![]() |
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 75 Joined: 12-January 06 Member No.: 145 ![]() |
Ciao tuturor,
Nu stiu daca este voie sa postezi si despre chestii mai putin placuta d.p.d.v al sanatatii...si sa o spunem pe sleau..despre o BTS. Ma intereseaza cate dintre voi stiti despre HPV? (eu am invatat destule dar prea tarziu si in caz ca cineva are nevoie de vreun ajutor de informatie ii sunt alaturi). Semne de intrebare: Vaccinarea contra HPV |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,334 Joined: 13-December 05 From: D Street Member No.: 96 ![]() |
Si mai este o problema, tot grava, in momentul in care la Pap nu apare nimic, sau ma rog nimic deosebit, poate doar un "banal" grad II pe care medicii il trateaza cu oarecare indiferenta de tipul "nu se moare din atat", care insa poate fi provocat de o rana pe col care nu cedeaza la tratamente, ar trebui mentionat in treacat doctorului despre necesitatea unei tipizari HPV, chiar in lipsa altor manifestari (de tip condiloame de ex.,) pentru ca sunt situatii in care imunitatea tine virusul sub control, dar e bine de stiut din timp ce trebuie facut. Acest virus poate sa aiba manifestari spontane, la mult timp dupa infectare, poate ramane latent multi ani (10-15), sau in cazurile extreme poate crea un mediu propice aparitiei cancerului de col...dar se poate interveni la timp.
Corectati-ma unde gresesc, ma gandesc sa oferim informatii cat mai utile celor interesati, si nu contradictorii, desi, dupa mine, parerile medicilor de multe ori asa si sunt, se bat cap in cap si creeaza confuzii. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th May 2025 - 04:07 AM |
|