![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Adun aici cateva retete (toate incercate) pe care le-am pus pe alte topicuri.
Indienii folosesc faina de naut, daca n-o gasiti sub denumirea asta la magazinele de specialitate intrebati de Besan, asta-i denumirea indiana. Tocinei de dovlecei 1 kg dovlecei dati pe razatoare 1 ceapa mijlocie data pe razatoare 3/4 cana faina de naut 3 linguri coriandru macinat 3/4 lingurita boia de ardei 2-4 ardei iuti curatati de seminte tocati marunt 1/4 cana corindru verde tocat 1/4 lingurita praf de copt sare ulei (de alune de pamant sau germeni de grau dupa posibilitate) Se infierbanta uleiul intr-un wok, tigaie sau friteuza. Toate ingredientele se amesteca cu mana, se formeaza bile sau "chiftele" si se prajesc. Naut picant Linte cu smantana Curry de creveti cu legume 300 g creveti 75 g fasole verde rupta in bucati mai mici 2 linguri ulei 1 ceapa 1 lingurita ghimbir dat pe razatoarea mica 1/2 lingurita praf de chili 1/4 lingurita curcuma 1/4 lingurita Garam Masala sare 50 g rosii taiate marunt 75 g ardei gras rosu taiat marunt 75 g ciuperci 3-4 catei usturoi tocat marunt facultativ: 1-2 ardei iuti verzi 1 priza zahar 1 lingura iaurt gras 2 linguri frunze de coriandru tocate marunt Se infierbanta uleiul si se caleste usor ceapa in el. Se adauga ghimbirul, praful de chili, curcuma, Garam Masala si sarea, se amesteca si se lasa cateva secunde pe foc. Se adauga rosiile, ardeiul si ciupercile si se lasa pe foc alte 5-7 minute. Se adauga crevetii, usturoiul, ardeii iuti, fructoza si iaurtul, se lasa la foc mijlociu 7-8 minute. Se pune coriandrul si se mai lasa pe foc cateva minute. Mai caut si mai pun ca am mult mai multe la activ. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Creveti in sos de smantana
Jheenga Malai Khasa 80g fulgi de cocos uscati si neindulciti 1/4l iaurt gras sau smantana 2 linguri usturoi tocat marunt 1 lingura ghimbir ras 2 ardei iuti verzi 900g creveti mai mari 1/8l ulei de floarea soarelui 1 bucata de scortisoara de ca. 7 cm (rulou) 8 cuisoare 8 seminte de cardamon verde 1 ceapa tocata marunt 3 linguri migdale decojite macinate foarte fin 3/4 lingurita sare 2 linguri coriandru verde tocat Se incinge o tigaie la foc mediu si se prajesc fulgii de cocs in ea pana capata culoarea caramelului, amestecand mereu. Se pun in blender cu usturoiul, ghimbirul si smantana/iaurtul. Se fac o pasta. Se incinge o tigaie, se pune uleiul in ea, apoi se adauga scortisoara, cuisoarele si cardamonul, se prajesc cam jumatate de minut, apoi se adauga ceapa. Se caleste cam 10 minute, amestecand mereu. Se adauga migdalele, se amesteca cu ceapa si se pune si piureul de cocos. Se lasa cam 3 minute sa clocoteasca, pana se separa uleiul de rest. Se stinge cu ca. 250 ml apa, se sareaza si se acopera cu un capac. Se lasa la fiert 5 minute, apoi se adauga crevetii curatati. Se mai lasa la fiert 5-7 minute (nu mai mult pentru ca s-ar intari crevetii) cu capacul pus. Se potriveste de sare, se presara cu corinadru si se serveste cu orez. Cuisoarele, scortisoara si cardamonul se scot din mancare la sfarsit. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 18th July 2025 - 05:40 AM |
|