IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Testul Papanicolau, Bine de stiut pentru sanatatea noastra
fortelady
post Jan 25 2006, 03:43 PM
Post #1

Musafir

Dupa cele povestite de voi virusul asta este tare pacatos.  :(
Eu merg la gineco o data pe an, insa nu cred ca mi s-a facut si testul Papanicolau... Ii musai sa-l fac?  :-X Pun intrebarea asta pentru ca atunci ar trebui sa ma duc sa-mi fac analize peste tot... ca la urma urmei o boala poate aparea de oriunde.

pap-ul e util sa il faci macar o data la un an doi si anual dupa 30-35 de ani. in primul rand pap-ul arata starea generala de sanatate a colului uterin (daca ai rani pe col, celule precanceroase, HPV, tot felul de minuni). tinand cont ca ranile pe col netratate in timp dau tot felul de probleme (pana la cancer), si ca ele sunt nedureroase (pe de o parte); pe de alta parte- a 2a cauza de mortalitate de cancer la femei este cancerul de col (dupa cel de san), eu zic ca e foarte util sa il facem. foarte foarte util...
poate facem un topic separat despre papanicolau (as prefera sa il tinem 'curat' pe asta despre HPV)
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
mititik
post Jul 1 2007, 08:39 PM
Post #2

Membru de Onoare

Group: Obsedat
Member No.: 4

Din cate am auzit eu, sunt mai putine cazurile in care ranile pe col trec cu tratament decat cele in care e necesara cauterizarea si asta din cauza mediului umed de pe col care ingreuneaza vindecarea.

O buna prietena de-a mea a fost la ginecolog pentru un control de rutina, iar doctorita i-a zis ca are o rana destul de uratica pe col, i-a dat un tratament cu ovule si i-a spus ca daca pana data viitoare nu se vindeca, va trebui sa o cauterizeze. In disperare de cauza, prietena mea s-a dus si la un alt doctor care, spre surprinderea ei, i-a zis ca el nu vede nici o rana pe col, dar are un pic colul iritat, intr-adevar. Insa nici urma de rana! (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) Ce mi s-a parut mie bizar este cum de nici unul dintre ei nu a trimis-o la colposcopie? Asa ca, eu am spus ca de acum incolo, cand e vorba de ceva serios cum am povestit mai sus, mai bine cer parerea a 2 doctori sa fiu absolut sigura ca e nevoie de o interventie mai importanta.
Tu ti-ai facut colposcopie?
Multa sanantate!

+Quote Post
xenia
post Jul 2 2007, 01:07 PM
Post #3

Contaminat
*

Group: Membru
Member No.: 1,883

QUOTE(mititik @ Jul 1 2007, 09:39 PM) *
Din cate am auzit eu, sunt mai putine cazurile in care ranile pe col trec cu tratament decat cele in care e necesara cauterizarea si asta din cauza mediului umed de pe col care ingreuneaza vindecarea.

O buna prietena de-a mea a fost la ginecolog pentru un control de rutina, iar doctorita i-a zis ca are o rana destul de uratica pe col, i-a dat un tratament cu ovule si i-a spus ca daca pana data viitoare nu se vindeca, va trebui sa o cauterizeze. In disperare de cauza, prietena mea s-a dus si la un alt doctor care, spre surprinderea ei, i-a zis ca el nu vede nici o rana pe col, dar are un pic colul iritat, intr-adevar. Insa nici urma de rana! (IMG:style_emoticons/default/ohmy.gif) Ce mi s-a parut mie bizar este cum de nici unul dintre ei nu a trimis-o la colposcopie? Asa ca, eu am spus ca de acum incolo, cand e vorba de ceva serios cum am povestit mai sus, mai bine cer parerea a 2 doctori sa fiu absolut sigura ca e nevoie de o interventie mai importanta.
Tu ti-ai facut colposcopie?
Multa sanantate!

