![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Adun aici cateva retete (toate incercate) pe care le-am pus pe alte topicuri.
Indienii folosesc faina de naut, daca n-o gasiti sub denumirea asta la magazinele de specialitate intrebati de Besan, asta-i denumirea indiana. Tocinei de dovlecei 1 kg dovlecei dati pe razatoare 1 ceapa mijlocie data pe razatoare 3/4 cana faina de naut 3 linguri coriandru macinat 3/4 lingurita boia de ardei 2-4 ardei iuti curatati de seminte tocati marunt 1/4 cana corindru verde tocat 1/4 lingurita praf de copt sare ulei (de alune de pamant sau germeni de grau dupa posibilitate) Se infierbanta uleiul intr-un wok, tigaie sau friteuza. Toate ingredientele se amesteca cu mana, se formeaza bile sau "chiftele" si se prajesc. Naut picant Linte cu smantana Curry de creveti cu legume 300 g creveti 75 g fasole verde rupta in bucati mai mici 2 linguri ulei 1 ceapa 1 lingurita ghimbir dat pe razatoarea mica 1/2 lingurita praf de chili 1/4 lingurita curcuma 1/4 lingurita Garam Masala sare 50 g rosii taiate marunt 75 g ardei gras rosu taiat marunt 75 g ciuperci 3-4 catei usturoi tocat marunt facultativ: 1-2 ardei iuti verzi 1 priza zahar 1 lingura iaurt gras 2 linguri frunze de coriandru tocate marunt Se infierbanta uleiul si se caleste usor ceapa in el. Se adauga ghimbirul, praful de chili, curcuma, Garam Masala si sarea, se amesteca si se lasa cateva secunde pe foc. Se adauga rosiile, ardeiul si ciupercile si se lasa pe foc alte 5-7 minute. Se adauga crevetii, usturoiul, ardeii iuti, fructoza si iaurtul, se lasa la foc mijlociu 7-8 minute. Se pune coriandrul si se mai lasa pe foc cateva minute. Mai caut si mai pun ca am mult mai multe la activ. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Membru Posts: 216 Joined: 19-March 07 From: Timisoara Member No.: 1,366 ![]() |
Am fost azi noapte la un coleg de facultate, indian, care ne-a invitat la masa si a pregatit pui cu orez.
Pare simplu, insa nu imi ajung cuvintele ca sa descriu felul in care era marinat puiul, zecile de condimente pe care tipul le are de acasa de la mama lui pentru ca in Romania nu se gasesc iar alea care se gasesc sunt vai de viatza lor, condimente care unele din ele nici macar nu au echivalent in engleza, ce sa mai zic de romana.. sosurile facute de el din ingrediente primite in pachet din India, din care am gustat si am ramas masca (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) erau niste asocieri de gusturi si mirosuri care credeam ca nu se pot intampla in natura. Ne gandeam ca stam langa el cand pregateste cina (care a devenit de fapt mic dejun) si furam meserie si incercam si noi insa cred ca e imposibil sa faci mancare de-a lor si sa fie asa cum trebuie, cu ingrediente din comert (IMG:style_emoticons/default/nusepoate.gif) Noroc ca au o bucatarie atat de bogata si de gustoasa ca si fakeurile sunt delicioase (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th July 2025 - 05:43 AM |
|