
pe mine m-a trimis sa le fac inainte de a-mi da.... si mi-a tinut o teorie de o ora despre ce trebe facut si cum actioneaza ele in organism si asa mai departe. cu scheme si desene :-X si grafice
tits_herbert
Dec 16 2005, 01:03 PM
As face eu sondajul dar nu prea stiu ce anticonceptionale sa trec sa fie cat de cat reprezentativ, ma gandesc daca exista unul in care mai poti adauga, sa il lasi deschis pt modificari, acum nu zic 100 :o, asa pana in 20, si cum se impaca fiecare cu ele.
Pana la urma fac eu un sondaj si poate il includ fetele aici :fluierat:.
pupi ;)
tits_herbert
Dec 16 2005, 01:16 PM
Evident, sondajul nu este relevant din punctul de vedere: il foloseste mai multa lume e mai bun, pentru ca depinde de organism, de cum reactioneaza, dar e bun pentru o mai buna cunoastere :-X
Sper sa intelegeti :P
Pup
Offff pusesem mai multe feluri de anticonceptionale si s-a delogat :'(, acumuite cum l-a salvat :-, cum il imbunatatesc?
Help
Totusi puteti sa votati :) ::)
Ciresica
Dec 16 2005, 10:29 PM
eu am folosit pana acum 2 zile jeanine. acum am intrat in pauza. :)
blondina
Dec 16 2005, 10:31 PM
Eu am folosit asta vara Diane35,si acum Logest(sunt si eu la pauza) :)
kalua
Dec 16 2005, 10:39 PM
Mama lor de anticonceptionale, ca nu le suporta corpul meu deloc :-X
Dupa nastere am avut de 2 ori spirala de cupru, n-am avut nici un fel de probleme cu ea. Anul asta mi-am pus-o pe Mirena, spirala cu hormoni (la sfatul doctoritei) si mi s-au marit sanii, am luat 1 kg. Tura viitoare ma intorc la cea simpla.
tits_herbert
Dec 19 2005, 10:52 AM
Kalua cum e spirala asta nu te deranjeaza, nu te simti ciudat :-X, mie mi-ar fi teama putin...
Si cand faci... ::) simti ceva ???
Eu o sa iau Logest de luna viitoare ca n-am mai avut tp de data asta :D
tits_herbert
Dec 20 2005, 11:39 AM
:offtopic:
Multumesc pt includerea sondajului in topic :-*
Yoshi
Dec 21 2005, 02:09 PM
Fetelor bine v-am gasit! Este prima mea postare pe acest forum.
Vreau sa va spun ca eu nu folosesc nici o metoda contraceptiva, in schimb prietenul meu ia...ANTICONCEPTIONALE PT BARBATI. Este o singura pastila care se ia o data pe luna, si e f mare...nu stiu de unde le-a luat stiu doar ca nu se gasesc in romania. Si..cum sa va spun, si continutul spermei e modificat...e mai...nu stiu cum sa zic...mai branzoasa.
tits_herbert
Dec 21 2005, 02:24 PM
:o :o :o
pentru barbati ???
pai sa ia si al meu :P, de ce sa ma chinui eu, in fiece zi...
invisible
Dec 21 2005, 02:46 PM
lol, anticonceptionale pentru barbati... asta da.. si eu care am votat la "nu iau nici unul"... probabil ca va trebui la un moment dat sa imi modific votul :D
Si ce inseamna f. mare, se foloseste furculita si cutitul la administrare?
tits_herbert
Dec 21 2005, 02:50 PM
Pai daca e cat toate pastilele pe care le ia o femeie intr-o luna mi-e ca folosesti furcoiu :fluierat:
;D ;D
mdc2212
Dec 21 2005, 07:15 PM
cum adica pt barbati? cum se numeste? ai un link ceva? ca-s curioasa rau!!!
albinuza
Dec 21 2005, 07:22 PM
Bunaaa!! maaai eu nu am ramas niciodata insarcinata...nu am folosit aproape niciodata metode contraceptive.....deciii asta a fost primul si ultimul post ... vapup paaa :-*
blondina
Dec 21 2005, 10:20 PM
Folosesti metoda calendarului albinuza?
kalua
Dec 21 2005, 10:52 PM
@tits: n-am nici o treaba, nu o simt nici eu, nici colegul de dormitor :P . Am auzit de tipe carora le tot aluneca spirala (nu statea teapana la locul ei), dar eu n-am avut absolut nici o problema. La metoda asta contraceptiva raman pana intru la menopauza ;)
albinuza
Dec 21 2005, 10:56 PM
In principiu da, dar de cele mai multe ori nu...de asta m-am intrebat de f multe ori daca nu cumva am vreo problema.... :-X
tits_herbert
Dec 22 2005, 11:09 AM
Kalua, eu nu cred ca as suporta, dar vorbesc in necunostinta de cauza. Oricum nici nu as incerca, probabil e ceva psihologic, vreo idee preconceputa :P
Tu stai pana la menopauza, pai niste copii nu vrei si tu? Sau ai ...
:-*
kalua
Dec 28 2005, 01:09 PM
Eu am una bucata copil ;) si cu asta mi-am realizat planul familial.
