IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

49 Pages V  « < 3 4 5 6 7 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Retin A sau Smooderm, Recomandari si patanii, sfaturi, experiente placute sau neplacute
angelito
post Feb 20 2006, 03:51 PM
Post #41

Incurabil

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 82

Fetelor, Retin-A imbunatateste pielea in principal pe doua cai:
1) exfoliaza si elimina stratul superficial de piele, astfel incat netezeste pielea si "sterge" pete, cicatrici, riduri, vergeturi etc.;
2) stimuleaza sinteza colagenului - deci pielea devine mai rezistenta "din interior", si se produc mult mai greu riduri si altele.

Pentru fetele cu ten uscat si/sau sensibil, care vor sa foloseasca Retin-A (sau Smooderm, are aceeasi compozitie) ca anti-rid si pentru ameliorarea aspectului general al pielii, eu cred ca trebuie sa puneti in balanta avantajele si dezavantajele, si daca voi constatati ca avantajele sunt mai mari decat dezavantajele, sa-l folositi. Posibilele dezavantaje sunt uscarea, descuamarea si iritarea pielii, si efectul sensibilizant. Toate acestea pot fi evitate intr-o mare masura daca se respecta cu sfintenie ritualul de tratament (cel pe care l-a postat Rose), si se foloseste o crema hidratanta si emolienta performanta si un produs solar cu protectie ridicata. Totul e sa vedeti cum reactioneaza tenul vostru la el, pentru ca nimeni nu poate prevedea aceasta reactie. In functie de ea continuati tratamentul sau nu.

Si pentru fetele care au inceput tratamentul, chiar daca la inceput vi se pare ca nu se intampla nimic deosebit, nu va lasati pacalite si nu incercati sa folositi produsul mai des decat trebuie - va spun din proprie experienta, eu dupa 2 aplicari consecutive am patit-o rau! Asa ca ma bine aveti rabdare...

Eu am folosit Smooderm de cateva ori, pentru ca imi apareau microchisturi mici si multe pe frunte, si ma enervau teribil. Asa ca foloseam 2-3 saptamani Smooderm, urmand toate regulile, si dupa aceea scapam de ei iar pielea arata foarte bine! In schimb nu l-am folosit mai mult sau pe toata fata pentru ca am incercat si tenul meu n-a reactionat prea bine...

:-* si bafta!!!!
Go to the top of the page

+Quote Post
tits_herbert
post Feb 21 2006, 09:03 AM
Post #42

---

Member No.: 28

in cazul asta o sa mai astept pana aplic cea de-a doua transa. Si da mi se pare ca Retin A miroase a branza :P

+Quote Post
angelito
post Feb 21 2006, 12:56 PM
Post #43

Incurabil

Hihihi, Tits, daca nu-ti place mirosul Retinului, incearca Smooderm, ca nu miroase in nici un fel (poate putin, foarte putin, a alcool)!

+Quote Post
tits_herbert
post Feb 21 2006, 01:02 PM
Post #44

---

Lasa Angelito, ca ma obisnuiesc, acum am inceput cu asta, miros a branza ce sa fac :P

:-*

+Quote Post
17girl
post Feb 21 2006, 08:46 PM
Post #45

Incurabil

Member No.: 185

salut!!! :hainoroc:

daca aplic retin_a o data la doua zile + respect jumatatile de ora cu demachierea si hidratarea + aplic factor solar zilnic o sa mi se mai irite pielea ? adik din cate ati observat cele care au incercat/ citit (despre) tratamentul cu el li se intampla tuturor ?

pup`s & hugs

+Quote Post
ioannaraluka
post Feb 22 2006, 10:10 AM
Post #46

Incurabil

From: D Street
Member No.: 96

Tits, mie nu-mi miroase Retin a nimic  :(.
Cum esti, sper ca nu te cojesti, eu deloc, si ultimele doua dati nu am dat cu crema decat dimineata ;)
17girl, se pare ca nu tuturor, dar asta din ce am citit, eu sunt abia in prima saptamana de utilizare, deci nu ma pot pronunta.
Am uitat, mi-am luat preventiv alifie Melkfett, dar inca nu am folosit-o.
Imi trebuie o crema buna de zi, ca baza de machiaj, aveti ceva sugestii?
Intrebare pentru Angelito, dar nu numai, filtrele solare "naturale" de gen, argila, aloe, catina, din cremele care le contin, pe ambalajul carora scrie ceva: argila are filtru uv natural (ex. Aslavital), sau lotiunea cu lemn de santal de la Lotus Herbals, chiar au efect?

+Quote Post
tits_herbert
post Feb 22 2006, 10:22 AM
Post #47

---

Ioana nu am nici o problema, nu ma cojesc, nu ma ustura :D
Deci la o adica pot sa ma dau cu crema dimineata ??? nu trebuie neaparat sa ma dau la 30min o ora dupa retin?
Am facut o zi da una nu.
:-*

+Quote Post
ioannaraluka
post Feb 22 2006, 10:28 AM
Post #48

Incurabil

From: D Street
Member No.: 96

Asa fac si eu o zi da una nu si m-am dat doar prima data si cu crema, celelalte doua dati nu si e ok, sper sa scap ca urasc cojitele pe fata (reminiscente din adolescenta cu tratamente horror) :'(. Cateodata e si problema de timp ca daca ajung sa ma dau tarziu cu Retin nu mai stau o ora dupa aia ca pic de somn.
Nu simt nici usturimi sau altceva, poate suntem noi mai norocoase sau asta e doar linistea dinaintea furtunii? Tu ai crema cu SPF? Daca da, ce folosesti?
Bafta multa in continuare!

+Quote Post
tits_herbert
post Feb 22 2006, 12:17 PM
Post #49

---

Ioana eu am Ictyane. Eu ma intreb si acum cum am ajuns eu in situatia unui tratament derma ca in copilarie-adolescenta :P nu am avut nimic :'(
Bafta si tie :-*

+Quote Post
angelito
post Feb 22 2006, 12:19 PM
Post #50

Incurabil

Ioanna, produsele naturale cu efect de filtru solar au un efect pozitiv, dar e e neglijabil din pacate... Adica nu te pot proteja eficient de radiatiile UV, pentru asta trebuie neaparat sa folosesti un produs care sa contina filtre foarte performante, fotostabile, si astea nu sunt cele naturale...

Game solare bune sunt cele de la Bioderma, L'Oreal, Garnier, Vichy, Lancome (toate marcile grupului L'Oreal, de fapt), Ducray.

Bafta cu tratamentul si take care  :-*!

+Quote Post

49 Pages V  « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 24th May 2025 - 08:29 PM