![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
La topicul despre violenta domestica au existat intrebari: ce putem face? Raspunsul este: TOTUL!
Avem drept de vot. Avem partide politice (unele dintre noi sint poate membre ale vreunui partid politic sau macar simpatizeaza cu vreunul). Ce de e de facut? Trebuie facut ceva la nivel legislativ; atita timp cit nu exista legi dure care sa protejeze persoanele abuzate, noi tot o sa vorbim si-o sa vorbim- iar in timp ce noi vorbim si ne dam cu parerea, alte mii de femei incaseaza pumni si suturi, sint invinetite si li se spune ca nu sint nimic altceva decit gunoaie umane. Avem drept de vot si putem face ceva... ... unde-s multi,puterea creste. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ... eu, de exemplu, am ceva contacte la un anumit partid politic. Si putem aduna semnaturi si online si in real life, putem cere sa se faca ceva; Ia ginditi-va: daca fiecare dintre noi s-ar apuca sa stringa semnaturi si ar "bombarda" birourile parlamentarilor, daca am trimite comunicate catre presa centrala... cit timp am putea fi ignorate?! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
Nu-i normal sa se intample asa ceva. Iti tin pumnii. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 308 Joined: 3-January 07 From: Craiova Member No.: 928 ![]() |
va bateti cu morile de vant si nu ajungeti nicaieri. legi exista dar nu le respecta nimeni si daca le respecta tot acolo se ajunge. in plus din diverse motive nici victimele nu fac reclamatie. ca sa nu mai spun de mentalitatea unor femei ca trebuie sa fie batute. cand cu un prijej spuneam intre niste necunoscuti ca eu nu am ridicat niciodata mana la prietena mea, o fata din grup mi-a replicat "Cum, nici o palma? Ce fel de barbat esti tu?". daca persoana in cauza ar fi fost partenera mea cum ar fi trebuit sa ma port cu ea ca sa obtin statutul de barbat? asa ca aici luptati cu toti barbatii si cu o parte buna din femei.
si apoi legea mai dura va schimba ceva? nu cred...chiar sunt sigur ca nu! eu am ales sa ma schimb pe mine, iar in felul asta am mai schimbat doi oameni. poate ca prin puterea exemplului lor si ei vor schimba 4 si asa va aparea o noua conceptie. suna stupid dar e mai sigur decat legi facute pe jumatate. ce face femeia respectiva dupa? unde locuieste? cine o intretine (ca daca e independenta si nu e masochista sigur pleaca singura)? cum creste copii? pe scurt...conditia economica din tara noastra permite cu greu unei singure persoane sa creasca copii. daca trebuie sa luptati cu ceva luptati cu economia. Sistemul din Romania este de vina pt tot ce se intampla in vietile noastre. Si daca au murit oameni la revolutie si tot nu s-a facut nimic , ce d-zeu sa mai fac sa mai schimb ceva in tara ca sa nu-mi cresc copilul in asa ceva. daca aia a fost revolutie eu sunt preoteasa. si am carente serioase la capitolul asta. atat sexuale cat si religioase:)) aia au murit de prosti, sau sa spun tradatori? |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 14th May 2025 - 08:58 PM |
|