![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Adun aici cateva retete (toate incercate) pe care le-am pus pe alte topicuri.
Indienii folosesc faina de naut, daca n-o gasiti sub denumirea asta la magazinele de specialitate intrebati de Besan, asta-i denumirea indiana. Tocinei de dovlecei 1 kg dovlecei dati pe razatoare 1 ceapa mijlocie data pe razatoare 3/4 cana faina de naut 3 linguri coriandru macinat 3/4 lingurita boia de ardei 2-4 ardei iuti curatati de seminte tocati marunt 1/4 cana corindru verde tocat 1/4 lingurita praf de copt sare ulei (de alune de pamant sau germeni de grau dupa posibilitate) Se infierbanta uleiul intr-un wok, tigaie sau friteuza. Toate ingredientele se amesteca cu mana, se formeaza bile sau "chiftele" si se prajesc. Naut picant Linte cu smantana Curry de creveti cu legume 300 g creveti 75 g fasole verde rupta in bucati mai mici 2 linguri ulei 1 ceapa 1 lingurita ghimbir dat pe razatoarea mica 1/2 lingurita praf de chili 1/4 lingurita curcuma 1/4 lingurita Garam Masala sare 50 g rosii taiate marunt 75 g ardei gras rosu taiat marunt 75 g ciuperci 3-4 catei usturoi tocat marunt facultativ: 1-2 ardei iuti verzi 1 priza zahar 1 lingura iaurt gras 2 linguri frunze de coriandru tocate marunt Se infierbanta uleiul si se caleste usor ceapa in el. Se adauga ghimbirul, praful de chili, curcuma, Garam Masala si sarea, se amesteca si se lasa cateva secunde pe foc. Se adauga rosiile, ardeiul si ciupercile si se lasa pe foc alte 5-7 minute. Se adauga crevetii, usturoiul, ardeii iuti, fructoza si iaurtul, se lasa la foc mijlociu 7-8 minute. Se pune coriandrul si se mai lasa pe foc cateva minute. Mai caut si mai pun ca am mult mai multe la activ. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Butter chicken
asta mi s-a parut gustul cel mai apropiat de original 100 g ghee (sau unt) ulei 2 cepe tocate marunt 1 lingurita ghimbir ras 2 lingurite Garam Masala 2 lingurite corinadru macinat 1 lingurita boia de ardei (dulce sau iute - dupa preferinta personala) 1 lingurita chimion in cruce 1 lingurita usturoi tocat mic sau dat pe razatoare sare 3 capsule de cardamon verde 150 g iaurt gras (daca nu gasiti cu macar 10% grasime inlocuiti cu smantana) 2 linguri rosii pasate 2 piepturi pui dezosate si fara piele, taiate in cuburi 150 ml apa 2 foi de dafin 150 g smantana Amestecati bine ghimbirul, usturoiul, Garam Masala, coriandrul, boiaua, chimionul, sarea cu iaurtul si rosiile pasate. Ungeti bucatile de carne cu amestecatura asta si lasati-le la marinat cel putin jumatate de ora. Se infierbanta ghee intr-o tigaie mai inalta (daca folositi ghee nu mai trebuie ulei, daca folositi unt adaugati si nitel ulei) si se prajeste ceapa pana devine aurie. Puneti si carnea in tigaie cu tot cu sos si prajiti 5-7 minute. Se pune apa, foile de dafin si cardamonul si se lasa la fiert cu capac 30-40 minute. Se amesteca din cand in cand, sa nu se prinda. Se adauga smantana, se mai lasa pe foc vreo 10-15 minute si gata-i. Se serveste cu orez. Puteti folosi si pui facut de la rotiserie, il dezosati si-i dati jos pielea. Timpul de prajit al carnii se scurteaza atunci. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th July 2025 - 05:29 AM |
|