IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Tulburarile comportamentale la copii, simptome, efectul asupra familiei, (ne)integrare sociala
walpurgik
post Sep 5 2007, 04:53 PM
Post #1

Musafir

De ceva vreme ma tot gandesc la problemele cumva de natura psihiatrica pe care unele familiii le au cu copiii lor.
Tocmai am urmarit un minireportaj cu asemenea copii: exemplu Jy, 2,5 ani, crescut de o mama toleranta si singura in Anglia, intrucat tatal, surfer australian e prea preocupat la el in tara. Copilul permanent tipa, urla, nu vrea sa faca nimic din ce-i zice mama, se enerveaza la cel mai mic detaliu si incepe sa dea cu picioarele in ea si cu pumnii, facand-o stupid bitch si repetand de 25 de ori cuvantul f*ck intr-un interval de 10 minute, fara ca mama sa fie agresiva verbal, sa zicem ca a invatat de la ea, nu.
Alt caz: o familie cu un baietel de 4,5 ani si 2 frati gemeni de 2,5 ani. Gemenii urla constant, plang isteric cand mama se indeparteaza- familia praf- paintii se cearta constant si permanent, fratele cuminte mai mare e neglijat.
In al treilea caz era prezentata o fetita, 2,5 ani, care s-a invatat sa planga isteric sa obtina tot ce vrea, mama si tatal nu mai au timp de ei 2 deloc intrucat fetita nu vrea sa doarma si pace singura, ii impinge pe ceilalti copii, e tot timpul mofturoasa.
Desi in aceste cazuri, clar si parintii au o vina de extrema toleranta fata de odorul lor, unii copii au niste reactii dincolo de cele normale, au o agresivitate exacerbata sau o strategie lacrimogena de-a dreptul perversa.
Odata cu ridicarea acestei probleme tin sa ridic si problema cazurilor etichetate cu ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) sau in romana THDA (tulburare hiperkinetica si deficit de atentie). Acest sindrom poate afecta copilul foarte mult si se poate prelungi la adult cu serioase repercusiuni asupra vietii personale si sociale ale acestuia. Se presupune ca ar fi genetic transmis si ar avea radacini neurobiologice, dar si ca ar putea fi dobandit in timpul sarcinii, in conditii inalte de neurotoxicitate- consumul mamei de tutun, alcool, droguri, contactul cu metale grele, plumb, mercur.
Simptomele se caracterizeaza prin o neatentie sporita, impulsiviate, hiperactivitate, toate la un nivel mult crescut, imagine negativa de sine, sentiment de inferioritate, slaba socializare. Acestea sunt insotite adesea de dislexie, tulburari afective-depresia- si tulburari anxioase.
E foarte important de a trage un semnal de alarma, caci sunt familii care nu fac fata unor astfel de copii si nu realizeaza ca sunt probleme majore de status mintal.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
kalua
post Sep 5 2007, 06:04 PM
Post #2

Musafir

walpu, cunosc oameni (adulti acum) cu ADHD, cu dislexie nu mai spun. Niciunul dintre cei pe care-i cunosc nu a avut probleme din cauza asta, s-au implinit profesional si familial.
Parerea mea este ca de cele mai multe ori parintii sunt de vina cand copiii o iau pe aratura. Pentru ca este stresant tare sa fii de la bun inceput iubitor pe de-o parte, dar sa impui reguli si sa fii consecvent pe de alta parte. Pana si mancarea are o mare importanta, un copil hranit cu fast food si tot felul de mancaruri semipreparate este mult mai agitat, nu se poate concentra asa bine ca unul care baga o leguma proaspata, o salata, o carne de calitate.
Si un parinte care se ocupa intr-adevar de copiii sai va merge mai degraba la doctor si se vor descoperi tulburarile de comportament datorate unei boli decat unul mai delasator.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic
walpurgik   Tulburarile comportamentale la copii   Sep 5 2007, 04:53 PM
kalua   walpu, cunosc oameni (adulti acum) cu ADHD, cu dis...   Sep 5 2007, 06:04 PM
walpurgik   Bine, le-am cam bagat pe toate in aceeasi oala dor...   Sep 6 2007, 12:29 AM
asgaard   Pe mine, sincera sa fiu, ma ingrijoreaza mai mult ...   Sep 6 2007, 08:48 AM
Cleo   chiar azi am avut un caz cu un baietel de 8 ani cu...   Sep 6 2007, 09:08 PM
kalua   Asta zic si eu, atmosfera de acasa plus comportame...   Sep 6 2007, 09:39 PM
ciqui_aroma   Exista o tendinta de a arunca toate problemele une...   Sep 6 2007, 10:27 PM
walpurgik   Ei, cam asa e cum ziceti voi, insa si copiii pot f...   Sep 6 2007, 10:54 PM
kalua   Iaca, dupa 1 minut de vazut copiii aia eu spun ca ...   Sep 6 2007, 11:13 PM
Maàt   Vazut clipul. Vazut si multe emisiuni in care pari...   Sep 7 2007, 01:12 AM
pokemon   Si eu cred ca de vina sunt parintii.Nu zic ca nu o...   Sep 7 2007, 08:51 AM
kalua   Usor nu e de gasit calea de mijloc, si in unele ca...   Sep 7 2007, 09:18 AM
pokemon   Pai da,ca degeaba iti bati tu capul sa ii explici ...   Sep 7 2007, 09:23 AM
kalua   La doi ani te poti intelege cu copiii si verbal. ...   Sep 7 2007, 09:28 AM
pokemon   Nu zic ca nu se paote,dar e mai greu ;) E mult mai...   Sep 7 2007, 09:34 AM
kalua   Normal, poke, altfel vorbeste copilul si intelege ...   Sep 7 2007, 09:56 AM
misssn7   Asa-i cum zice kalua la parinte e puterea, copilu...   Sep 7 2007, 05:23 PM
walpurgik   Alte apucaturi in care parintii nu prea centreaza ...   Sep 7 2007, 05:49 PM
Cleo   apropo de bunici eu o am pe bunica-mea aici. deci ...   Sep 8 2007, 10:22 PM
misssn7   Numai mama sa nu fii :P. Si eu par la fel o scorpi...   Sep 8 2007, 10:32 PM

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 13th May 2025 - 09:32 AM