![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
La topicul despre violenta domestica au existat intrebari: ce putem face? Raspunsul este: TOTUL!
Avem drept de vot. Avem partide politice (unele dintre noi sint poate membre ale vreunui partid politic sau macar simpatizeaza cu vreunul). Ce de e de facut? Trebuie facut ceva la nivel legislativ; atita timp cit nu exista legi dure care sa protejeze persoanele abuzate, noi tot o sa vorbim si-o sa vorbim- iar in timp ce noi vorbim si ne dam cu parerea, alte mii de femei incaseaza pumni si suturi, sint invinetite si li se spune ca nu sint nimic altceva decit gunoaie umane. Avem drept de vot si putem face ceva... ... unde-s multi,puterea creste. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ... eu, de exemplu, am ceva contacte la un anumit partid politic. Si putem aduna semnaturi si online si in real life, putem cere sa se faca ceva; Ia ginditi-va: daca fiecare dintre noi s-ar apuca sa stringa semnaturi si ar "bombarda" birourile parlamentarilor, daca am trimite comunicate catre presa centrala... cit timp am putea fi ignorate?! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
CODUL PENAL
LEGEA PENTRU PREVENIREA SI COMBATEREA VIOLENTEI IN FAMILIE Art. 149 - Rude apropiate Rude apropiate sunt ascendentii si descendentii, fratii si surorile, copiii acestora, precum si persoanele devenite prin īnfiere, potrivit legii, astfel de rude. Dispozitiile din legea penala privitoare la rude apropiate, īn limitele prevazute de alineatul precedent, se aplica īn caz de īnfiere cu efecte depline, persoanei īnfiate cāt si descendentilor acesteia si īn raport cu rudele firesti, iar īn caz de īnfiere cu efecte restrānse, īnfiatului cāt si descendentilor acestuia si īn raport cu rudele īnfietorului. Art. 2. (1) In sensul prezentei legi, violenta in familie reprezinta orice actiune fizica sau verbala savarsita cu intentie de catre un membru de familie impotriva altui membru al aceleiasi familii, care provoaca o suferinta fizica, psihica, sexuala sau un prejudiciu material. (2) Constituie, de asemenea, violenta in familie impiedicarea femeii de a-si exercita drepturile si libertatile fundamentale. Art. 4. De efectele prezentei legi beneficiaza si persoanele care au stabilit relatii asemanatoare acelora dintre soti sau dintre parinti si copil, dovedite pe baza anchetei sociale. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 14th May 2025 - 09:12 PM |
|