IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Bucataria indiana
kalua
post Jul 12 2007, 09:34 PM
Post #1





Musafir






Adun aici cateva retete (toate incercate) pe care le-am pus pe alte topicuri.

Indienii folosesc faina de naut, daca n-o gasiti sub denumirea asta la magazinele de specialitate intrebati de Besan, asta-i denumirea indiana.

Tocinei de dovlecei

1 kg dovlecei dati pe razatoare
1 ceapa mijlocie data pe razatoare
3/4 cana faina de naut
3 linguri coriandru macinat
3/4 lingurita boia de ardei
2-4 ardei iuti curatati de seminte tocati marunt
1/4 cana corindru verde tocat
1/4 lingurita praf de copt
sare
ulei (de alune de pamant sau germeni de grau dupa posibilitate)

Se infierbanta uleiul intr-un wok, tigaie sau friteuza. Toate ingredientele se amesteca cu mana, se formeaza bile sau "chiftele" si se prajesc.

Naut picant

Linte cu smantana

Curry de creveti cu legume

300 g creveti
75 g fasole verde rupta in bucati mai mici
2 linguri ulei
1 ceapa
1 lingurita ghimbir dat pe razatoarea mica
1/2 lingurita praf de chili
1/4 lingurita curcuma
1/4 lingurita Garam Masala
sare
50 g rosii taiate marunt
75 g ardei gras rosu taiat marunt
75 g ciuperci
3-4 catei usturoi tocat marunt
facultativ: 1-2 ardei iuti verzi
1 priza zahar
1 lingura iaurt gras
2 linguri frunze de coriandru tocate marunt

Se infierbanta uleiul si se caleste usor ceapa in el. Se adauga ghimbirul, praful de chili, curcuma, Garam Masala si sarea, se amesteca si se lasa cateva secunde pe foc. Se adauga rosiile, ardeiul si ciupercile si se lasa pe foc alte 5-7 minute. Se adauga crevetii, usturoiul, ardeii iuti, fructoza si iaurtul, se lasa la foc mijlociu 7-8 minute. Se pune coriandrul si se mai lasa pe foc cateva minute.

Mai caut si mai pun ca am mult mai multe la activ.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
kalua
post Jul 14 2007, 10:13 AM
Post #2





Musafir






Butter chicken
asta mi s-a parut gustul cel mai apropiat de original

100 g ghee (sau unt)
ulei
2 cepe tocate marunt
1 lingurita ghimbir ras
2 lingurite Garam Masala
2 lingurite corinadru macinat
1 lingurita boia de ardei (dulce sau iute - dupa preferinta personala)
1 lingurita chimion in cruce
1 lingurita usturoi tocat mic sau dat pe razatoare
sare
3 capsule de cardamon verde
150 g iaurt gras (daca nu gasiti cu macar 10% grasime inlocuiti cu smantana)
2 linguri rosii pasate
2 piepturi pui dezosate si fara piele, taiate in cuburi
150 ml apa
2 foi de dafin
150 g smantana

Amestecati bine ghimbirul, usturoiul, Garam Masala, coriandrul, boiaua, chimionul, sarea cu iaurtul si rosiile pasate. Ungeti bucatile de carne cu amestecatura asta si lasati-le la marinat cel putin jumatate de ora.
Se infierbanta ghee intr-o tigaie mai inalta (daca folositi ghee nu mai trebuie ulei, daca folositi unt adaugati si nitel ulei) si se prajeste ceapa pana devine aurie. Puneti si carnea in tigaie cu tot cu sos si prajiti 5-7 minute. Se pune apa, foile de dafin si cardamonul si se lasa la fiert cu capac 30-40 minute. Se amesteca din cand in cand, sa nu se prinda. Se adauga smantana, se mai lasa pe foc vreo 10-15 minute si gata-i.
Se serveste cu orez.

