![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
La rugamintea alei
Orez prajit cu legume 4 ciuperci chinezesti (Tongu, se gasesc mai degraba uscate, trebuie atunci puse la inmuiat 30 minute in apa clocotita) 1 ceapa 2 catei usturoi 1 bucata ghimbir (ca. 1 cm) 3 linguri ulei de alune 1 lingura ulei de susan (uleiurile se pot inlocui cu ulei de flaorea soarelui) 1 tulpina de telina 1 morcov 100 g ciuperci (champignon) 50 g germeni de bambus 3 cepe verzi 100 g mazare 3 oua 300-400g orez fiert piper 1 lingura sos de soia Ciupercile chinezesti se taie marunt. Ceapa si ... RESTUL PE SITE: http://www.elady.ro/articole/Gastronomie/R...-cu-legume.html |
|
|
![]() |
walpurgik |
![]()
|
Musafir ![]() |
Pui dulce acrisor :(IMG:http://i48.photobucket.com/albums/f206/deyanera/DSC03549m-1.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,263 Joined: 7-December 05 From: Timisoara Member No.: 15 ![]() |
Nu credeam ca o sa intru eu pe topicul asta. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Gagicul spune ca mie imi trebuie echipament de protectie in bucatarie. Am facut o pasiune nebuna pentru orezul chinezesc cu ou si legume pentru care sunt decisa sa ma sacrific sisa trec la cratita.Ma ajuta si pe mine cineva cu o reteta? |
|
|
happyCat |
![]()
|
Musafir ![]() |
Asa, reteta mea de Chicken & Noodles. Eu o fac dupa cum ma taie capul, nu am urmat o reteta anume:
Avem nevoie de: 2 piepti de pui, fara os sau piele 2-3 linguri ulei masline o ceapa mai micuta un catel de usturoi sos de soia o jumatate ardei gras rosu/galben fasole fideluta- 100-200g 100g chinese noodles Intr-o tigaie mare (sau wok) se pune uleiul de masline, se adauga ceapa taiata rondele si catelul de usturoi si se calesc la foc foarte mic vreo 5-10 minute. Eu catelul de usturoi il storcesc cu lama cutitului si il calesc impreuna cu ceapa, iar la sfarsit, inainte de a pune mancarea in farfurii, il scot. Apoi se da focul mai tare si se adauga puiul taiat cubulete. In timp ce se prajeste carnea de pui, se pregatesc taiteii+fasolea. Se fierbe fasolea fideluta intr-o oala cu apa mai multa si sare. Eu folosesc fasole congelata si o fierb cam 5-7 minute, dupa care, in aceeasi oala, adaug taiteii si le mai fierb impreuna inca 5 minute. Apoi se scurg. Dupa ce s-a prajit carnea, se adauga ardeiul taiat. Se mai pot pune si alte legume folosite in stir-fry precum mangetout, broccoli, ciuperci, etc. Apoi se adauga taiteii+fasolea fideluta si se amesteca toate la un foc iute timp de cateva minute. In acest timp se adauga sosul de soia, dupa gust. La aceasta portie, care este cam de 2-3 persoane, eu pun cam 5-6 linguri. Eu uneori mai adaug si cateva linguri de sos Uncle Ben's - sweet & sour sauce. And voila. |
|
|
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,263 Joined: 7-December 05 From: Timisoara Member No.: 15 ![]() |
Si orezul meu!!! (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) (
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 09:39 PM |
|