Va aflati in:

Articole / Gastronomie

Oua umplute

Publicat: 02.01.2008

retete de oua umplute reteta de oua umplute retete oua umplute reteteExista in mod sigur multe retete de oua umplute. eLady.ro iti prezinta o varianta de reteta de oua umplute pentru care se foloseste untul.

Ingrediente necesare
- oua proaspete
- unt
- sare
- piper proaspat rasnit
- zeama de lamaie proaspat stoarsa sau o lingurita de musar
- cateva frunze de salata verde
- o legatura marar (optional)
- o legatura patrunjel verde pentru ornat

Cum se fac ouale umplute
Se scot ouale din frigider inainte de a fi preparate cu cel putin 2 ore, pentru a ajunge la temperatura camerei.
Se pun ouale intr-o craticiara cu apa rece, la foc mic, pentru a nu se sparge in timpul fierberii.
Se fierb cam 7-8 minute (din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca).
Se pune craticioara in chiuveta si se lasa sa curga apa rece peste oua. In acest fel ouale se vor raci mai repede si se vor curata mai usor.
Se curata ouale de coaja si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile intr-un bol. Se adauga unt inmuiat (cam 2/3 din cantitatea de galbenusuri) si se freaca pana devine totul ca o crema. Se sareaza. Se adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. Se adauga piper negru proaspat rasnit.
Se umplu jumatatile de ou cu crema rezultata. Pe un platou se aseaza frunze de salata verde proaspata peste care aranjam ouale. Ouale se orneaza cu cate o frunzulita de patrunjel verde. Se dau la frigider inainte de servire pentru cel putin 20 de minute.

Tip: Daca va place mararul, adaugati in galbenusurile frecate cu unt si putin marar verde tocat fin. Mararul va da un gust deosebit oualelor umplute.

retete de oua umplute retete oua uimplute retete umplute opuaReteta de oua umplute cu ciuperci
    * 12 oua
    * 125g unt
    * ciuperci proaspete
    * patrunjel verde
    * piper,sare
    * zeama lamaie

reteta oua umplutecurata si se scoate galbenusul. O parte din unt, 75g aproximativ se pune pe foc si se calesc in el ciupercile taiate bucatele mici, se condimenteaza dupa gust, se pune zeama de lamaie si la final patrunjelul tocat marunt.
Separat se freaca restul de unt cu galbenusele dupa care se amesteca cu ciupercile cand acestea s-au racit si cu o lg. de maioneza. Se umplu jumatatile de albusuri, se orneaza cu maioneza, rosii, ardei, sau dupa preferinta fiecaruia.
Pofta buna!

Oua umplute cu pate de ficat
Se fac ca ouale umplute cu galbenus si unt, numai ca in loc de unt se pune pate de ficat. Se adauga si castraveti murati taiati foarte, foarte mic.
Daca compozitia este prea groasa, adaugati niste frisca lichida.
De obicei nu mai trebuie adaugata sare deoarece pateul si castravetii murati sunt destul de sarati.
Piperul este de neinlocuit.

Oua umplute cu crema de parmezan
Se fac ca ouale umplute cu galbenus si unt la care se adauga parmezan (Parmigiano Regiano sau Grana Padano) ras foarte fin. Aveti grija cu sarea pentru ca parmezanul este sarat.

retete oua umpluteOua umplute cu masline si usturoi
Oua
Masline
Unt (se poate inlocui cu ulei de masline)
Usturoi
Sare
Piper

Cum se fac
ouale umplute cu masline si usturoi
Smantana se amesteca cu usturoiul pisat si se pune la rece, sa-si ia gust.
Se fierb ouale tari. Se taie in jumatati.
Galbenusul tare se piseaza cu sare si piper si se amesteca cu untul si maslinele (maslinele e bine sa fie pisate ca si usturoiul).
Cu acest amestec se umplu jumatatile de ou.
Se aranjeaza pe un platou, iar peste ele se pune smantana.
Este un deliciu!

Nota (5 / 5)
Noteaza

Posteaza Comentariu

Comentarii adaugate: 0. Fii prima care adauga un comentariu pentru acest articol.

Comentarii postate (0)

Gastronomie

Reteta de aluat fraged ca in Ardeal

Aluatul fraged ne-a incantat de multe ori in co...

Celebs & Style

Meryl Streep pe coperta Vogue

Cu doua premii Oscar (si nu mai putin de 16 no...

Newsletter elady

Mirese si Nunti

Ce simte o femeie cand imbraca rochia de mireasa?

Tocmai ce ai fost ceruta in casatorie si urmeaza sa-ti faci planuri in ceea ce priveste organizarea evenimentului? Urmeaza un parcurs anevoios, dar frumos in acelasi timp, mai ales ca urmeaza sa te unesti pe vesnicie cu sufletul tau pereche.