Buna Mititika
Eu am fost luna trecuta la control,la o doctoriza care,culmea,nu a vrut sa-mi primeasca spaga,si am vazut si eu ,cand mi-a luat pentru analiza...exact sange avea pe chiureta aia...sau cum se numeste.Stiu ca aici in galati avem niste medici oribili....dar eu am fost la policlinica cu plata,desi acolo profeseaza numai medici pensionati!In rest am 28 de ani,2 copii...U?Acum am terminat tratamentul cu colposeptine....dar nu ma simt prea stralucit....Dupa urmatoarea menstruatie o sa merg cel mai probabil la cauterizare,fiindca am o presimtire ca nu mi-a trecut rana numai cu tratamentul asta,culmea cu 2 ovule/zi,desi ala de dimineata ti-l cam agi degeaba.Iar pentru control,m-am hotarat sa ma duc fiindca aveam o scurgere,ca albusul de ou,nu foarte abundenta sau deranjanta....si acum vreo 3 luni,cam in perioada menstruatiei am avut o usoara sangerare...Oricum recomand tuturor femeilor sa mearga la doctor la cel mai mic semnal de alarma!
multa sanatate....

+Quote Post

Posts in this topic
fortelady   Testul Papanicolau   Jan 25 2006, 03:43 PM
fortelady   Re: Testul papanicolau sau ce trebuie sa stim pt sanatatea noastra   Jan 25 2006, 04:45 PM
angeldust   Re: Testul papanicolau sau ce trebuie sa stim pt sanatatea noastra   Jan 25 2006, 08:27 PM
fortelady   Re: Testul papanicolau sau ce trebuie sa stim pt sanatatea noastra   Jan 26 2006, 11:23 AM
Xela   Re: Testul papanicolau sau ce trebuie sa stim pt sanatatea noastra   Jan 26 2006, 01:07 PM
ellle_ni   Re: Testul papanicolau sau ce trebuie sa stim pt sanatatea noastra   Jan 26 2006, 02:50 PM
fortelady   Re: Testul papanicolau sau ce trebuie sa stim pt sanatatea noastra   Jan 26 2006, 03:00 PM
Xela   Re: Testul papanicolau sau ce trebuie sa stim pt sanatatea noastra   Jan 26 2006, 04:48 PM
angeldust   Re: Testul papanicolau sau ce trebuie sa stim pt sanatatea noastra   Jan 26 2006, 08:30 PM
fortelady   Re: Testul papanicolau sau ce trebuie sa stim pt sanatatea noastra   Jan 27 2006, 11:54 AM
Xela   Re: Testul papanicolau sau ce trebuie sa stim pt sanatatea noastra   Jan 27 2006, 02:29 PM
didilica   Re: Testul papanicolau sau ce trebuie sa stim pt sanatatea noastra   Feb 14 2006, 09:27 AM
idd   Re: Testul papanicolau sau ce trebuie sa stim pt sanatatea noastra   Feb 14 2006, 09:51 AM
didilica   Re: Testul papanicolau sau ce trebuie sa stim pt sanatatea noastra   Feb 14 2006, 10:34 AM
angeldust   Re: Testul papanicolau sau ce trebuie sa stim pt sanatatea noastra   Feb 14 2006, 02:13 PM
Ariana   Fetele hai ca m-am trezit si eu cu un C3 :( si mi-...   Sep 1 2006, 06:56 AM
ioannaraluka   Ari, in majoritatea cazurilor nu e bai...mare, ovu...   Sep 1 2006, 08:29 AM
Ariana   Ioana merci din suflet pentru informatii.Deseara c...   Sep 1 2006, 09:29 AM
ioannaraluka   :kiss: si tie, Ariana si multa sanatate!   Sep 1 2006, 09:37 AM
Meg   mie doc. mi-a spus ca daca am rana pe col nu pot s...   Sep 1 2006, 10:10 AM
fortelady   ari, ai grija de tine! Unde ai facut testul? r...   Sep 1 2006, 11:33 AM
Lucia   Ma aflu si eu sub un ushor shoc... Am 54 de ani. ...   Jan 11 2007, 11:59 PM
fortelady  

Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 2nd May 2025 - 10:35 AM