![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Contaminat ![]() Group: Membru Posts: 36 Joined: 10-December 05 Member No.: 79 ![]() |
E un sos de soia in supermarketuri, in afara de Heinz si alti consacrati, vietnamez. Mie mi se pare cel mai bun de pana acum. Cam sarat, dar bun.
Il stiti? |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
De pe un alt topic (las aici numai ce are de-a face cu sosurile):
Din invataturile lui Anthony Bourdain (citesc acum cartea lui si-mi place la nebunie (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) ) Ce ne trebuie la bucatarie astfel incat mancarurile noastre sa aiba un gust si un aspect ca la bucatarii cu stele: - o sticla de plastic (cum sunt la chioscurile cu hot dogs cele cu mustar si ketchup) pentru a pune sosurile decorativ pe farfurie sau peste mancare. Sticle dintr-astea folosesc si patiserii la sosurile dulci. Despre ingrediente: - ceapa esalota este folosita in haute cuisine in loc de ceapa obisnuita pentru sosuri, dressings si mancaruri facute in tigaie. - fond (supa concentrata): oase cu ceva carne pe ele se prajesc un pic, se adauga legumele, se prajesc si ele, se toarna apa si se lasa la redus. Se strecoara si se poate pune la congelator, in portii. Far un fond bun nu se paote obtine un demi-glace bun. - demi-glace. Sfatul lui A.B.: se ia niste fond, i se adauga vin rosu, ceapa esalota, cimbru proaspat, o foaie de dafin si boabe de piper negru. Se reduce bine, se strecoara si se poate congela in portii. Cand vrem sa facem un sos, scoatem niste de-mi glace si-l montam cu unt. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 02:13 AM |
|