Puteti folosi si pui facut de la rotiserie, il dezosati si-i dati jos pielea. Timpul de prajit al carnii se scurteaza atunci.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
kalua   Bucataria indiana   Jul 12 2007, 09:34 PM
Cleo   mmm fac si eu dovleceii aia in week-end insa coria...   Jul 12 2007, 09:40 PM
kalua   Ghee folosesti la prajit. Mie-mi place si corian...   Jul 12 2007, 09:48 PM
kalua   Am uitat ca mai este pe aici si reteta de pakoras....   Jul 14 2007, 12:57 AM
contraste   Cānd postezi reţeta de butter chicken?   Jul 14 2007, 06:30 AM
kalua   Butter chicken asta mi s-a parut gustul cel mai ap...   Jul 14 2007, 10:13 AM
Cleo   facut tocinei. stop. placut stop muncit cam mult l...   Jul 16 2007, 02:45 PM
roxanica10   Cleo, zici c-ai muncit mult la tocinei? Mie nu mi ...   Jul 16 2007, 02:50 PM
Cleo   roxi am facut din vreun kg sau mai mult de dovlece...   Jul 16 2007, 02:57 PM
kalua   Foarte fain nu se leaga, mi se mai rup si mie la i...   Jul 16 2007, 03:05 PM
roxanica10   Eu am facut din 2 dovleci babani, o ceapa mare si ...   Jul 16 2007, 03:10 PM
kalua   Baga la congelator, frumos portionat in pungi. ;)   Jul 16 2007, 03:13 PM
kalua   Am facut curry de peste, pana la urma am facut dup...   Jul 22 2007, 05:15 PM
Cleo   kalua hilar cu mirosurile care invaluie incet ince...   Jul 22 2007, 08:24 PM
kalua   Asa trebuie s-arate. Eu ii fac mai plati, precum t...   Jul 22 2007, 08:32 PM
misssn7   Se gaseste la noi Garam Marsala si cam cu ce seama...   Jul 29 2007, 02:55 PM
kalua   Garam masala este o amestecatura din: cardamon neg...   Jul 29 2007, 03:04 PM
midnight   Am fost azi noapte la un coleg de facultate, india...   Jul 29 2007, 03:36 PM
irinica   Kalua, tu de unde ai garam masala?? Ai luat ( un s...   Jul 29 2007, 09:02 PM
kalua   Eu majoritatea mi le-am luat de aici, din Germania...   Jul 29 2007, 09:38 PM
misssn7   Apai ma duc cu elan la un mag naturist ca la noi m...   Jul 30 2007, 06:22 PM
misssn7   Am gasit pana la urma faina de naut o sa fac niste...   Jul 31 2007, 12:54 PM
irinica   Tocineii sunt bestiali !! Nici nu se compa...   Jul 31 2007, 07:11 PM
kalua   irinica, firma e Saporo verde si scrie ca-i confez...   Jul 31 2007, 09:27 PM
splendora   familia mea are ca prieteni o familie de indieni s...   Jul 31 2007, 10:06 PM
irinica   Merci Kalua! :kiss:   Aug 1 2007, 07:53 AM
misssn7   Tare buni tocineii Kalua eu faceam niste chiftele ...   Aug 1 2007, 09:49 AM
roxanica10   Si mie mi-i pofta iar de tocinei. :kiss: Kalua. C...   Aug 1 2007, 10:01 AM
kalua   Creveti in sos de smantana Jheenga Malai Khasa 80...   Apr 6 2008, 01:06 AM
Nimphetamin   Eu am o colega care are un iubit indiant. Si a ple...   Apr 6 2008, 08:52 AM
kalua   Nimphe, si eu tot condimente as fi cerut din India...   Apr 6 2008, 04:51 PM
Nimphetamin   Nimphe, si eu tot condimente as fi cerut din India...   Apr 6 2008, 06:34 PM
lorelay   Buna ziua fetelor, eu am primit niste orez salbati...   Apr 13 2008, 02:28 PM
kalua   lorelay, pui 1l de apa cu sare la fiert, cand ince...   Apr 13 2008, 08:11 PM
misssn7   Mama mia cred ca e o gustosenie nemaipomenita. Tre...   Apr 14 2008, 08:40 AM


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 18th July 2025 - 05:29 AM