![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Gagici, daca aveti nelamuriri despre Dieta Montignac va stau la dispozitie :-*
Numai sa nu ma intrebati in ce consta, macar o cartea de-a lui Montignac trebuie sa fi citit ;) Nota: Pentru a putea vedea fisierul de Retete Montignac si discutii pe tema alimentelor conforme dietei Montignac disponibile numai pentru membri, trebuie sa aveti cont pe eLady.ro: Pentru inregistrare dati click pe urmatorul link: Inregistrare in forumul eLady.ro:click! |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 7 Joined: 12-February 08 Member No.: 3,281 ![]() |
Am si renuntat la Inka!! (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) Unde-i stiinta nu-i tocmeala! Noroc ca am gasit o cafea fara cofeina bunicica si nu prea scumpa.
Nu prea mai stiu sigur cum stau cu greutatea. Am avut un cantar cu afisaj electronic. care in decurs de 15 minute imi arata 3 greutati diferite. L-am "maritat". Am ramas cu unul mecanic care este si el f. sensibil la denivelarile planseului, si sunt destule. In plus masoara numai kilogramele, nu si diviziunile. Azi dimineata parca se apropiase de 78. Nenorocirea este ca atunci cand, cu mare greutate reusesc si eu sa dau jos 1 kg, ma cuprinde o mare satisfactie care se transforma in euforie si incep sa am abateri disciplinare de la dieta. Mai o tableta de ciocolata, mai un pahar de lapte de soia care contine zahar de trestie ... A doua sau a 3-a zi urmeaza desumflarea. (IMG:style_emoticons/default/wall.gif) Dar am comandat un cantar nou. Nu face el calcule de masa grasa si masa musculara, dar este mai bun decat cel pe care l-am avut. Sper sa-l pot procura in cateva zile si atunci va fi momentul adevarului. Sper. Va sarut si va doresc slabire usoara. (IMG:style_emoticons/default/pupaceala.gif) |
|
|
![]()
Post
#3
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 198 Joined: 8-December 05 Member No.: 50 ![]() |
Salut, dragi fete.
M-am facut montignaca si eu, de vreo una saptamina si ceva. Am citit si-o carte – singura ce-o am, “Maninc deci slabesc” – stiu ca e depasita, insa aici nu gasesc decit in germana (field in care is eu cea depasita (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) in primele zile, nu am inteles nimic. Adica ba da, am inteles, mi-era totul foarte limpede, insa uitam repede tot , pina ajungeam in bucatarie aveam o eterna si singura fraza “deci cum am zis ca fac?” (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) na, ca la chimie in liceu. Some things never change. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Intre timp v-am cetit pe voi si m-am mai dumirit, si, mai mult decit atit, constat ca is destul de corecta cu aplicatiile. Sau aplicarile. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Am abandonat, de pe-o zi pe alta si fara nici cel mai mic regret, cele mai multe alimente si combinatii interzise si-am preluat din zbor bune obiceiuri – ma rog, in masura in care se poate asimila intr-o saptamina. Sigur, sunt convinsa ca fac si minc inca multe chestii aiurea, e firesc. Mult n-am de slabit, doar vreo 3 kilutze, care, drept zici tu Kalua, ce-s in “fata eternitatii” ? (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) Acum am catre 55 (de fapt 53,9 azi pe cintar la ora 11 (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) si teoretic ar trebui sa am 52, luindu-ma dupa IMC si dupa aspect . Am fost mereu de categoria pana, chiar pana light, 43-45-47kg... eram oribil de slaba... si de risu tuturor. Insa m-am ingrasat de cind am plecat de acasa si am inceput sa minc de trei ori pe zi ca oamenii, si mult. In acelasi timp m-am lasat de fumat, dormeam bine noptile si brusc nu mai aveam nici un fel de grija, mai cu seama din cele emotionale. Miscare zero, adio bicicleta mea iubita, am tradat-o cu masinile, tramurile si trenurile. Io nu-mi inchipuiam ca ma pot ingrasa... da n-o fost ca-n socotelile mele... No, oricum, amu am pus picioru-n prag. Pina acuma m-am culcat pe-o ureche, fiindca-cind veneam acasa toti imi ziceau “vai ce bine arati!” ("in sfirsit, saraca de tine")si se uitau la mine ca la om fost bolnav. In sfirsit, tralalauri. Am