![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 31 Joined: 31-January 08 Member No.: 3,184 ![]() |
imi pare rau k si tu treci prin aceeasi problema. eu tare as vrea sa ma pot "consola" cu fondul de ten, dar ma pot da doar cateodata fiindca am fata f uscata, cojita si se vede ingrozitor lenna, tu trebuia sa faci in asa fel incat sa eviti sa-ti aduci fata in stadiu de descuamare.incearca sa te dai un pic mai rar cu retin-a si ai grija cu ce mai asociezi.de exemplu geluri ca ala de la vicy de spalat pe fatza usuca prea tare pt cineva care face un tratament ca cel cu retin-a.eu l-as recomanda p ala de la ivatherm,e f bland cu pielea.hidrateaza-te cu grija, eu recomand din suflet ictyane.daca nu e de ajuns doar seara, da-te si dimineata si seara.uite desi fata mea arata bine momentan (am grija cum mai hidratez si nu se vede absolut deloc cand se duce stratul de piele de la retin),daca ma apuc sa-mi dau cu fdt pe toata fata risc sa scot in evidenta faptul ca totusi fata mea se exfoliaza.in general evit sa ma machiez, am observat ca pana si de la rimel imi ies cosulete (chiar daca ma demachiez cu atentie seara tot mai raman particule negre de la rimel pe gene si pana dimineata ma aleg cu 2-3 cosulete).inteleg perfect cum te simti si sincera sa fiu nu sunt prea buna la incurajari..tot ce pot e sa-ti mai dau cate un sfat..desi totul difera de la ten la ten.spune-mi macar ai fost la dermatolog?daca da, cu ce acnee te-a diagnosticat? |
|
|
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 7,155 Joined: 3-February 06 From: the Moon Member No.: 180 ![]() |
Lenna, te inteleg foarte bine..De multe ori deveneam timida si introvertita, pentru ca nu voiam sa se uite cineva la mine, de foarte aproape sau in lumina puternica. Ma distantam pur si simplu de anumite persoane, pt ca pur si simplu nu voiam sa ma vada asa, din orgoliu si din cauza unui low self-esteem. Suna aiurea, dar recunosc macar aici, e adevarat. Si nu e chiar cazul sa folosesc timpul trecut.
Nu e ok sa ai pielea uscata si descuamata, cum spunea si Kari, pielea nu mai are forta sa se regenereze daca nu este bine hranita, reparata. Nu folosesti o crema hidratanta? Sau ce altceva folosesti? Am vazut ca intrebai de Nivea..mai bine axeaza-te numai pe dermocosmetice. Incearca si produse home made, oricum sunt foarte bune, daca ai problema banilor. Curaj, suntem alaturi de tine! (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 40 Joined: 8-November 07 Member No.: 2,586 ![]() |
am fost la dermatolog, era o tipa foarte indiferenta, nu stiu sigur cu ce acnee m-a diagnosticat, cred ca vulgara si atat. mi-a dat prima oara acnomega ( a zis ca e o crema noua) si smooderm. seara trebuia sa dau cu smooderm doar pe cosuri, si dimineata cu acmomega pe toata fata. dupa vreo cateva luni mi-a schimbat tratamentul ca nu se cunostea nimic. mi-a dat skinoren. peste alte cateva luni, mi-a zis sa imi iau alta crema (tot o alta crema nou aparuta si care costa f mult). m-am enervat, nu i-am zis nimic si nu m-am mai dus la ea, crema aia nu am luat-o si de atunci am inceput tratamentul serios cu smooderm. doctora facea experimente pe mine pur si simplu cred, nu ma incuraja de loc, zicea ca orice as face nu o sa scap niciodata de semne, arata de parca nici nu ii pasa abslout deloc de mine, de fata mea. cand am inceput cu smooderm, primele 3 luni am folosit icyane, e foarte buna dar imi facea fata bec in timpul zilei. acum ma mai dau cu icyane seara cateodata, dar mi-am laut clean ac. tot de la fetele de aici am auzit de ea. e foarte buna, mai putin grasa ca icyane, dar tot imi face fata beculet. nu am un gel de curatare al meu, folosesc unul de la yves rocher e bunicel, dar cred ca e comedogen, ca am observat k am mai multe puncte negre in ultimul timp. inainte foloseam sapun de sulf, era chiar foarte bun, dar am inteles ca nu am voie sa folosesc cat dau cu retinA. in fine, am mai folosit un sapun de bebe de la nivea( stiu ca nu am voie sa folosesc sapun (IMG:style_emoticons/default/huh.gif) )..si cam atat. vreau sa imi iau gelul de la ivatherm, daca tot zici ca e bun. eu de hidratat ma hidratez bine..acum sper ca de la curatare sa fie problema, fiindca pot rezolva asta: imi aleg o data pt totdeauna un gel bun, noncomedogen (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)
