![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
QUOTE Sunt niste branzeturi speciale care se pot face la cuptor: trebuie sa fie ambalate in cutiute din lemn. Eu le scrijelesc suprafata, bag niste catei de usturoi in ea, torn niste vin alb sec pe deasupra si dau la cuptor. Cand e gata, tai suprafata in cruce, o dau deoparte si asa iese la iveala interiorul branzei, care-i o crema acum. Se baga pur si simplu bucatele de paine alba in ea si se papa.
Cu camembertul obisnuit fac asa: il invelesc intr-o patura de bacon f. slab uns cu ulei de masline si oregano (pun o bucata maricica de folie de aluminiu, pe ea torn ulei de masline si oregano. Acolo tavalesc feliile de bacon pe ambele parti si le asez putin una peste alta, astfel incat sa obtin sa obtin o suprafata pe care pun camembertul. Cu mainile uleioase imbrac camembertul in bacon si dau la cuptor, la foc mare, vreo 15-20 min). Trebuie de avut grija sa nu ramana locuri neacoperite, ca se scurge branza pe acolo. Folia de aluminiu o arunc, folosind-o imi ramane si bucatarie curata :D Se poate face si cu sunca de Parma sau de Serano. h, daca tu nu esti cu camembertul, poti face pt. tine cu Feta (in bacon). Sau, si mai bine, pui intr-o tava bucati de Feta, ardei taiati in 4, niste rosii (taiate sau nu, depinde de marime), usturoi (pe care chiar il poti lasa necuratat), felii de dovlecel. Pe deasupra torni ulei de masline, dar din belsug (fundul tavii trebuie sa fie acoperit cu ulei), presari oregano si niste piper si dai la cuptor. E preferabil de folosit Feta ieftina, cel putin aici aia scumpa e mai grasa si se topeste in cuptor, iar pt. reteta asta e mai bine sa ramana la bucata. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
(IMG:http://i35.photobucket.com/albums/d193/eladyphoto/IMG_0005.jpg)
Oua umplute Ingrediente necesare - oua proaspete - unt - sare - piper proaspat rasnit - zeama de lamaie proaspat stoarsa - cateva frunze de salata verde - o legatura marar (optional) - o legatura patrunjel verde pentru ornat Cum se fac ouale umplute Se scot ouale din frigider inainte de a fi preparate cu cel putin 2 ore, pentru a ajunge la temperatura camerei. Se pun ouale intr-o craticiara cu apa rece, la foc mic, pentru a nu se sparge in timpul fierberii. Se fierb cam 7-8 minute (din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca). Se pune craticioara in chiuveta si se lasa sa curga apa rece peste oua. In acest fel ouale se vor raci mai repede si se vor curata mai usor. Se curata ouale de coaja si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile intr-un bol. Se adauga unt inmuiat (cam 2/3 din cantitatea de galbenusuri) si se freaca pana devine totul ca o crema. Se sareaza. Se adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. Se adauga piper negru proaspat rasnit. Se umplu jumatatile de ou cu crema rezultata. Pe un platou se aseaza frunze de salata verde proaspata peste care aranjam ouale. Ouale se orneaza cu cate o frunzulita de patrunjel verde. Tip: daca va place mararul, adaugati in galbenusurile frecate cu unt si putin marar verde tocat fin. Mararul va da un gust deosebit oualelor umplute. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 08:03 AM |
|