cetit cit am putut de pe-acilea, insa n-am ajuns decit la pagina 50. Si stau asa putin pe net... incit n-apuc sa aflu tot. Asa ca am si io neste intrebari, fetili – cu riscul de a ma face “iubita si apreciata in acest forum” (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) 1.Ma pot lasa de o grama´ de chestii – ceea ce am si facut si sper sa ma si tina. Insa nu pot sa renunt la fructe! Asadar, pot sa maninc pe la 17-18 niste mere si portocale, sau capsune, sau ce fructe cu IG mic or mai fi prin casa asta?... la ora aia ma apuca o foame si o dezesperare, de moarte! Asa ca, decit ceva spurcaciuni, pot sa minc mai bine fructe? Si cina peste vreo ora, evident. 2.In fiecare dimineata iau o lingura de ulei de argan si apoi minc trei migdale- nu rideti, tocmai o venit sefa mea din India cu ideile astea si atit m-o fredonat incit am luat si eu apucaturile. (De ce trei migdale? Mi-o explicat dar am uitat. Ceva cu inima si tensiunea si nu-sh ce. Iar arganul, huh, ma face frumoasa, cica) Peste vreo juma de ora minc fulgi de ovaz cu lapte asa cum trebe. Mereu MD glucidic, nu pot altfel (probabil as face vreo exceptie, vreodata, dar in majoritate ramine glucidic). In ce masura influenteaza uleiul de argan si migdalele urmate de MD glucidic procesul de slabire si principiile MM? Parca n-as renunta la ele... (nici la principii, da nici la ulei (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ) 3.Sunt conforme pastele integrale din “spelt, spelta” , adica “dinkel”in ge sau “épeautre” in fr? Nu stiu cum se numeste cereala asta in romaneste... 4.Kalua, unde gasesti faina de soia si de naut? La Reformhaus? Cum se numesc in germana? – asta fiindca mi-am luat naut azi, l-am prajit si apoi m-am pus pe risnit. Horror! E foarte dificil! Cum se prajeste correct nautul, de fapt? 10 mins in cuptor la vo 200°, atita l-am tinut, nu era ars. Oricum, risnitul a fost un cosmar. 5.Kalua, tot pe tine te intreb, ca tu esti nemtzeasca, cum s-or fi numind – si care or fi echivalentele brinzei proaspete de vaci si ale brinzei telemea? Sunt ok toate brinzurile alea cu pasta dura, gen Raccard sau Gruyere sau Emmentaler? Cele cu pasta moale? Gen Brie, Camembert, Caprice si alte prostii? 6.Cum facem fructoza vanilata? (nu maninc, da mi-i pe lista de intrebari) 7.Unde aflati voi orez integral? Eu nu gasesc decit un mix de parboiled cu un pic de salbatic, e exasperant! 8.“Retelele de slabit” sunt pentru faza 1 sau pentru faza 2? Evident, acolo unde nu scrie negru pe crem “pentru faza 2”... Mai am niste intrebari despre tort de cioco si papanasi, insa deocamdata nu ma priveste acest aspect (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) V-am innebunit, como siempre, vin eu si scriu romane fluviu, cu sau fara continut... Amu ma duc sa-mi fac un pieshte la vapór. This post has been edited by Delphina: Mar 19 2008, 11:46 PM |
|
|
![]()
Post
#4
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Welcome to the club, Dephi!
Raspunsurile Kaluai o sa intarzie un picut, pana atunci incercam te lamurim noi in cateva aspecte. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Fructe poti sa papi seara fara probleme. Capsuni si zmeura, chiar si inainte si dupa masa. Restul, cu pauzele de rigoare. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) - mango si bananele oapte au IG-ul peste 50, prin urmare sunt de evitat - orez basmati -in Romania- se gaseste in supermarket, la raftul cu orez (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) - retetele de pe forum si site sunt de faza I (adica de slabit), daca nu se mentioneaza ca-s de faza a doua. Pastele integrale pe care le cumpar eu sunt din grau dur. Nu cunosc atat de in amanunt limbile straine enuntate de tine cat sa-mi dau seama daca grau dur inseamna spelt, dinkel sau epeautre. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) La atatea intrebari, am si eu una de retur. Ce e ala argan? Urechilemele n-au auzit niciodata de dansul! |
|
|
![]()
Post
#5
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 198 Joined: 8-December 05 Member No.: 50 ![]() |
Multumiesc multumiesc Fanny! Si de primire si de lamuriri.