multumesc pentru tot, sunteti niste fete speciale (IMG:style_emoticons/default/thankyou.gif) |
|
|
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 31 Joined: 31-January 08 Member No.: 3,184 ![]() |
mda adevaru este ca e plin de doctori incompetenti in tara asta si daca ai ghinionul sa pici pe mana vreunuia de genu..(IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) chiar azi ziceau la tv ca o sa apara o diferentiere a salriilor doctorilor si ca o sa ii evalueze si bla bla..da pai ar cam fi timpul.dar sa nu deviam.eu cand am ales sa merg la derma m-am interesat f bine de un doctor bun,mi-a fost recomandat de mai multe persoane si intr-adevar m-a ajutat dar dupa o perioada fara probleme am avut o eruptie care mi-a dat iar tenul peste cap si am tot avut neplaceri de atunci dar uite se pare ca scap incet incet cu retin.stii adevarul e ca si mie ictyane imi cam face fata sa luceasca pe timpul zilei.si cea de la avene la fel.de aceea ma dau mai mult seara peste retin.anyway..succes (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 40 Joined: 8-November 07 Member No.: 2,586 ![]() |
buna fetelor. mi-am cumparat gelul de curatare de la bioderma, sebium. am fost la "pescuit" prin farmaciile din oras. bineinteles, m-am orientat dupa parerile voastre de pe forum. (IMG:style_emoticons/default/shades.gif) in cele din urma am avut de ales intre ivapur, un gel de la uriage si cel de la biderma. sper ca am facut alegere buna. mie mi se pare ca e ok.
inca ceva, ca tot a venit soarele asta. daca merg pe strada si imi bate soarele in fata, e posibil sa ma ard? eu ma feresc de soare, imi tin mana paravan, mai ales ca ma deranjeaza la ochi, nu suport prea tare lumina, totusi..daca merg de exemplu 5 minute prin soare e posibil lucrul asta? oricum am observat ca ma inrosesc destul...ca atunci cand te rusinezi si ti se inroseste fata (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) e cam aiurea situatia..in rest, continuu cu retinA..vechea poveste |
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Citeste mai bine etiheta. Pe unele produse pentru ten se mentioneaza ca nu-i bine sa fie folosit cand iesi la soare, aci provoaca reactii alergice sau iritatii.
Daca n-ai incotro, protejeaza-te cu o sapca si ochelari de soare. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]()
|
|
stiu lucrul asta, ca scrie pe eticheta sa nu trebuie sa stai la soare. eu intrebam daca stau totusi putin, adica pe strada, e inevitabil sa nu stai 5 minute cel putin la soare. asta intrebam. poate dauna daca stau asa putin? (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)
|
|
|
walpurgik |
![]()
|
Musafir ![]() |
Foloseste crema cu protectie solara sau fond de ten cu spf incorporat. Nu si nu si nu fara protectie, nici macar 5 minute si nu te incapatana sa faci invers. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
kary_pink |
![]()
|
Musafir ![]() |
Intr-un timp am folosit si eu Retin-A si pentru ca m-am crezut eu desteapta si am spus ca pot trece peste sfaturile fetelor am decis sa nu folosesc crema hidratanta la jumatate de ora de la aplicarea retinului si nici crema solara. A fost cea mai mare prostie si m-am ales cu arsuri pe fata de toata frumusetea desi mult la soare nu am stat. (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif)
Asa ca eu cel putin mi-am invatat lectia si am ajuns la concluzia ca fetele ce scriu mult la topicurile despre acnee stiu ele ce stiu si stiu bine! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
o sa incerc sa imi cumpar o crema cu protectie..ma omoara gandul ca trebuie sa imi dau cu crema peste crema, dar alta solutie nu am. sper sa nu ma faca si mai "lucitoare" (IMG:style_emoticons/default/huh.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 29th May 2025 - 01:18 AM |
|