![]() |
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 75 Joined: 12-January 06 Member No.: 145 ![]() |
Ciao tuturor,
Nu stiu daca este voie sa postezi si despre chestii mai putin placuta d.p.d.v al sanatatii...si sa o spunem pe sleau..despre o BTS. Ma intereseaza cate dintre voi stiti despre HPV? (eu am invatat destule dar prea tarziu si in caz ca cineva are nevoie de vreun ajutor de informatie ii sunt alaturi). Semne de intrebare: Vaccinarea contra HPV |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Da, a aparut si la noi vaccinul Silgard, primul vaccin recombinant tetravalent impotriva virusului papiloma uman (HPV) care provoaca in timp cancerul de col uterin.
Vaccin impotriva HPV si a cancerului de col uterin: click. |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 75 Joined: 12-January 06 Member No.: 145 ![]() |
Ciao Kristinika,
Poti desigur sa faci copil si de asemenea sa nu ii transmiti nemiloasa boala in caz ca sarcina va fi prin cezariana...Cert este faptul ca va trebui sa mergi probabil mai des la doctor pentru monitorizarea ei. Ma gandesc ca poate deja ti-a prescris doctorul si ceva tratament imunostimulator pe perioada sarcinii...nu stiu daca este voie, dar cred ca ar fi bine daca este permis. In legatura cu vaccinul existent pe piata...intr-adevar are doar efect profilactic, preventiv. Se face la persoanele tinere care nu au fost infectate si are ca scop oprirarea tulipinilor de high risc spre a nu merge spre cancer. Din pacate...deocamdata nu exista tratament pt persoanele infectate deja cu HPV...Singurul lucru pe care il putem face este sa ne intarim sistemul imunitar (cu pastile sau injectii) si a verifica sistemul imunitar prin "imunograma" (analiza de sange). Daca sistemul imunitar devine puternic atunci analiza de HPV poate iesi negativa: asta nu inseamna ca nu mai avem boala, ci inseamna ca virusul este intr-un fel de stare "adormita" si nu mai infectam alte persoane, sau sunt diminuate masiv sanasele aparitiei cancerului. Kristinika: tine-ne la curent. Eu sunt convinsa ca poti duce sarcina bine la sfarsit si sa ai un copil sanatos....Dar cum am spus trebuie sa monitorizezi probabil un pic mai des sarcina. Bafta A Ioanaraluka: m-ai intrebat la ce firma din ungaria a trimis bioclinica proba mea. numele este: Genoid (www.genoid.hu) DA, este o analiza speciala numita Tipizare HPV si intr-adevar costa ceva...Acum cateva luni cand mi-am facut ultima oara analiza...era 260 RON. Am vazut ca cineva a scris ca "crede ca are hpv"...Nu e ok atitudinea...nu te speria cand nu e cazul...Fa-ti analiza de tipizare HPV si apoi mai vorbim. Intr-adevar este posibil sa ai un tip de hpv care cauzeaza condiloamele, dar fa-ti testul ca sa fi sigura. In ceea ce priveste sarcina, stiu ca daca o faci prin cezariana atunci copilul este protejat si nu va mosteni boala. ala80: nu iese la lama sau pap ....trebuie testul special facut. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th May 2025 - 04:45 AM |
|