Dip de iaurt cu chili- 150g iaurt gras (nesmantanit)
- 50g maioneza
- 2 ardei iuti tocati marunt
- patrunjel verde
- zeama de lamaie
- sare, piper, o priza de zahar
Se amesteca toate, patrunjelul tocat se pune la urma
Dip de avocado cu portocale- 1 avocado, fructul se paseaza cu o furculita
- sucul de la o portocala
- o dusculita de zeama de lamaie
- usturoi
- sare, piper, chimion in cruce praf
Se amesteca toate
Crema de branza cu usturoi- 150g smantana groasa (crème fraiche)
- 150g smantana cam cu 10% grasimi
- 1 dusculita zeama de lamaie
- usturoi
- plante (daca se poate prospete): hasmatuchi, patrunjel, ceapa verde foarte subtire
- sare, piper
Se amesteca toate, plantele tocate se pun la sfarsit
Dip de linte cu ardei gras- 100g linte mica (Puy daca aveti) fiarta in niste supa
- 1 ardei copt curatat de pielita si cotor
- 50g parmezan
- 30g ciuperci (din conserva)
- patrunjel verde
- iaurt (cam 200g)
- 2 linguri vin alb
- 1 lingura otet bun
- sare, piper
Se mixeaza toate in blender.
Sfat pentru prezentare: nu in castronas, ci in jumatati de ardei gras
Guacamole- 2 avocado curatate si fara samburi
- 1/2 ceapa
- 2 catei usturoi
- 1 rosie mare coapta bine
- ceva zeama de lamaie
- 2 ardei iuti fara cotor si seminte
- sare, piper
- coriandru verde (merge si patrunjel in lipsa de coriandru).
Dip de portocale- 3 linguri dulceata de portocale
- 1 lingura suc de portocale
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingura mustar
- 1 lingura ulei
Se amesteca toate.
Dip de nuci- 150g nuci
- 50g bulion
- 50g pesmet
- 4 linguri ulei de masline
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 lingurite boia de ardei dulce
- 2 lingurite chimion praf (cui nu-i place, nu-l pune)
- 2 lingurite zahar
Se amesteca totul in blender.
Dip de coacaze cu hrean- 3 linguri hrean (sau 4 linguri hrean cu smantana de la borcan)
- 3 linguri dulceata de coacaze
- 1 lingura zeama de lamaie
- 2 linguri iaurt
- sare, piper, niste coaja de lamaie netratata chimic
- o dusculita de sos Worcester
Se amesteca toate.