![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Supa de cartofi cu avocado
(cica de provenienta mexicana) |
|
|
![]() |
![]() ![]()
Post
#2
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Ciorba de fasole boabe- un pic altfel (IMG:style_emoticons/default/indragostita.gif) (IMG:http://farm4.static.flickr.com/3253/2355349578_f0a75ac068_m.jpg)
-fasole boabe(mai mare)300g -amestec chinezesc de legume(muguri de bambus, urechi de lemn - ciuperci,ardei gras,morcovi,varza...) -ciolan afumat si dezosat -bulion-2 linguri -tarhon murat Fasolea se pune in apa de pe o zi pe alta la umflat. Ciolanul se spala si se pune la fiert,la foc mic, taiat in bucati potrivite. Se spumuieste de cate ori este nevoie. Dupa ce nu mai face spuma, se adauga fasolea scursa de apa in care a stat. Se continua fierberea la foc mic pana fasolea e fiarta. Trebuie sa fie fiarta foarte bine, asa ca nu va grabiti! Daca nu este fiarta cum trebuie, se intareste cand adaugati bulionul. Legumele congelate(nu se decongeleaza!)se adauga in oala. Eu am pus jumatate de punga, cca 250g.Focul trebuie in continuare sa fie micut. Fiind congelate, legumele se fierb foarte repede si nu trebuie sa clocoteasca mult. Bulionul se caleste in putin ulei intr-o tigaie. Se adauga un polonic de zeama de ciorba si se lasa sa dea un clocot scut. Se toarna apoi in oala, amestecand bine. Se mai lasa 5 minute sa fiarba. Se opreste focul si se adauga tarhonul murat,taiat marunt. Pofta buna! Precizare- eu nu am adugat sare deloc. Bulionul,ciolanul afumat,mixul de legume si,mai ales,tarhonul fac inutila adaugarea sarii. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 02:23 PM |
|