Va aflati in:

Articole / Povesti

angela, povesti, povestiri, proza scurta

Angela

Îmi amintesc de ea. Avea vreo treisprezece ani. Era mignonă, subțirică ca o zvârlugă, cu sânii plini și obraznici ițindu-se semeț pe sub bluzele-i rufoase și picioare drepte, veșnic desculțe.Când te uitai la ea te gândeai, fără să vrei, la pictura lui Grigorescu...

  Comentarii: 0   |    Trimite unei prietene

Ramadam, madam!

Ramadam, madam!

Lucraţi într-o echipă multinaţională şi aveţi printre voi şi musulmani? Dacă da, atunci am o veste proastă pentru voi. Pregătiţi-vă luna care urmează să faceţi două joburi. Fiţi gata să lucraţi şi pentru ei. Bucuraţi-vă că veţi rezolva şi problemele care le sunt lor adresate.

  Comentarii: 0   |    Trimite unei prietene

domnii._cei_facuti_nu_nascuti_400

Domnii. Cei facuti, nu nascuti

Își târîie piciorul pe care și l-a rupt când a urcat pe casă abțiguit. Privirea verde ca zeama de cucută îi scrutează împrejurimile. Își vede muncitorii și începe să-i înjure. Îi plătește cu minimul pe economie și dacă ar putea, le-ar lua li sufletele în schimb...

  Comentarii: 0   |    Trimite unei prietene

macin_400

Dobrogea mea. Ingropata in aminiri si in lacrmi

Pamânt uscat, pamănt ars de lacrimi. Inima stransă ca o bucată de pește sărat, uscat la soare. Zâmbete ridate. Inimi chiricite și miros de ploaie peste buruieni uscate.Dobrogea mea are miros de boltă de trandafiri înmuind arșița verii. E mirosul năucitor de caune, răcit intr-o ghețărie facută din ciamur.

  Comentarii: 0   |    Trimite unei prietene

Dumincă. La biserică

Duminca. La biserica

Zi de început de toamnă călduroasă. Zi de mers la biserică. E Duminică și nu am mai fost de multă vreme. Lăcașul plin, oameni prin curte. Se săvârșeste Sfânta Liturghie. Ca de obicei, mai mutle femei. Bunici, dar și mame tinere.Am ieșit la un moment dat afară, pentru că biserica e foarte mică și de la zăpușeală începuse să mi se facă rău spre sfîrșitul slujbei.

  Comentarii: 0   |    Trimite unei prietene

mama_loc_de_munca_centura_400

Mama. Loc de munca: Centura

De ani de zile o văd pe centura Bucureștiului, din goana mașinii. O ființă ușor durdulie, îmbrăcată mereu în aceeași fustă extrem de scurtă, roz-ciclam, cu aceeași bluza verde-praz.Vara, iarnă, caniculă sau zloată, picioarele ei ușor butucănoase stau cocoțate pe încălțări înalte, cu platformă. O remarci după părul blond-maioneză, aproape portocaliu, prost vopsit, care îi stă mereu aiurea.

  Comentarii: 0   |    Trimite unei prietene

Chick lit, povestiri haioase, povestiri amuzante, povestiri cu talc

Confesiunile unei femei grasute: Tocul, tontul si tortul

Imi continui treaba cu gandul la biscuitii aia cu ciocolata din sertar. Sa ma infig in ei, sa nu ma infig... Oricum, pana sa termin treaba, am terminat si biscuitii. Pe principiul nu lasa pe maine ce poti manca azi! Insa zau ca au fost buni tare!

  Comentarii: 0   |    Trimite unei prietene

Confesiunile unei femei grasute: Burta si tuta

Confesiunile unei femei grasute: Burta si tuta

Cald, dom`le, cald de mori! Cred ca la soare azi am batut 38 C, poate si 40. Nenorocire. Si cand esti mai plinuta, ca mine, caldura te omoara. Nu ca pe cei slabi ca un tar nu i-ar deranja, dar cand ai, ca mine, peste 20 de kilograme in plus, iadul pare o zi la spa in comparatie cu caldura de afara...

  Comentarii: 0   |    Trimite unei prietene

pentru_toate_femeile_din_lume_care_isi_inghit_sau_nu_lacrimile_400

Pentru toate femeile din lume care isi inghit lacrimile

Pentru femeia care plange pierderea unei sarcini despre nimeni nu stia.Pentru femeia care pare ca este la conducere, chiar daca ea, pe inauntru, a pierdut tot.Pentru femeia care a fost concediata pentru ca intarzie periodic la serviciu deoarece are un un copil bolnav.

  Comentarii: 0   |    Trimite unei prietene

Apropos de

Apropos de "Sarut mina!"

In urma cu 8 ani, dupa ce saracul domnul Mot, Dumnezeu sa il ierte, murise cu miinile in miinile mele, doamna Mot m-a invitat la un fel de pomana, la care fusese poftit in exclusivitate cuconet de vaza din Craiova. Numai femei. Nici un barbat.Numai pomana nu a fost masa respectiva, ci mai curind o sindrofie simandicoasa. M-am prezentat fix cu 5 minute dupa ora la care am fost invitata, inarmata cu un buchet de flori si o cutie de bomboane de ciocolata cu cognac pentru vecina mea (desi la pomana nu duci nimic, insa nu am putut merge cu mina goala). 

  Comentarii: 0   |    Trimite unei prietene

Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Urmatoarea Ultima

Povesti

Pastila Mizantropului: Despre cavalerism, in zilele post-Apocalipsa

Citeam recent intr-un ziar strain despre un st...

Povesti

Pastila Mizantropului: Da dimineata, la metrou

De cand frec metroul diminetile, la serviciul ...

Celebs & Style

Grammy 2013: De ce a tipat Adele la Chris Brown

Adele a parut pentru un moment ca tipa nervoas...

Frumusete

Pielea uscata: simptome si tratament

Fara a fi o boala cronica, pentru foarte multe ...

In forum despre Povesti
Newsletter elady

Mirese si Nunti

Urmeaza sa te casatoresti? Iata cum decizi ce bauturi alcoolice sa servesti invitatilor!

Nuntile romanesti presupun intotdeauna mancare multa, dar mai ales bauturi alcoolice care sa dea tonul distractiei si sa mentina atmosfera pana dimineata. Pana aici, totul simplu. In fapt, multe cupluri intampina dificultati in a se decide ce nu trebuie sa lipseasca din bar.