![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
In timpurile astea, cand timpul a devenit o problema si industria alimentara ne bombardeaza cu tot feluri de snackuri sau produse semi-preparate (din pacate majoritatea pline de chimicale), ma intreb: va mai faceti pachet pentru la serviciu? Dati copiilor pachet sau ii lasati sa-si cumpere ceva de la chiosc?
Eu imi iau de obicei resturile de la masa de seara (seara gatesc) cu mine si le incalzesc. Plus niste fructe. Daca n-au ramas resturi, merg la cantina. Vara e mai usor, imi iau rosii, ardei, castraveti si tot feluri de branzeturi. Sau salate, dresingul il pun intr-un alt vas si-l vars peste salata inainte de a manca. Cu fiica-mea am avut noroc de la bun inceput: gradinita a interzis pachetele cu alimente "nesanatoase", adica cumparate. Si aveau grija ca in pachet sa nu fie numai dulciuri, chiar daca erau facute acasa. Acuma vrea numai sandwichuri, ori facute la cald, ori normal. Si-i pun intotdeauna si niste felii de castravete, sau castraveciori murati, sau ardei taiati fasii, sau rosii cocktail. Painea pentru sandwichuri e integrala. |
|
|
![]() |
walpurgik |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pai eu imi fac sanvis cu paine integrala tofu sau feta, rosie, branza de vaci, salata si bucati de masline. Sau salata de rosii cu feta si capere. Bine, astia ce mancati salami si sunci, pui si din alea. Sau paste ori orez cu porumb ton si lamaie. Daca manci cu sosuri pui peste salata si un dressing si e f. bun. As evita ouale, caci isi mai aduc fetele la noi si daca intri in cancelarie nici nu stii ce pute. mai sunt salatele de peste marinat cu sosuri. Fructe sau muesli cu un iaurt, migdale. Sau un snitel cu ce il manci tu. Hai ca te descurci. Chestia cu snacksuri si patiserie n-o sa te tina mult ca o sa capeti aversiune fata de ele, is grase, combinate cu tensiunea de la lucru pica greu, te apuca greata numai cand te gandesti la ele.
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17th June 2025 - 02:04 AM |
|