![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Nu stiu daca topicul asta se incadreaza bine la cariera si afaceri, dar fiind vorba de bani cred ca aici e cel mai bine.
Ati jucat, jucati? Eu nu, dar dragul meu s-a ocupat si cu asa ceva, chiar fara agent. Principiile lui: - banii investiti trebuie sa fie "bani de joc", adica in plus, care sa nu ruineze pe nimeni daca se pierd - bursa trebuie controlata de n ori pe zi pentru a remarca trendurile - e bine de avut cat de cat intelegere pentru businessul firmei in care se baga banii pentru a intelege ce sau ce alte firme i-ar putea ridica sau scadea valoarea bursiera. |
|
|
![]() |
walpurgik |
![]()
|
Musafir ![]() |
Un portofoliu de investitie trebuie diversificat in mod eficient atat pe termen scurt cat si pe termen mediu sau lung in functie de orizontul investitional al clientului. Bursa nu e echivalenta unei rulete. Un broker bun are intotdeauna si o doza de precautie intrucat momentan variatiile de la o zi la alta pe bursa de valori si RASDAQ sunt foarte mari, iar fara precautie si fara marcarea din cand in cand a castigului pe actiunile care au adus un castig suficient de mare din considerente care tin fie de analiza fundamentala sau tehnica, profitul poate fi diminuat. (un broker f bun cauta intotdeauna maximizarea profitului si prin speculatie si de aici eventualul risc pe termen scurt).
Fondurile de investitii nu fac altceva decat ceea ce face un broker bun doar ca la o scara mult mai larga si cu riscuri asumate mai mici, investitii orientate mai mult pe termen lung, realizand un profit mai mic din care investitorului in fond ii revine o parte din profit restul retinandu-si insusi fondul. Eu cand ma refeream la fonduri straine tinteam spre banii straini care au inceput sa intre in acest an destul de puternic pe companiile cele mai reprezentative dar si pe cele mici si nicidecum orientarea investitorului catre fonduri de investitii. Toate investitiile straine care au intrat in Romania au declansat scaderea valutei si aprecierea leului greu si asta se observa big time in tara noastra astazi. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th June 2025 - 01:37 PM |
|