IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Planta numita rucola
Ariana
post Jul 2 2006, 06:32 PM
Post #1

Membru de Onoare

Group: Incurabil
From: Timisoara
Member No.: 15

Fetele care stiti cum se numeste planta aceasta, rucola, la noi?
Se pune de obicei in salate si are un gust puternic in genul macrisului.Am facut o pasiune pentru planta asta si stiu ca se numeste intr-un anumit fel si la noi doar ca nu am descoperit inca.Am intrebat azi chelnerul in locul unde mananc de obicei aceasta salata cu rucola dar nu stia sa imi spuna adevarata ei denumire.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies (1 - 8)
kalua
post Jul 2 2006, 06:55 PM
Post #2

Musafir

Eu o cunosc sub denumirea de rucola si fac salata numai din ea. E excelenta si pe pizza (cu o sunca de Parma buna si un parmezan vechi).

+Quote Post
Ariana
post Jul 2 2006, 08:37 PM
Post #3

Membru de Onoare

Group: Incurabil
From: Timisoara
Member No.: 15

Yamii yami! (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/smile.gif)
Dar oare gasesc seminte sa pun in gradina bunicii?Trebuie sa testez piata.E incredibil de buna.Credeam ca are si o denumire in romana.

+Quote Post
Master of Norule...
post Jul 11 2007, 03:48 PM
Post #4

V.I.P.

Group: Membru de Onoare
From: Flower power
Member No.: 1,880

Eu am cumparat de la magazin d-ala de se vand tot felul de seminte de legume ruta nu stiu daca e aceasi cu rucola Tanti aia zicea ca da .Am plantatat-o pe balcon intr-o galeata asta primavara e de o palma si are un gust amarui.Iti fac o poza daca vrei.

+Quote Post
monalessia
post May 18 2008, 04:23 PM
Post #5

Musafir

Buna, eu stiu ca planta se numeste "Eruca Sativa" iar popular "voinicica". Eu am mancat aceasta planta in Italia dar am inteles ca este si in Romania. Am cautat peste tot seminte aici in tara dar nu am gasit, de aceea mi am procurat aceste seminte din Italia. Sper ca v-am fost de folos cu ceva. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

+Quote Post
Diana.
post May 18 2008, 04:39 PM
Post #6

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

(IMG:style_emoticons/default/welcome.gif)
Se stia acest lucru, informatia exista in site din decembrie 2007 : Ce este rucola?

+Quote Post
kalua
post Jun 19 2008, 08:23 PM
Post #7

Musafir

Au analizat nemtii multe feluri de salata si cea mai plina de nitriti (sau nitrati? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) ) a fost rucola, se pare ca asimileaza cel mai bine chimicalele astea daunatoare noua. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

+Quote Post
Fanny
post Jun 19 2008, 08:42 PM
Post #8

Moderator Global

Group: Membru de Onoare
From: Bucuresti
Member No.: 1,055

La noi nu e deloc raspandita. O singura data m-am "lovit" de ea, intr-o pizzerie. A fost surprinzator sa comand pizza cu somon si sa vad numai salata. (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif)
In supermarket, din ce am observat, o punguta de frunze costa 8 lei (2,5 euro) adica de 6-8 ori mai mult decat o salata verde. Nu stiu, zau, cine o cumpara! (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)

+Quote Post
Diana.
post Jun 19 2008, 09:23 PM
Post #9

Fondator eLady.ro

Group: Administrator
Member No.: 5

Am luat eu o data si a fost oribila la gust. I-am facut vint instant>
M-am lecuit de rucola.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 03:35 AM