Deci basmati e conform!, Ua, fabulous! Desi m-am lasat de prostii, e bine sa stiu ce poci minca in afara bucatariei mele, sau ce pot da la meseni si sa minc si eu laolata cu ei. Mesdames, inca nu le stiu pe toate, va rog. Aaa, si pot face chiar risotto, cu brinzuri si de-alea? Ma rog, ce gust ar avea, habar n-am. Banane, nu mai minc. Restul, cu placere. Foarte bine ca pot sa maninc fructe, ele-mi taie cheful de a rontzai aiureli. Da... cam cite-asa, pe zi? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Pentru faza 1, Retete de slabit. De slabit, doar zice-n titlu (IMG:style_emoticons/default/blush.gif) – ma scuzati, amu no, nu pot fi si slaba si desteapta... Si cica griul dur si spelta nu-s acelasi lucru, se pare. Unul e tetraploid, si celalalt e hexaploid, ha! Cum m-am putut incurca?... (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) (m-am uitat in dictionary, nu va sparieti fetelor) Triticum durum si Triticum spelta, foc stie ce-o fi spelta asta pe romaneste... Aaa, stai un pic, uite acuma citesc pe Wikipedia “In Romania it is known as alac” Si cica probabil e mostenit din limba daca... No, mai sa fie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Iar arganul, dragutul de el, e in felul urmator: offtopic (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ulei de Argan : Gastronomie Poate asezona o salata de cruditati, diverse salate si bineinteles salatele taboulé, couscous-ul sau preparatele tajine. Este mai bun rece, presarat la final peste pestele prajit, carnea de pasare sau legume sote. Interes dietetic In cazul unui consum regulat, uleiul de argan adauga la palmaresul sau o noua calitate terapeutica. Cercetatorii au descoperit recent ca un consum regulat de ulei de argan ar reduce cu 50% riscul de a dezvolta hipertensiune arteriala. • uleiul de argan stabilizeaza hipercolesterolemia reducand nivelul de colesterol « rau » si crescand nivelul celui « bun ». • reduce hipertensiunea. • are un efect anti-obezitate actionand si ca factor de satietate (consumat la mesele de dimineata) • are un efect pozitiv asupra functionarii ficatului. • neutralizeaza radicalii libreri si protejeaza tesutul conjunctiv. • relanseaza si stimuleaza schimburile si oxigenarea celulara ameliorand calitatea cimentului intercelular. • actioneaza contra uscarii pielii si imbatranirii fiziologice a pielii (anti-rid) restaurand filmul hidro lipidic si crescand aportul nutritiv la nivelul celulelor. Interes pentru cantitatea de sotenol continut de uleiul de argan care ar avea proprietati anti-cancerigene. Uleiul de argan face in egala masura minuni in ceea ce priveste parul, fata sau unghiile. De foarte multa vreme, femeile din Maroc (locul in care creste arganul) isi aplica pe piele si par un ulei extras din fructele copacului numit argan. Aparut si la noi nu de foarte mult timp, acest ulei poseda calitati culinare ce il recomanda ca fiind extrem de sanatos pentru organism. Insa, este utilizat cu aceeasi incredere si in cosmetica, detinand proprietati estetice exceptionale: antirid, masaj, tratamentul unghiilor, al parului etc. Ulei anti-imbatranire Aplicat in stare naturala pe piele (fara a fi introdus in anumite produse ca lotiunile, cremele, mastile etc), uleiul de argan ajuta celulele pielii sa lupte impotriva uscarii acesteia si implicit a imbatranirii. De asemenea, detine capacitatea de a fortifica firul de par, unghiile si de a regenera pielea afectata de acnee severa sau arsuri. De fapt, uleiul de argan ajuta in procesul de cicatrizare si poate face sa dispara de exemplu urmele de varicela. Trebuie sa mai retineti si ca interesul pentru uleiul de argan consta in faptul ca acesta este foarte bogat in vitamina E si in steroli care ii confera excelente proprietati antioxidante, eficiente dupa cum se stie in reducerea ridurilor. Sub forma de crema de zi, acest produs previne imbatranirea precoce cauzata de agresiunile mediului exterior: frig, poluare, radiatii ultraviolete, iar sub forma de crema de noapte regenereaza pielea. Daca v-ati hotarat sa incercati uleiul de argan, este bine sa stiti ca il puteti utiliza pentru: Masaj: ideal in masarea pielii, uleiul de argan inmoaie tesuturile epidermei, hidrateaza si protejeaza impotriva uscarii acesteia. Par: aplicat pe par, reda stralucirea si naturaletea acestuia, devenind mai usor de coafat. Unghii fragile: amestecat cu suc de lamaie, uleiul de argan ajuta la fortifierea acestora si la protejarea lor pentru o perioada mai lunga de timp. E? Ce zici? Merita sa intreb daca ii compatibil cu MD-u´meu, nu? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) si ce bataie-mi iau ca postez aiurea (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) p.s. Intre timp mi-am facut pieshtele: l-am vaporizat vo´ 10 minutzi, apoi l-am invelit in uou si in faina de-aceea de naut. (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) No, io stiu, m-oi obisnui pin´ la urma... a, si l-am prajit. (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) This post has been edited by Delphina: Mar 19 2008, 11:57 PM |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 12:36 PM |
|