![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 36 Joined: 10-December 05 Member No.: 79 ![]() |
E un sos de soia in supermarketuri, in afara de Heinz si alti consacrati, vietnamez. Mie mi se pare cel mai bun de pana acum. Cam sarat, dar bun.
Il stiti? |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
aby, pentru facut sosuri extra calde ai mai intotdeauna nevoie de o baza (fond) de carne sau peste (fumet), adica o supa concentrata strecurata. Este bine de facut mai mult si de congelat in portii mici (cuburi, ca gheata) si cand vrem sa facem un sos scoatem din congelator. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Solutia neortodoxa si la care orice bucatar de soi isi da ochii peste cap si da neintelegator din cap este supa instant.
Nage (sos alb cu baza de pui) 400 ml baza de pui 1 ceapa esalota (e mai fina decat cea normala) taiata felii subtiri 2 linguri frisca lichida nebatuta si neindulcita 150 g unt rece taiat in bucatele mici sare, piper Concentratul de supa se fierbe cu ceapa la foc mijlociu pana aproape s-a evaporat de tot. Se adauga frisca lichida, se lasa sa traga un clocot. Se trage oala pe marginea aragazului si se pun pe rand bucatelele de unt, amestecand mereu cu telul. Se sareaza, pipereaza. Tot amestecand cu telul se pune sosul iar pe foc si se incalzeste o data (n-are voie sa mai fiarba). Se strecoara. Sos alb 1 ceapa taiata in felii fine 300 ml vin alb 1 foaie de dafin 1 l concentart de supa 100 ml frisca lichida 150 g smantana grasa sare, piper Se fierbe vinul cu ceapa si cu foaia de dafin pana s-a redus la jumatate. Se adauga concentratul de supa si iar se lasa sa se reduca la jumatate. Se adauga frisca nebatuta si smantana, se amesteca bine, se lasa sa traga un clocot. Se sareaza, pipereaza si se strecoara. Se poate folosi ce concentrat de supa vreti sau aveti. Daca adaugati acestui sos niste sofran veti avea parte de un sos de sofran. Daca-i puneti niste hrean ras rezulta un sos de hrean. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 01:35 AM |
|