![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
In timpurile astea, cand timpul a devenit o problema si industria alimentara ne bombardeaza cu tot feluri de snackuri sau produse semi-preparate (din pacate majoritatea pline de chimicale), ma intreb: va mai faceti pachet pentru la serviciu? Dati copiilor pachet sau ii lasati sa-si cumpere ceva de la chiosc?
Eu imi iau de obicei resturile de la masa de seara (seara gatesc) cu mine si le incalzesc. Plus niste fructe. Daca n-au ramas resturi, merg la cantina. Vara e mai usor, imi iau rosii, ardei, castraveti si tot feluri de branzeturi. Sau salate, dresingul il pun intr-un alt vas si-l vars peste salata inainte de a manca. Cu fiica-mea am avut noroc de la bun inceput: gradinita a interzis pachetele cu alimente "nesanatoase", adica cumparate. Si aveau grija ca in pachet sa nu fie numai dulciuri, chiar daca erau facute acasa. Acuma vrea numai sandwichuri, ori facute la cald, ori normal. Si-i pun intotdeauna si niste felii de castravete, sau castraveciori murati, sau ardei taiati fasii, sau rosii cocktail. Painea pentru sandwichuri e integrala. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Daca va aduceti salata gata facuta de acasa e cel mai bine sa transportati dressingul intr-un recipient separat si sa-l puneti in salata inainte de-a o manca. Chestie valabila mai ales pentru salatele care contin si salata verde.
Astea cu cartofi, fasole, trebuie sa traga, deci se lasa de la bun inceput amestecat cu sosul. |
|
|
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Tratabil Posts: 113 Joined: 12-June 07 From: dallas Member No.: 1,785 ![]() |
eu inainte de monti (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) imi mai luam batoane de cereale; alte idei mai sanatoase ar fi nuci, alune, etc, iaurt pe care il poti amesteca cu fulgi si la servici (cam oriunde lucrezi poti sa bagi o punga de cereale in birou si sa o ai acolo), si...traiasca sandwich-ul. In functie de cum il faci, poate sa fie foarte nesanatos (paine alba si parizer) sau foarte sanatos (paine cat mai integrala, muschi, cascaval, telemea si castraveti..etc)
daca ai un pic mai mult timp, poti sa iti iei la tine salata de ton (ton, porumb, morcov ras, mazare, maio, sau smantana) care iar e buna ca tine de foame si iti da proteine. eu acum mananc acasa si la pranz si seara, aproape in fiecare zi, si e asa de bine sa mananc macare gatita...da' stiu ca e rar sa poti asa ceva, so...traiasca casoleta!:) hehe, eu acum va dau idei voua, da' cand o sa vin acasa, si o sa incep din nou alergatura, si mancatu' prin oras...sa-mi puneti postul asta in fata ochilor (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17th June 2025 - 01:42 AM |
|