![]() |
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
http://www.elady.ro/articole/Povesti/
... sau ce pozne le trec "fiarelor" noastre prin cap. Incep io: Minou (o sa il vedeti imediat la poze) ma da jos de pe perna noaptea ca sa doarma el ca bestia, intins cat placinta. mai am sa dorm jos din pat ca sa ii las mariei lui loc sa se cracaneze in voie. si daca nu fac ce vrea... are o uitatura de killer, de parca e Terminator cu coada :o iti e frica sa te apropii de el. si s-a invatat pupacios - cand il iei in brate trebe' neaparat (da neaparat!) cand isi intinde el gatul intr-o anume pozitie sa fie pupat (sau macar mangaiat) sub barbitza. e fericirea lui extrema. ia uitati aici fatza de motan pupacios- parca asteapta droguri in vena! (IMG:http://i6.photobucket.com/albums/y236/fortelady/04-09-05_2230_r.jpg) |
|
|
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
Concert in Mi(au) Bemol
Sa presupunem ca ai (din intamplare, dar absolut din intamplare) o pisica. In cazu nostru, motan. De fapt doi, dar in povestea de fata nu e vorba decat de unul- vechiul amic Bandi. Barbatul Familiei. Cine are, sa-i traiasca, cine nu, sa vina sa-l ia pe al nostru! Asa, vorbeam de Bandi. Care are nenumarate preocupari. Una dintre cele mai fertile (la modul foarte propriu) e sa se imbolnaveasca de tot felul de boli pe care de obicei pisicile nu le fac. Mai precis, distractia favorita e sa faca raie. D'aia capreasca, de te scarpini mai ceva ca-n Crenga ("La Brosteni" daca memoria din gimnaziu nu ma inseala) si care se intinde... ca raia (evident!). Barbatu' si-a jucat cu mare arta rolul de Cantareata Cheala acum un an (ca de la atata raie i-a picat parul si a facut si bube pe el- de se incruceau doctorii de mirare, pisicile fac demodex cam una la cateva mii, deci e clar ca acasa avem un exemplar rar si spectaculos!) iar ca bonus, a facut si raie in urechi. N-ar fi o problema asta, da' cand face Bandi raie (de oricare fel) toata gashca vesela trebuie tratata preventiv. Adica, sport extrem cu matze si caini. Vetul ma priveste ca pe nebuni cand ma duc si iau serioasa pastile cam cat sa tratez o cireada de bivoli. "Stiti? pisica mea are raie, d'aia de capre, de-i pica parul", tanti de la farmacie la fel (ca tratamentu' trebuie facut cu sustiere hepatica, altfel dam in hepatite, ciroze si alte boli de alcoolici, desi JUR ca in afara de mine si de sora-mea nimeni nu se atinge de sticla de bere!), animalele au capatat un al 6lea simt cand e vorba de doftoriceala si se dau lovite prin cine stie ce colt. De curand (de vreo saptamana mai exact), Barbatu' are iar raie. Numai in urechi. Probabil, a luat-o de la amicu de pahar cu care bantuie hai hui prin cartier, un birmanez la fel de tehui ca si el. Maica-mea ma anunta mandra la telefon ("Ia ghici ce avem?" - raspunsuri posibile, nenumarate, da' numai unu corect: RAIEEEEEEEEEEE) si-mi da directive sa ma duc sa decartez nitei roni pe la farmacii. Venim cu medicamentul. Bandi vede picaturile (deja cunoaste in detaliu fiecare medicament, stie cand sa se ascunda de spray-ul cu dezinfectant, de pastila de deparazitate sau de baile cu antimicotice, anti-raioase, anti... diverse maladii). "Va uraaaaasccccc!!!!" si barbatul-tigru, temporar transoformat in soarece, se ascunde pe sub mobile. Hai Bandi, nu patesti nimic! E doar tratament! "Curatati-va voi urechile, eu am treaba!" (de sub pat, timid, o juma' de coada se agita nervos). Chhhhhhhhh! Nu-i voie, alea-s urechile mele, io-s baiat de cartier, nu ai ce cauta pe acolo, te rog mami fara bete in ureeeechi! Ma spal eu zilnic pe acolo, du-te si curata-l pe Tom daca chiar ai chef de chinuit pisici la ora asta, sau pe Minou sau pe cainii aia jegosi te rog mami, lasa urechile! Am zis sa lasi urechile, nu auzi? Nu, fara picaturi, daca tot ai chef de picaturi chinui-o pe fii-ta sau pe fii-ta ailalta, nu pe mine, ce-am facut?? Wrrraaaaauuuuuuu vin cu Tom la noapte si cu Negrila, nu-l cunosti pe Negrila, a fost pe vapor, stie sa se bata, odata a omorat un sobolan si il chem si pe ala micu al vecinilor sa invete si el meserie daca nu va potoliti, o sa apareti (chhhhhhhh!!!!) la stirile de la ora 5, "Criminalele de motani" va cheama, sau mai bine va mancam noi pe voi! Urechile alea sunt ale mele, pe cuvant ca nu ai ce gasi in ele, am forat eu acum cateva zile si-am scos un soarece si 2 perechi de adidasi din ele, si te-ai uitat si ieri la ele si nu ai gasit nimic interesant, n-a crescut decat o bucata de ciuline de ieri pana azi, da' am scos-o eu, crede-ma pe cuvant! Cunosc ritualuri stravechi, va blestem sa va prefaceti in pisici raioase si sa va chinuie altii! (Urmeaza o actiune spectaculoasa de recuperare a panterei care a scapat de pe fotoliu si e in atac pozitional pe un dulap, nici macar promisiunea la o bucata de carne suculenta nu-l face sa coboare -"voi credeti ca-s tampit? mai urmeaza o tura de curatat"), un razboi soldat cu victime umane (ca alea pisicesti se zbateau intr-o miscare complexa de rotatie-revolutie in jurul tubului cu picaturi dar scapa relativ neatinse, numai ca 30 de Roni se duc de suflet pe mobila, soba si pereti). Recitalul "Canteretei Chele" se poate intinde variat pe multe pagini. Sunt convinsa ca ne-am luat blesteme si amenintari pentru 100 de ani. Daca pana duminica nu mai scriu nimic, a venit Banda peste mine si s-a razbunat. M-a umplut de raie si acum stau pe-colt de-acoperis, cantand o serenada la stele. Da' sa nu ma caute nimeni sa ma vindece. Eu, ca si Bandi, sunt un artist. Chhhhhhhh! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 12:35 AM |
|