Oricum steriletul este indicat pt. persoanele care au nascut deja.
laryysa
Dec 28 2005, 06:27 PM
Eu nu am voie sa folosesc nici un fel , si cand o sa raman insarcinata , primul copil trebuie sa il pastrez neaparat ca altul nu mai fac , am doar ovarul drept ca stangul nu mai e de 12 ani .
Am avut un chist de 11 kg si nu a mai reusit sa il salveze . era de cand am fost mica si s-a dezvoltat o data cu mine . L-am descoperit la 16 ani .
Asa ca nici eu nu am ramas niciodata si eu folosesc tot calendarul , asta cand o facem ca in ultimul timp nu stiu de ce nu prea mai ma simt "motivata" :'(
Nu stiu de ce , dar nu mai pot eu :ametit: :frustraree:
elle_ni
Jan 5 2006, 04:10 PM
io am votat altele...adica pana duminica am folosit exluton,pills pentru alaptare.am ami folosit in trecut marvelon si diane, ultimele sa le ia gaia....
bai io nu accept steriletul din motive religioase, dar luminati-m asi pe mine, nene, cum e cu pastiloiu' ala contraceptiv pentru barbati?k am inteles, imi cumpar furca...de grajd facem noi rost... :pistolar:....drujba gasim noi (inteleg ca e mare - si inteleg k pastila...nu organu' dupa :morideris: :morideris: :morideris:).....so, mai multe info...o denumire, ceva, sa cautam si noi pe net....poate ne livreaza amazonu' in Ro la plic :pistolar: :pistolar: :pistolar:
yoshi, nu fi zgarca, mama...pe unde esti?daca-ai sti cate stiu despre tine de la topicul "acnee"...ai un tata beton, cu risc minim de imbatranire (k asa-i e gena, nu mai ai demult pb.cu acneea...sa mai continui?)
hai k sunt fan al tau, zi-ne ceva despre pastiloi....
Mistaco
Jan 7 2006, 02:35 PM
Am votat nu folosesc :o dar cred ca am votat bine, nu...... :-*
Xela
Jan 12 2006, 12:16 PM
Anticonceptionalele nu cred ca e bine sa le iei de capul tau...pt orice fel de schimbare consulta medicul.
Eu am facut prostia sa nu il consult cand m-am hotarat in toamna sa fac pauza fara sa verific intai daca este bine. Cum treceam prin mai multe probleme ginecologie la urmatorul control mi s-a descoperit un chistuletz de 6.5 cm, cauzat zice el si de faptul ca am oprit pilulele...desigur ca m-a pus sa le iau din nou si din fericire acum are jumatate dimensiune.
Eu am luat Logest cativa ani..mi-a mers bine, dar avand in vedere ca intr-un timp nu se prea gaseau am trecut pe Marvelon, pe care il folosesc si astazi.
albinuza
Jan 17 2006, 10:07 AM
buna! am si eu o rugaminte la voi. dupa cum v-am spus nu ma price. am o prietena care a inceput sa ia anticonceptionale NOVYNETTE.
si cica are reactii adverse. dureri de ca..si imediat dupa contactul sexual a inceput sa o usture foarte tare. astept raspunsuri va rog. daca mai aveti nvoi de detalii va spun.
:-*
Dore
Jan 17 2006, 05:59 PM
Albinuza :-*, cel mai bun lucru pe care il poate face prietena ta este sa mearga urgent la ginecolog, eventual sa aiba la ea si pilulele cu pricina. Daca nu este prea incantata de idee, o poti sustine insotind-o la medic.
Szimcsi
Jan 19 2006, 05:51 PM
Mersilon ati folosit? Ce parere aveti despre ele?
ioannaraluka
Mar 10 2006, 03:27 PM
Szimcsi, acum vad mesajul tau...am folosit eu Mercilon 3 ani de zile (nu in continuu)...ce vrei sa stii de ele?
Nu m-am ingrasat (prea mult

, 2-3 kg), m-a ajutat cu problemele de ten, astea sunt efectele pozitive mai importante.
Ce nu mi-a placut: dureri de cap (eu nu aveam de obicei), mai ales vara (caldura mare), stari depresive (asta e doar o banuiala).
In fine, poate ca acum nu mai aveai nevoie de raspuns, eu am intrat sa intreb altceva: cele care ati folosit pastile si apoi v-ati lasat de ele (nu pauza, ci de tot), ati observat ceva efecte secundare in timp? Daca e intr-adevar valabila treaba ca se elimina treptat din organism

, nu am crezut niciodata teoria asta, dar...
Si tot la subiect, am vazut la o emisiune ca se recomanda sa se faca pauza 6 luni o data la 3 ani in administrarea anticonceptionalelor.
Szimcsi
Mar 10 2006, 03:30 PM
Mai, eu am intrebat din alta cauza

Am folosit si eu de doi ani, pe langa cele 4 kg in plus, am avut si probleme de libidou. Asa ca intr-un final, le-am facut vant

Acum iau Yasmin