Dec 12 2005, 01:06 PM
Post
#1
|
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 36 Joined: 10-December 05 Member No.: 79 |
E un sos de soia in supermarketuri, in afara de Heinz si alti consacrati, vietnamez. Mie mi se pare cel mai bun de pana acum. Cam sarat, dar bun.
Il stiti? |
|
|
|
![]() |
| kalua |
Jul 17 2007, 08:10 PM
Post
#2
|
|
Musafir |
aby, pentru facut sosuri extra calde ai mai intotdeauna nevoie de o baza (fond) de carne sau peste (fumet), adica o supa concentrata strecurata. Este bine de facut mai mult si de congelat in portii mici (cuburi, ca gheata) si cand vrem sa facem un sos scoatem din congelator. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Solutia neortodoxa si la care orice bucatar de soi isi da ochii peste cap si da neintelegator din cap este supa instant.
Nage (sos alb cu baza de pui) 400 ml baza de pui 1 ceapa esalota (e mai fina decat cea normala) taiata felii subtiri 2 linguri frisca lichida nebatuta si neindulcita 150 g unt rece taiat in bucatele mici sare, piper Concentratul de supa se fierbe cu ceapa la foc mijlociu pana aproape s-a evaporat de tot. Se adauga frisca lichida, se lasa sa traga un clocot. Se trage oala pe marginea aragazului si se pun pe rand bucatelele de unt, amestecand mereu cu telul. Se sareaza, pipereaza. Tot amestecand cu telul se pune sosul iar pe foc si se incalzeste o data (n-are voie sa mai fiarba). Se strecoara. Sos alb 1 ceapa taiata in felii fine 300 ml vin alb 1 foaie de dafin 1 l concentart de supa 100 ml frisca lichida 150 g smantana grasa sare, piper Se fierbe vinul cu ceapa si cu foaia de dafin pana s-a redus la jumatate. Se adauga concentratul de supa si iar se lasa sa se reduca la jumatate. Se adauga frisca nebatuta si smantana, se amesteca bine, se lasa sa traga un clocot. Se sareaza, pipereaza si se strecoara. Se poate folosi ce concentrat de supa vreti sau aveti. Daca adaugati acestui sos niste sofran veti avea parte de un sos de sofran. Daca-i puneti niste hrean ras rezulta un sos de hrean. |
|
|
|
scufita Sosuri Dec 12 2005, 01:06 PM
maddy26 Re: Retete simple a la Madalina Dec 12 2005, 02:28 PM
kalua Dip vine de la englezescul "to dip" = a ... Oct 18 2006, 09:27 PM
aby salut m-ar interesa daca stiti cum sa preparati ce... Jul 11 2007, 12:04 PM
kalua Pana una lata te poti uita Jul 11 2007, 12:37 PM
aby ms kalua :kiss: Jul 17 2007, 07:15 PM
kalua De pe un alt topic (las aici numai ce are de-a fac... Jul 21 2007, 08:31 PM
kalua Sos vanatoresc cu ciuperci a la kalua
Se p... Mar 11 2008, 07:53 PM
strumfita Dip de iaurt cu chili
kalua Sos tiganesc a la kalua
1 ardei gras verde... Jun 27 2008, 09:28 AM
Cleo saru'mana :kiss: Jun 27 2008, 01:39 PM
Cleo sos thai
drept sa va spun l-am cumparat
c... Sep 7 2008, 08:35 PM
LostWhispers sosul ala picant trebuie incercat cat mai repede Sep 7 2008, 10:56 PM
kalua Vinegreta a la kalua
1/2 lingurita sare
1 ... Feb 25 2009, 11:40 AM
kalua Sos cocktail
100g maioneza
40g kechup
1 du... May 29 2009, 04:04 PM
LostWhispers Multumesc :) May 29 2009, 06:48 PM
Diana MUJDEI CALD
Inspre Dunăre, afumăt... Jun 10 2010, 02:53 AM
Diana SOS ROMÂNESC
• 1 lingură unt (untdele... Jun 10 2010, 05:33 AM
Diana MUJDEIURI
Sosurile de usturoi sunt răs... Jun 10 2010, 06:32 AM
Diana MUJDEI DOBROGEAN
Iată o altă r... Jul 6 2010, 02:15 AM![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 3rd November 2025 - 04:17 AM |
|
|